Cēsu rallijs «Auto Stils Rally Team» – ar dalītām jūtām

 
10.jūnijs 2008 10:48

Pagājušās brīvdienās „ERGO Cēsu rallija 2008” kuplajā dalībnieku sarakstā bija atrodamas arī divas ekipāžas, kas startēja zem „Auto Stils Rally Team” vārda – Zigurds Kalniņš / Ģirts Dombrovskis un komandas jaunpienācēji – lietuviešu ekipāža Audrius Vyšniauskas / Edvinas Pagirskas. Pirmajiem no tiem rallijs tika aizvadīts ar dalītām jūtām.

Pēc izstāšanās Talsu rallijā, ko sagādāja ātrumkārbas defekts, Kalniņa Renault Clio visi remontdarbi notika pāris dienas pirms sacensībām, jo pasūtītās automašīnas detaļas netika laicīgi piegādātas. Ekipāža rallija laikā uzlaboja stenogrammu, jo braucot ar Renault Clio ātrums ir lielāks, nekā ar veco Kalniņa rallija auto - Lada Samara. Tieši tāpēc stenogrammā bija jāizmet simboli, kuru lasīšana aizņem laiku un pie lielāka ātruma nav vajadzīgi.

Pirms nedēļas sportisti piedalījās arī rallijsprintā „Tukums”, lai kaut nedaudz pabrauktu ar sporta auto sacensību režīmā. Cēsu ralliju varētu uzskatīt par ekipāžas pirmo grunts rallijs ar ejošu motoru.. līdz pēdējā ātrumposma finišam. Pirms septītā ātrumposma, Kalniņš / Dombrovskis bija desmit sekundes priekšā tobrīd ceturtajā pozīcijā esošajam Mārtiņam Meldrājam.

Vienīgais Kalniņa uzdevums bija noturēt šo pozīciju, stabili nobraucot ātrumposmu, bet 200 metrus pirms finiša, kas bija praktiski taisns gabals, dzinējs sāka strādāt uz diviem cilindriem un finišā tika ieripots. Iedarbināt auto, lai tiktu uz pēdējo laika kontroli Cēsīs, arī iestumjot neizdevās. Braucēju secinājums pēc sacensības - apzinājuši savas spējas cīnīties par pirmajām vietām, tomēr vēljoprojām jāstrādā pie tā, lai tehnika kalpotu uzticami, kā arī jāpilnveido savas braukšanas prasmes.

Komandas jaunpienācēji - lietuvieši Audrius Vyšniauskas / Edvinas Pagirskas – arī atlikušo sezonas daļu Latvijas rallija čempionātā aizvadīs kopā ar „Auto Stils” rallija komandu.

Diemžēl skumju ēnu pār ralliju meta ekipāžas Jānis Kārkliņš / Jānis Krastiņš smagā avārija. „Auto Stils Rally Team” novēl Jānim Kārkliņam ātru izveseļošanos!
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī?

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti