Statoil uzdevums šogad – saglabāt iegūtās pozīcijas tirgū 4

 
17.jūnijs 2008 8:56

2007. gads Latvija Statoil ir bijis augstākais izaugsmes punkts uzņēmuma vēsturē. Kopējais apgrozījums sasniedzis 284 miljonus latu, kas ir par 23% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Sasniegtie rezultāti skaidrojami ar nemitīgām investīcijām klientu servisa uzlabošanā, ieviešot jaunu piedāvājumu ātro maltīšu un uzkodu segmentā, maksājumu karšu terminālus un citas inovācijas, kā arī uzņēmuma darbības procesu efektivizāciju. 2007. gadā Latvija Statoil arī pildījis solīto videi draudzīgo aktivitāšu jomā – kā pirmais un pagaidām vienīgais degvielas tirgotājs valstī ieviešot tirdzniecībā biobenzīnu E85, uzstādot pirmo AdBlue sūkni un īstenojot citas vidi saudzējošas aktivitātes.

„2007. gada finanšu rezultāti liecina, ka esam strādājuši ļoti sekmīgi. Jāņem gan vērā, ka pērnais gads valstī kopumā ir bijis krasa pavērsiena punkts, šogad pēc straujās izaugsmes mūs visus gaida ekonomikas bremzēšanās un mērenāki laiki,” skaidro Latvija Statoil izpilddirektors Sandis Šteins. „Tāpēc jo īpaši gandarī apziņa, ka pērn esam pratuši strādāt ilgtermiņa mērķiem. Strauji kāpinoties pieprasījumam, mums aktīvāk bija jāseko līdzi tirgus konjuktūrai, attīstot un paplašinot vairākas jaunas darbības jomas, tomēr vienlaikus stiprinājām arī savu kredītpolitiku, koncentrējāmies uz uzņēmuma efektivizāciju, tādejādi nodrošinot uzņēmuma ilgtspēju.”

Pēc Latvija Statoil neauditētajiem rezultātiem uzņēmuma apgrozījums 2007. gadā sasniedza 284 miljonus latu, kas ir par 23% vairāk nekā 2006. gadā. Latvija Statoil 2007. gadā nodokļos samaksājis 126 miljonus latu, kas ir par 39% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Degvielas pārdošanas apjomi, salīdzinot ar 2006. gadu, pieauguši par 32%, kopējais veikalu apgrozījuma pieaugums palielinājies par 41%. Pērn uzņēmums investējis 11,85 miljonus latu, kas ir par 95% vairāk, salīdzinot ar 2006. gadu.

2007. gadā Latvija Statoil jau trešo gadu pēc kārtas atzīts par lielāko nodokļu maksātāju valstī. Pērn, pateicoties uzņēmuma iemaksātajiem nodokļiem,     valsts budžets ir papildināts par 120 miljoniem latu. Ar iemaksāto nodokļu naudu gada laikā varētu finansēt aptuveni 80% no Gaismas pils jeb Nacionālās bibliotēkas celtniecības izmaksām, kas pašlaik tiek lēstas ap 130-140 miljoniem latu.

2007. gadā Latvija Statoil atvēris jaunu pilna servisa degvielas uzpildes staciju Cēsīs, kā arī jaunu franšīzes degvielas laivu uzpildes staciju Pāvilostā, tādejādi sniedzot savu ieguldījumu gan Kurzemes piekrastes, gan visas Latvijas kvalitatīva un videi draudzīga ūdens tūrisma attīstībā.


Dubultots investīciju apjoms servisa uzlabošanā

2007. gadā Latvija Statoil dubultoja investīciju apjomu, veicot īpašus ieguldījumus servisa uzlabošanā. Līdz gada beigām jau gandrīz pusē (41%) Statoil degvielas uzpildes staciju (DUS) veikalos bija ieviesta jaunā Statoil Eiropas valstu mazumtirdzniecības koncepcija. Atbilstoši jaunajam standartam mainīts veikalu dizains un izkārtojums, kā arī būtiski palielināts karsto maltīšu un kafijas sortiments. Pagājušajā gadā pilnveidota Latvija Statoil klientu lojalitātes programma, ieviešot jaunākās tendences privātpersonu un uzņēmumu klientu karšu Statoil extra piedāvājumā. Savukārt, lai nodrošinātu kvalitatīvu servisu augošā pieprasījuma apstākļos, sākot ar pērnā gada nogali, noslogotākajās Statoil DUS uzstādīti automātiskie maksājumu termināli norēķiniem par degvielu.

„Pateicoties jaunajai veikalu koncepcijai, sortimentam un plašajam ātro maltīšu un karsto dzērienu piedāvājumam, pērn Statoil DUS veikalu apgrozījums pieauga par 41%,” skaidro S. Šteins. „Tas nozīmē, ka Statoil veikalu apgrozījums ir audzis divas reizes straujāk nekā kopumā mazumtirdzniecībā Latvijā.”

Mērķis – samazināt Latvija Statoil atstāto pēdas nospiedumu vidē

2007. gadā Latvija Statoil turpināja ieviest pārdošanā videi draudzīgāku produktu un pakalpojumu piedāvājumu, kā arī pilnveidoja uzņēmuma darbību, lai sasniegtu uzstādīto mērķi – nulles kaitējums cilvēkiem un videi. Latvija Statoil kopš pērnā gada ir vienīgais degvielas mazumtirgotājs Latvijā, kas autobraucējiem piedāvā bioetanolu E85, tādejādi liekot pamatus satiksmei ar biodegvielu. Savukārt Statoil DUS Grenctālē, Bauskas rajonā uzstādīts Statoil tīklā Baltijā pirmais AdBlue sūknis.  Pērn arī tika pievērsta liela uzmanība bio eļļu popularizēšanai Latvijas tirgū.

Pērn, Latvija Statoil ieviesa vides pārraudzības sistēmu, līdz ar to uzņēmuma veiktos uzlabojumus vides jomā īpaši atzinīgi novērtēja auditori, vērtējot Latvija Statoil atbilstību ISO un OHSAS standartiem. Uz to norāda arī 2007. gada rezultāti – degvielas uzpildes stacijās un terminālā ievērojami samazinājies gruntsūdeņu, notekūdeņu un emisiju radītais piesārņojums.

Mērķis 2008. gadā – stiprināt ilgtspēju

„Latvija Statoil 2008. gadu saredz kā ekonomikas pierimšanas laiku. Tai tiek dota atelpa, lai sakārtotos nozares, kurās iepriekšējos gados notikusi pārlieku strauja attīstība, un savukārt tagad jāsakārto tās, kas iepriekš netika līdzi straujajam tempam. 2008. gads būs pārbaudījumu laiks daudzu uzņēmēju prasmēm un iespējām noturēt vietu tirgū,” uzsver uzņēmuma izpilddirektors Sandis Šteins. „Tomēr Latvija Statoil saglabās galveno darbības principu – īstenot atbildīgu uzņēmējdarbību, kas, mūsuprāt, ir pamats un nosacījums ilgtermiņa darbībai tirgū. Tās ietvaros 2008. gadā plānojam vēl vairāk pievērsties vides aizsardzības jautājumiem, ieviešot videi draudzīgu produktu piedāvājumu, īstenojot videi draudzīgu uzvedību pašu darbinieku vidē, kā arī aicināsim mainīt mūsu klientu un visas sabiedrības ikdienas ieradumus, lai tie kļūtu dabai draudzīgāki.”
 
Visi komentāri
 
258374. viesis 17.jūnijs 2008 10:33
0 0 Atbildēt

.......... un apsteigt! mCdonaldu, protams:D

258381. viesis 17.jūnijs 2008 11:36
0 0 Atbildēt

McDonalds vareetu ieviest degvielas uzpildi, lai palielinaatu konkurenci burgeru tiguu Statoilam :D

258395. viesis 17.jūnijs 2008 18:47
0 0 Atbildēt

Nu baigi lielās!Bet ja parēķina par cik ir cēlušās cenas Statoilā,tad tie procenti nemaz tik lieli neizskatās!

258397. viesis 17.jūnijs 2008 19:06
0 0 Atbildēt

Ar E85 jau nu vismazāk varētu samazināt "pēdas nospiedumu" :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti