Pasaules čempionāts moto frīstailā jau šīs nedēļas nogalē Rīgā

 
20.oktobris 2008 17:17

Rīga jau otro gadu pēc kārtas ir izvēlēta kā viena no pilsētām, kurā norisināsies pasaules moto frīstaila čempionāts.

Līdzīgi kā pagājušajā gadā, arēnā "Rīga" vienas nedēļas nogales laikā – 25. un 26. oktobrī – norisināsies divi Starptautiskās Motosporta federācijas (FIM) moto frīstaila pasaules čempionāta posmi, kuros drosmīgākie moto frīstaila sportisti skatītājus priecēs ar skarbu cīņu par vērtīgajiem čempionāta posmiem, rādot galvu reibinošus trikus un ārkārtīgi augstus lēcienus.



Rīgā notiks "Suzuki Night of the Jumps" pasaules moto frīstaila čempionāta Grand Prix 8. un 9. posms, kuros sportisti centīsies izcīnīt pēc iespējas vairāk punktus, lai nodrošinātu pietiekami lielu punktu rezervi čempionāta kopvērtējuma tabulā, jo pēc sacensībām Rīgā, sportistiem būs iespēja pēdējos čempionāta punktus sadalīt vairs tikai divos atlikušajos Grand Prix Namībijā un Brazīlijā.

Arī šogad Rīgā ieradīsies divpadsmit moto frīstaila sportisti no tādām valstīm, kā Vācijas, Čehijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Francijas, ASV, Itālijas, Beļģijas un Austrālijas, un katrā no diviem čempionāta posmiem sportisti sacentīsies trīs dažādās disciplīnās – frīstailā, augstlēkšanā un "Whip", jeb motocikla sagriešanā uz sāniem, lēciena laikā.

Gluži kā pagājušajā gadā, visneiedomājamākos un prātam neaptveramākos trikus, ko spēj cilvēki izveikt lēcienā ar motociklu, būs iespējams redzēt tieši vissvarīgākajā disciplīnā – frīstailā, kā arī "Whip" sacensībās. Taču ne mazākus pārsteigumus iespējams sagaidīt augstlēkšanā, jo motosportisti ar katru gadu lec arvien augstāk. Un šogad sacensību laikā ar rezultātu 8,3 metri, ko pagājušajā gadā Rīgā uzrādīja vācietis Lukas Veiss, visticamāk vairs uzvarēt nevarēs.

Motofrīstaila sacensību sērija "Night of the Jumps", kas pasaulē notiek kopš 2000. gada, Starptautiskās Motosporta federācijas moto frīstaila pasaules čempionāta statusā notiek jau trešo sezonu, un tajās piedalās tikai profesionāli moto frīstaila sportisti. Ik gadus šīs sacensības klātienē vēro vairāk kā pus miljons skatītāju, bet šo sacensību TV pārraižu skatītāju skaits ir vismaz desmit reizes lielāks.
 
Vairāk par FIM moto frīstaila MX pasaules čempionātu iespējams atrast oficiālajā mājas lapā: www.ifmxf.com, kā arī www.fmxlatvia.lv. Biļetes uz abām pasaules čempionāta dienām iespējams iegādāties "Biļešu Serviss" www.bilesuserviss.lv kasēs.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti