Remi Bizārs Rīgā kļūst par FMX pasaules čempionu 1

 
27.oktobris 2008 12:26

Uzvarot abos Rīgas "Suzuki NIGHT of the JUMPs" posmos francūzis Remī Bizārs, divus posmus pirms čempionāta izskaņas, ir nodrošinājis sev pietiekami daudz čempionāta ieskaites punktus, lai kļūtu par FIM motofrīstaila pasaules čempionu.

Svētdienas sacensībās Bizārs ar lieliskiem trikiem un perfektu triku izpildīšanas tehniku apsteidza divkārtējo pasaules vicečempionu, čehu Liboru Podmolu un 2007. gada čempionu, norvēģi Ailo Gaupu, kuri attiecīgi ieguva sudraba un bronzas godalgas.



FIM motofrīstaila čempionāta 9. posms arēnā "Rīga" pulcēja vairākus tūkstošus ļoti atsaucīgu skatītāju, kuri jau kvalifikācijas sacensību laikā ar pārsteidzošu atdevi uzmundrināja visus sacensību dalībniekus. Līdzīgi kā čempionāta 8. posmā, finālā iekļuva francūzis Braiss izo, amerikānis Brodijs Vilsons, Libors Podmols, Ailo Gaups un Remī Bizārs. Vienīgi itālim Masimo Biakončinī nepaveicās un viņu šoreiz finālā iekļuva zviedrs Frederiks Johansons.

Toties  Masimo Biakončinī izcīnīja uzvaru "Whip" disciplīnā, apsteidzot vācieti Lukasu Veisu un austrālieti Stīvu Minī. Savukārt beļģis Žils Dežo augstlēkšanas sacensībās pārspēja Rīgas pagājušās sezonas posmā uzstādīto rekordu 8,3 metrus, sasniedzot augstuma atzīmi 8,6 metri.

Visu skatītāju uzmanības centrā bija fināla cīņa starp Remī Bizāru, Liboru Podmolu un Frederiku Johansonu par izšķirošajiem čempionāta punktiem un čempiona titula likteni. Johansons sevi finālā pieteica ar tādiem trikiem kā Stripper, Cordova Flip un Switchblade un nodrošināja sev piekto vietu, pārspējot Brodiju Vilsonu.

Vietējās publikas mīlulis Libors Podmols savus atbalstītājus priecēja ar atpakaļsalto birumu -  Cliffhanger Flip, Switchblade Flip, Tsunami Flip, No-Hand-Flip un 1-Hand Underflip papildlaikā. Šīs lieliskās triku kombinācijas tam ļāva finālā apsteigt 2007. gada motofrīstaila pasaules čempionu Ailo Gaupu.

Remī Bizāram vēl pirms iebraukšanas arēnā bija skaidrs, ka uzvarai nepieciešami paši galvu reibinošākie triki uz riska robežas. Un ar tādiem trikiem kā No-Hand-Flip, Switchblade Flip pēc Switchblade, Cliffhanger Flip un Ruler Flip viņš pierādīja, ka ir čempiona titula cienīgs. Bez tam par uzvaru 2008. gada čempionātā viņš saņēma automobili Suzuki Swift.

Šīs sezonas pēdējie divi čempionāta posmi notiks 29. novembrī Namībijā un 13. decembrī Brazīlijā. Tajos noskaidrosies vai čeham Liboram Podmolam izdosies trešo reizi pēc kārtas kļūt par vicečempionu.

FIM pasaules motofrīstaila čempionāta 9. posma fināla rezultāti
1. Remi Bizārs (Remi Bizouard) (FRA) Yamaha – 314 punkti
2. Libors Podmols (Libor Podmol) (CZE) Suzuki – 291 punkti
3. Ailo Gaups (Ailo Gaup) (NOR) Honda – 290 punkti
4. Braiss Izo (Brice Izzo) (FRA) Yamaha – 283 punkti
5. Frederiks Johansons (Frederik Johansson) (SWE) Suzuki – 276 punkti
6. Brodijs Vilsons (Brody Wilson) (USA) Honda – 269 punkti

FIM pasaules motofrīstaila čempionāta 9. posma kvalifikācijas rezultāti
1. Remi Bizārs (Remi Bizouard) (FRA) Yamaha – 270 punkti
2. Ailo Gaups (Ailo Gaup) (NOR) Honda – 264 punkti
3. Libors Podmols (Libor Podmol) (CZE) Suzuki – 261 punkti
4. Braiss Izo (Brice Izzo) (FRA) Yamaha – 254 punkti
5. Brodijs Vilsons (Brody Wilson) (USA) Honda – 252 punkti
6. Frederiks Johansons (Frederik Johansson) (SWE) Suzuki – 246 punkti
7. Fabians Bauersačs (Fabian Bauersachs) (GER) KTM – 236 punkti
8. Stīvs Minī (Steve Mini) (AUS) Yamaha – 230 punkti
9. Masimo Biakončinī (Massimo Bianconcini) (ITA) Yamaha – 228 punkti
10. Lukas Veiss (Lukas Weis) (GER) Suzuki – 196 punkti
11. Žils Dežo (Gilles Dejong) (BEL) Kawasaki – 187 punkti

Augstlēkšanas rezultāti
1. Žils Dežo (BEL) – 8,60 metri
2. Libors Podmols (CZE) – 8,30 metri
3. Masimo Biakončinī (ITA) – 7,00 metri

"Whip" rezultāti
1. Masimo Biakončinī (ITA) Yamaha
2. Lukas Veiss (GER) Suzuki
3. Stīvs Minī (AUS) Yamaha
 
Visi komentāri
 
263176. viesis 27.oktobris 2008 12:50
0 0 Atbildēt

Nevaru noturēties: Stīvs Minī, nu baigi atgādina kombināciju Stīvs Gailītis. :D:D:D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti