Paredz bargākus sodus par kāpu izbraukāšanu 4

 
26.jūnijs 2008 12:49

Saeimas Juridiskā komisija 26.jūnijā, pirms 3.lasījuma atbalstīja izmaiņas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, paredzot stingrākus sodus par virkni pārkāpumu, ziņo Saeimas preses dienests.

Saskaņā ar grozījumiem, sods par mehānisko transportlīdzekļu pārvietošanās noteikumu pārkāpumiem Baltijas jūras kāpu aizsargjoslā, pludmalē vai īpaši aizsargājamā dabas teritorijā būs robežās no 50 līdz 100 latiem iepriekšējo 20 - 50 latu vietā. Ja autovadītājs pārkāpumu gada laikā izdarīs atkārtoti, sods būs no 100 līdz 250 latiem. Līdzšinējais naudas soda apmērs daudzus neattur no kāpu izbraukāšanas - gada laikā konstatēti 352 šādi pārkāpumi.

Komisijas deputāti ir atbalstījuši soda dubultošanu par neatļautu auto novietošanu invalīdiem paredzētās stāvvietās - turpmāk tas būs 40 lati iepriekšējo 20 latu vietā.

Tāpat komisijas atbalstītie grozījumi maina vai precizē personu atbildību par pārkāpumiem ceļu satiksmes, ūdenstransporta vadīšanas un personas datu aizsardzības jomā, kā arī precizē amatpersonu pilnvaras sodu uzlikšanā.

Par minētajām izmaiņām Administratīvo pārkāpumu kodeksā trešajā, galīgajā lasījumā vēl jālemj Saeimai.
 
Visi komentāri
 
258708. viesis 26.jūnijs 2008 14:26
0 0 Atbildēt

Muļķīgi visu risināt ar aizliegumiem. Siltajās zemēs EU, Igaunijā un Lielbritānijā ļauj piebraukt pie jūras, kāpēc mums nevar? Ja vēl ļautu cilvēkiem vismaz uz ceļiem apstāties, bet nē - visur stāvet aizlieguma zīmes, piebraucamajos ceļos- "ķieģeļi", loģiski, ka cilvēki brauc mežā!

258709. viesis 26.jūnijs 2008 15:53
0 0 Atbildēt

dīvaini ka invalīdu sods ir mazāks par kāpām..

Man liekas vajadzētu būt otrādi! Un pie krasta jābūs normālām stāvvietām, mēs tak jau sen eiropa- dzīvojam vēl psrs((((

258716. viesis 26.jūnijs 2008 20:00
0 0 Atbildēt

interesanti ka valstij ar tik lielu juras robezhu nav iespeju piebraukt pie juras ielaist (likumigi) laivu jura !

ja citas valstis veido stavvietas pie juras kur var atstat auto ielaist jura laivu, udensmoci, u.t.t. tad pie mums tas ir aizliegts.

258729. viesis 27.jūnijs 2008 9:03
0 0 Atbildēt

Kādēļ jūras malu vaig taisīt kā tādu rezervātu? Varbūt vēl žogu apliekam apkārt... Es saprotu - jāsoda tos, kas nemāk uzvesties, bet tad sataisa tā, lai būtu kā pie cilvēkiem.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti