Sestdien Mūsā autokrosa un folkreisa izrāde 1

 
17.februāris 2010 11:49

Sestdien, 20.februārī pl. 10:30 sporta kompleksā Mūsa norisināsies LAF Folkreisa Ziemas kausa izcīņas 5. posms, kā arī Mūsas kausa izcīņa autokrosā.

<250>Sacīkstē par uzvaru Folkreisā spēkosies vismaz 16 dalībnieki, bet autokrosa uzvaru dalīs 11 krosa braucēji, to skaitā 2009. gada Latvijas čempions 2000 Super klasē Ainārs Kenigsbergs un trīs Lietuvas sportisti. Folkreisā, iespējams, tiks noskaidrots Ziemas kausa ieguvējs, jo jelgavnieka Artūra Bāriņa pārsvars pār sekotājiem ir pārliecinošs.

Sestdienas sacīkste būs lieliska izrāde skatītājiem, jo cīņā paredzēti daudzi starti, katrā braucienā Džokera aplis un citi sacīkstes intrigu veidojoši elementi. Jāpiebilst, ka Folkreisa sportistiem būs iespēja izmēģināt Latvijas leģendārāko autokrosa trases konfigurāciju – pilnu Mūsas Eiropas čempionāta apli.

Folkreisa cīņā galvenā uzmanība tiks pievērsta Bāriņam, jo viņa pārsvars pār tuvāko sekotāju ir 22 punkti. Tas nozīmē, ka, ja Artūrs nepiedzīvos nozīmīgas neveiksmes, uz pēdējo posmu jelgavnieks var doties kā Folkreisa Ziemas kausa ieguvējs. Tikmēr par intrigu rūpējas arī viss Raunas Bruģakmens komandas pamatsastāvs – Artūrs Vecgailis, Armands Zariņš un Mārtiņš Lapsa atrodas četru punktu robežās (55-52-51) cīņā par kopvērtējuma otro vietu.

<seesam>Sacīkstē arī spilgti papildelementi. Folkreisam pieteikti divi debitanti – jūdažnieks Rihards Dainis un ādažnieks Ričards Pavlovskis. Rihards ir Folkreisā kopš rudens startējošā Mareka Daiņa, jeb dīdžeja [Ex] da Bass jaunākais brālis. Ričards, savukārt, būs pārinieks iepriekšējā posmā Jelgavā debitējušās Kristenas centienos turpināt braukšanu Folkreisā.

Pirmo reizi Folkreisā uz starta stāsies vienlaicīgi divas dāmas – Kristena un Evija Vītola. Katra līdz šim aizvadījusi pa vienai sacīkstei šajā sporta veidā, taču savā starpā viņas nav tikušās. Uzreiz trīs dalībnieki arī Junioru ieskaitē – junioru līderim Sandim Džeriņam līdera statusu centīsies atņemt Evija Vītola un Rihards Dainis.

Autokrosa dalībniekiem šoziem nav seriāla vērtējums, sportisti pulcējas atsevišķās kausa izcīņu sacīkstēs. Mūsas kausam pieteikušies 11 dalībnieki. Spilgtākā zvaigzne būs Ainārs Kenigsbergs – pērnā gada 2000 Super klases Latvijas čempions startēs ar vienu no savu titulu kalušajām mašīnām VW Golf II. Papildu izrāde un intriga būs trīs Lietuvas sportistu starts – viņu spēku samēri pret Latvijas sportistiem nav skaidri. Tāpat intrigu rada gan pērnā gada 1600 klases bronzas medaļnieka Anda Kļavas, gan divu ziemas autokrosa sacīkšu uzvarētāja Anda Vantera starts. Ziemas autokross gan ir ļoti specifiska sacīkste, tāpēc var uzvarēt jebkurš no pieteiktajiem dalībniekiem.

Folkreisa dalībnieku saraksts

Autokrosa dalībnieku saraksts

LAF Folkreisa Ziemas kausa izcīņas kopvērtējums pirms 5. posma

Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs

 
Visi komentāri
 
274946. viesis 19.februāris 2010 8:39
0 0 Atbildēt

Mēs par Jāni Ikeru!!! :) Jāni, uzdāvini sev dāvanu savā dzimšanas dienā!!! :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti