Kampaņa «Beigta balle» guvusi plašu ievērību visā Latvijā 9

 
30.jūnijs 2008 9:42

Šī gada vasaras kampaņas „Beigta balle” aktīvā daļa ir noslēgusies, tomēr problēma - transportlīdzekļa vadīšana apreibinošo vielu ietekmē – tiks aktualizēta arī turpmāk.

Pārsteidzoši ātri popularitāti ieguvuši no jauna sarunvalodā iedzīvinātie izteicieni „beigta balle” un „vienu jau var?!”, tikai šoreiz ar jaunu, daudz nopietnāku pieskaņu. Jaunākā Jāņu statistika parāda, ka šogad reibumā braukuši 329 vadītāji un notikuši 382 ceļu satiksmes negadījumi, no kuriem 17 CSNg izraisīti alkohola reibumā. Šie rādītāji ir tikai salīdzinoši apmierinoši, jo mērķis būs sasniegts, kad neviens vadītājs nebrauks reibumā pie stūres. 

Lai arī līdz ideālas statistikas sasniegšanai vēl jāstrādā, tomēr ir svarīgi, ka pēc informatīvajām kampaņām paaugstinās sociālā atbildība un mainās sabiedrības attieksme, piemēram, daudzi šogad jau iepriekš vienojušies, kurš būs šoferis nākamajā dienā, lai nebūtu „beigta balle”. Tāpat sauklis „vienu jau var?!” ir ietekmējis cilvēku apziņu, liekot aizdomāties, ka pirms transportlīdzekļa vadīšanas patiešām nedrīkst lietot nekādus alkoholiskos dzērienus.

Šogad kampaņas “Beigta balle” laikā tika īstenotas dažādas aktivitātes, lai izskaidrotu problēmu un gūtu iespējami vairāk sabiedrības uzmanības. Papildus tradicionālajiem informatīvajiem materiāliem (TV un radio klipi, vides plakāti, interneta baneri), kampaņas plakāti tika izvietoti Statoil degvielas uzpildes stacijās un lieveikalu autostāvvietās, uz autobusu aizmugurēm visā Latvijā, kā arī pie alkohola plauktiem un kasēm Rimi veikalos un Statoil DUS bija redzami kampaņas vobleri.

Nebijusi akcija tika īstenota pie Rīgas lielveikalu (Alfa, Mols un Spice) galvenajām ieejām – tur tika izstādīti sadauzītu automašīnu vraki, kas garāmgājējiem lika aizdomāties par iespējamām avārijas sekām. Šī „izstāde” bija viens no pamanītākajiem kampaņas elementiem. Plašu atsaucību guva arī ar Statoil palīdzību veiktā „Beigta balle” nozīmīšu dalīšana, kas tika piešķirtas katram alkoholisko dzērienu pircējam Statoil DUS veikalos. Kopumā tika izdalīti aptuveni 60 000 nozīmīšu.

Lai efektīvāk sasniegtu jauniešu auditoriju, tika izveidota īpaša sadaļa Draugiem.lv portālā, kurā katram reģistrētajam lietotājam bija iespēja apliecināt, ka viņš vai viņa nevadīs auto apreibinošo vielu ietekmē un neļaus to darīt arī citiem. Papildus tam varēja pārbaudīt savas zināšanas Brain spēlē un laimēt īpašo Beigta balle krekliņu. Šī akcija guva lielu popularitāti, jo nebraukt reibumā apņēmās 122 741 portāla lietotājs, bet Brain spēli izspēlēja 57 141 cilvēks. 

Satiksmes drošības kampaņa ''Beigta Balle'' tika līdzfinansēta no OCTA līdzekļiem un to atbalstīja apdrošināšanas sabiedrība ''ERGO Latvija'', SIA ''Latvija Statoil'' un Rimi. Kampaņa ilga no šī gada 9.jūnija līdz 25.jūnijam.
 
Visi komentāri
 
258812. viesis 30.jūnijs 2008 11:46
0 0 Atbildēt

Kā attīstās plaģiātisma jautājums?

258818. viesis 30.jūnijs 2008 13:26
0 0 Atbildēt

vot, vot!!!

degjeneraacija, savu smadzenju reklaamas kampanjveidotaajiem nepietiek...

258821. viesis 30.jūnijs 2008 14:26
0 0 Atbildēt

Zinātāji, kas ir kampaņas vobleris? Esmu no laukiem.

BusDriver.

Redaktors 30.jūnijs 2008 14:41
0 0 Atbildēt

Vobleris ir tas, kas uz tādas plastmasas kājiņas karājas pie akcijas precēm utt. Jāpiekrīt, ka tas ir stipri specifisks žargons reklāmistu vidū.

258827. viesis 30.jūnijs 2008 19:23
0 0 Atbildēt

es parasti uz vobleriem spiningoju liidakas :D :D :D

bet kas ar plagiatoristienjiem ? ir kaads pie pautiem pajemc ?

258831. viesis 30.jūnijs 2008 19:39
0 0 Atbildēt

Nu jau laikam varēšu atdzīvināt teicienu "vienu jau var? - nē, var divus!" :D :D

Un to stulbumu pokemonos bik pamanīju ar vienu aci - un speciāli principa pēc tur nepievienojos, lai arī zināju, ka šmigā nebraukšu :)

258837. viesis 30.jūnijs 2008 23:15
0 0 Atbildēt

Vēl nesen iešāvu divus tajā barčikā kur filmēts un sēdos pie stūres pēc tam :D

258839. viesis 1.jūlijs 2008 1:26
0 0 Atbildēt

edzuli ar to nevajag lielities! ja nu savu sarkano noškiltu?!

258847. viesis 1.jūlijs 2008 11:31
0 0 Atbildēt

Briti pateica ka viņiem pofiks un neko neprasīs. Laikam jau izvērtēja savus spēkus un atmeta ar roku...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī?

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti