Volkswagen – pārdotākie pasažieru un komercauto maijā

 
11.jūnijs 2008 8:00

Jau otro mēnesi pēc kārtas pārdotākās jaunās pasažieru automašīnas Latvijā ir Volkswagen – maijā pie saviem jaunajiem Volkswagen spēkratiem tikuši 247 vieglo auto vadītāji. Turklāt pagājušomēnes Volkswagen ar 39 pārdotajām automašīnām bija arī pārdotākā komerctransporta marka kategorijā līdz 3,5 tonnām.

Lai gan visā jauno auto tirgū jau vairākus mēnešus vērojams kritums (-29 procenti, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn), Volkswagen spējuši savas pozīcijas pret konkurentiem krietni uzlabot – pasažieru auto segmentā vācu autoražotāja tirgus daļa palielinājusies par 2,1 procentu, sasniedzot 10,3 procentu atzīmi. Kopā šī gada piecos mēnešos jau pārdotas 1042 jaunas Volkswagen vieglās automašīnas.

Komerctransporta segmentā Volkswagen tirgus daļa sastāda 4,9 procentus, bet kategorijā līdz 3,5 tonnām – 9,6 procentus, kas ir lielisks rezultāts gada pirmajiem pieciem mēnešiem. Kopā pie klientiem šogad nonākuši 100 Volkswagen komercautomobiļi.

Zīmīgi, ka kompatklases līdera godā atgriezies klases aizsācējs Volkswagen Golf (293 pārdotie auto). Pārdotāko auto trijniekā savās klasēs ir arī Volkswagen Polo (mazā klase, 122 jaunie auto), Volkswagen Passat (vidējā klase, 133 auto), Volkswagen Touran (MPV, 76 auto), Volkswagen Caddy (LCV, 89 auto), Volkswagen Caravelle (39) un Volkswagen Transporter (25, abi minibusi). Arvien labākus rezultātus uzrāda arī apvidus klases jaunpienācējs Volkswagen Tiguan – šogad nopirkti jau 104 šādi jauni auto.

„Tik grūtos tirgus apstākļos kā šobrīd daudz kas var mainīties – allaž ir vinnētāji un zaudētāji,” atzīst Volkswagen importētāja Baltijas valstīs SIA „Auto Group Baltic” reģionālais vadītājs Latvijā Māris Jansons. „Volkswagen pēdējo mēnešu panākumu pamatā ir plašais pārdošanas un servisa partneru tīkls – jaunus Volkswagen var iegādāties septiņās Latvijas pilsētās, bet autorizēts Volkswagen serviss pieejams sešās pilsētās. Turklāt Rīgā šobrīd jau ir trīs oficiālie Volkswagen servisi. Pozitīvu artavu gan pārdošanas panākumos, gan kopējā servisa kapacitātē ienesis arī jaunais „Volkswagen Centrs Dārzciems” Rīgā, Dārzciema ielā 60a."

Pilnu Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas (LPAA) statistiku iespējams apskatīt mājas lapā www.lpaa.lv zem sadaļas „Statistika”.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti