Izmaiņas reģionālo starppilsētu nozīmes maršrutu tarifos

 
19.jūnijs 2008 11:09

Valsts SIA „Autotransporta direkcija” Sabiedriskā transporta daļa informē, ka no 2008.gada 1.jūlija būs izmaiņas reģionālo starppilsētu nozīmes maršrutu tarifos. Visos maršrutos tiks piemērota vienota braukšanas maksas aprēķināšanas metodika.

Sabiedriskā transporta pakalpojumu likums, kurš stājies spēkā no 2007.gada 15.jūlija, paredz būtiskas izmaiņas sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanā. Tas paredz, ka sabiedriskā transporta pakalpojumi tiek organizēti vienotā maršrutu tīklā. Likumā noteiktas vienotas pakalpojumu kvalitātes prasības, piemēram, paredzot transporta līdzekļu aprīkojumu, lai nodrošinātu pasažieru ar īpašām vajadzībām brīvu pārvietošanos. Likumā noteikta vienotu biļešu tirdzniecības sistēmas ieviešana, lai atvieglotu pasažieru iespējas savlaicīgi plānot braucienus ar dažādiem transporta veidiem.

Likumam pakārtotie tiesību akti valdībā tika pieņemti 2007.gada nogalē. Apstiprinot 2008. gada valsts budžetu, Satiksmes ministrija sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanai iekļāva finansējumu mazāku nekā nepieciešams likumā prasīto zaudējumu segšanai pārvadātājiem. 2007.gada nogalē, beidzās iepriekš noslēgto pārvadājumu pasūtījumu līgumu termiņi.

Valsts SIA "Autotransporta direkcija" (tālāk tekstā – direkcija) pieņēma lēmumu, ka esošo līgumu darbība, saglabājot iepriekšējos nosacījumus, tiek pagarināta uz gadu. Tas deva iespēju pilnvērtīgāk sagatavot no 2009.gada slēdzamo sabiedriskā transporta pakalpojumu līgumu nosacījumus. Tarifi visos pagarinātajos līgumos saglabājās 2007.gada līmenī, tomēr tie bija atšķirīgi dažādos reģionos un viena reģiona ietvarā arī dažādiem pārvadājumu uzņēmumiem, piemēram, biļetes cena šobrīd par vienāda attāluma braucienu atšķiras pat līdz 50 %. Ieviešot vienota braukšanas maksas tarifa aprēķināšanas metodiku no šā gada 1.jūlija, sabiedriskā transporta pasažieri likuma noteiktos ieguvumus varēs novērtēt jau šogad.

Likumā paredzētie jauninājumi tiek ieviesti pakāpeniski. Līdz 2008.gada 20.jūnijam direkcija izsludinās konkursu par tiesībām sniegt sabiedriskā transporta pakalpojumus reģionālajos starppilsētu nozīmes maršrutos, sākot ar 2009.gada 1.janvāri ar termiņu 12 gadi. Jaunajos sabiedriskā transporta pakalpojumu līgumos tiks iekļauti Ministru kabineta noteikumu Nr. 843 „Sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas un izmantošanas kārtība” visi regulējumi, sniedzot pasažieriem augstāku komforta līmeni un plašākas iespējas iegūt informāciju un izmantot papildus pakalpojumus.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 31

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti