«Battery Cup 2. posms» veiksmīgi noslēdzies

 
11.jūlijs 2008 8:20

Pagājušo svētdien, 6. jūlijā Jēkabpilī norisinājās „Battery Cup 2. Posms” jeb Baltijas ātrāko auto un moto braucēju sacīkstes 402 m dragrace distancē. Sacensību ietvaros notika arī Baltijas ieskaites 2. posms, tāpēc skatītājiem bija vienreizēja iespēja vērot tiešām pašus ātrākos auto un moto braucējus.

Gan igauņu braucēji, gan laika mērīšanas sistēmas uzstādītāji jau pirms startiem atzina, ka lidlauka segums ir ļoti piemērots ātruma rekordu sasniegšanai, un tas kļuva par daudz braucēju mērķi.
Jēkabpils lidlauks ir viena no retajām vietām, kur Latvijā iespējams organizēt klasiskās 402 m dragrace sacensības, tāpēc svētdien šeit mēroties spēkiem un izmēģināt sava auto jaudu klasiskajā dragrace disciplīnā bija ieradušies Latvijas labākie braucēji, kā arī ievērojams skaits Lietuvas un Igaunijas kolēģu.



Diemžēl automašīnu tehnisko problēmu vajāti, pēc kvalifikācijas izstājās Latvijas mazās klases čempions Raimonds Burakēvičs un medaļu pretendents Linards Kļaviņš. Vairāki braucēji, ar mērķi uzlabot personisko rekordu, veica pāragrus startus (falšstartus), rezultātā izstājoties no cīņas par augstāku vietu, bet, kā jau zināms, dragreisā tieši pareizam startam ir vislielākā nozīme.

Šajās sacensībās ātrums uz taisnes bija patiesi iespaidīgs un tāpēc skatītāji varēja vērot kā vairākas īpašās dragrace automašīnas bremzēšanai izmantoja izpletņus, bet motociklu ātrums pārsniedza pat 234 km/h. Apmeklētājus priecēja arī stantraidinga motociklu pārgalvīgie paraugdemonstrējumi, kā arī uz Jēkabpili bija sabraukušas kabriokluba automašīnas, kas nenobijās no lietus un nolaida savu automašīnu jumtus.

Rezultāti pa klasēm:
Battery Cup, 2. posms
A klase (līdz 2000 cm)
1. Agris Bračka Opel Corsa
2. Vjačeslavs Zaharčenko Opel Kadett
3. Valters Šulcs Honda CRX
B klase (2001 līdz 3000  cm)
1. Agris Biezais BMW 325
2. Mārtiņš Darbvaris BMW 328
3. Valters Šulcs Honda CRX
C klase (3001 līdz 4999  cm)
1. Ilmārs Zausajevs Audi S2
2. Vitalijus Ogživaila Audi 90
3. Māris Ozoliņš Mitsubishi Lancer EVO
D klase (5000 cm un vairāk)
1. Vitalijus Ogživaila Audi 90
2. Māris Ozoliņš Mitsubishi Lancer EVO
3. Vitālijs Kolass Pontiac Firebird

BHRA Baltic Cup 2. posms
B klase (visas a/m virs 4000 cm ar turbo, nitro un rotor sistēmām)
1. Sander Kask Audi S6
2. Vitālis Kolass Pontiac Firebird
C klase (visas a/m virs 4000 cm bez turbo, nitro un rotor sistēmām)
1. Viljar Maesepp Nissan 300zx
2. Vitalijus Ogživaila Audi 90
3. Markel Voit Toyota Supra
D klase (visas a/m līdz 4000 cm bez turbo, nitro un rotor sistēmām)
1. Artjoms Kočlamazašvili BMW 318
2. 2. Agris Biezais BMW 325
3. Linards Kļaviņš BMW 325
E klase (motocikli līdz 600cc)
1. Georgi Lenov Yamaha R6
2. Mati Polluste Suzuki GSXR 699
3. Jaak Roondi Kawasaki ZX 6RR
F klase (motocikli virs 600cc)
1. Mikk Kirsimaa Suzuki GSXR
2. Ain Kirst Suzuki GSXR
3. Georgi Lenov Kawasaki ZX10R

Pēdējais „Battery Cup” posms norisināsies jau 3. augustā Sporta kompleksā 333, Rīgas rajona Ropažu pagasta „Silapriedēs”. „Battery  Cup” noslēguma pasākums būs īpaši svētki ne tikai sacensību dalībniekiem, bet arī skatītājiem, jo šeit Latvijas auto klubi skatītāju vērtējumam rādīs savas skaistākās automašīnas. Ikviens apmeklētājs varēs balsot par savu favorītu, šīs balsis tad arī noteiks skaistāko automašīnu. 333 trasē norisināsies arī auto audio sacensības – tajās „cīnīsies” automašīnu audio iekārtas. Dalībnieku reģistrācija, sacensību nolikumi un sīkāka informācija gan dalībniekiem, gan skatītājiem būs pieejama www.forsaza.eu.

Sacensības rīko žurnāls „Forsāža”, sadarbībā ar Latvijas automobiļu federāciju, pasākuma ģenerālsponsors – enerģijas dzēriens „Battery”. „Battery Cup 2008” un „BHRA Baltic Cup” 2. posmu atbalsta: MTV Latvija; Pimp My Ride; Zebra, Radio SWH Jēkabpils studija; Latgales radio; Brīvā Daugava; Ķeizarmežs; Getaway.lv; BMWPower.lv; AutoDelfi.lv; BMWClub.lv; vwgolfklubs.lv; Kabrioklubs.lv; EKO Polise; Motors24.lv; Premium Tuning; Asics; Lak-Y.lv; IlmsMotorsports; Corvette; TV5; Tempur; Cobra; Blaupunkt, vwGolfKlubs.lv, autonews.lv; RNS-D; Citrus; Ramirent; Stuntriding.lv.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti