Ziemas autosprinta čempionāta intriga – Slišāns vai Nebars?

 
26.februāris 2010 0:00

28. februārī „333” trasē pie Zaķumuižas risināsies Latvijas ziemas autosprinta čempionāta noslēdzošais posms. Sacensību lielākā intriga – kurš no diviem pretendentiem kļūs par čempionu 4WD klasē.


FOTO: Autors: Rolands Bobulis (Go4speed.lv)

Jānis Slišāns līdz šim startējis RWD grupā, kurā ir bijis čempiona godā un divreiz izcīnījis bronzas medaļas, savukārt Kārlis Nebars ir divkārtējs vicečempions 4WD klasē. Sacensību, kurās var startēt ikviens braukt gribētājs ar savu standarta automašīnu, starts plkst. 10.00.

Latvijas ziemas autosprinta čempionāta pēdējais, sestais posms 28.februārī „333” trasē tiks aizvadīts pēc supersprinta formāta – trase nebūs  apļveida, tātad, starts un finišs būs dažādās vietās, bet dalībnieki distancē dosies viens pēc otra ar zināmu intervālu. 11 gadu ilgajā ziemas autosprinta čempionāta vēsturē vēl tikai divas reizes sacīkstes nav notikušas apļveida trasē - pirms vairākiem gadiem Ērgļos trasei tika izmantots koplietošanas satiksmei slēgts lauku ceļa posms. Svētdien braucēji veiks trīs braucienus, no kuriem ieskaitē vērtēs divus labākos rezultātus laika izteiksmē. Savukārt Latvijas čempionāta ieskaites punkti sportistiem ar gada licenci tiks piešķirti, vērtējot otrā un trešā brauciena rezultātus, par kuriem tiks piešķirti punkti, atbilstoši sacensību gada nolikumam. Sacensībās atļauts piedalīties tikai ar bezradžu riepām, turklāt atsevišķās ieskaites klasēs tiks nodalītas sporta un ielas riepas. Reģistrācija un iepazīšanās ar trasi paredzēta no plkst. 7.30 līdz 9.30, bet pirmā brauciena starts plkst. 10.

Jau zināmi pirmo divu vietu ieguvēji FWD klasē – par čempionu kļuvis (otro reizi trīs sezonu laikā) Vilmārs Krivads („Opel Astra”), bet sudraba medaļu debijas sezonā izcīnījis Raivis Bartušauskis („Honda Civic”). Interesanti, ka sezonas gaitā abi laureāti pa reizei izpalīdzēja viens otram, aizdodot savu automašīnu pretiniekam. Svētdien „333” trasē gaidāma sīva cīņa par bronzas medaļu, uz ko pretendē četri sportisti -  Atis Līcis, Ģirts Vītiņš, Valters Liepiņš (visi trīs startē ar vienu „Renault Clio”) un Guntars Brauns („Opel Kadett”), kurš pie medaļas gan var tikt tikai gadījumā, ja sāncenši izstājas.

Aizraujošs duelis par čempiona titulu gaidāms 4WD klasē. Šobrīd kopvērtējuma vadībā atrodas Jānis Slišāns („Subaru Impreza”), kurš pirms dažiem gadiem kļuva par čempionu RWD klasē. Pielietojot sliktākā rezultāta atmešanas principu, četru punktu pārsvars izveidojas otram pretendentam  Kārlim Nebaram („Subaru Impreza”). Nebara pluss ir daudz lielāka pieredze pilnpiedziņas automašīnu vadīšanā un regulāra piedalīšanās supersprinta tipa sacensībās, savukārt Slišāna trumpis ir precīza un nekļūdīga pareizo trajektoriju ievērošana. Slišāna uzvaras gadījumā viņš kļūs par pirmo braucēju, kuram ziemas autosprintā izdevies izcīnīt čempiona titulu divās dažādās klasēs. Abi pretendenti vairs nevar izkrist no godalgoto trijnieka – Slišāns garantējis vismaz sudrabu, bet Nebars vismaz bronzu. Kopvērtējuma trešajā vietā atrodas Ints Jeršovs („Subaru Impreza”), tomēr viņu vēl var apdraudēt Valts Zvaigzne.

RWD klasē šosezon čempionāta ieskaite netiks aprēķināta mazā dalībnieku skaita dēļ.

Komandu vērtējumā kopvērtējuma vadība atrodas „Quattro ledlauži” (Kārlis Nebars, Vilmārs Krivads, Ints Jeršovs). Otrajā vietā, atpaliekot par 28 punktiem, „Svētavots/4 Racing” (Modris Cīrulis, Vigo Rubenis, Normunds Orlovs). Pozīciju maiņa iespējama tikai lielas līderu neveiksmes gadījumā.

Sestdien, 27. februārī turpat „333” sporta kompleksā risināsies „Ziemas kausa” izšķirošais ceturtais posms, kurā būs jāveic trīs braucieni (divi trekā un viens pēc supersprinta principa). FWD un RWD klasei reģistrācija no plkst. 8 līdz 9, starts plkst. 9.15, bet 4WD grupai reģistrācija no plkst. 12 līdz 13, starts plkst. 13.40. Sestdien „Aleksandra muižā” netālu no Lielvārdes tiks aizvadīts „LatvianBaja ziemas kausa” ceturtais posms. FWD, RWD un krosa klasei starts plkst. 11, bet 4WD un apvidus automašīnu grupai plkst. 14.

Atgādināsim, ka visās trīs sacensībās var startēt ikviens braukt gribētājs ar savu standarta automašīnu.

Plašāka informācija www.laf.lv un www.autosport.lv.

Latvijas čempionāts ziemas autosprintā
Kopvērtējums pirms 6. (no 6) posma
FWD
Vilmārs Krivads 334, Raivis Bartušauskis 318, Atis Līcis 257, Ģirts Vītiņš 244, Valters Liepiņš 231, Guntars Brauns 198.
4WD
Jānis Slišāns 305, Kārlis Nebars 294, Ints Jeršovs 282, Valts Zvaigzne 274, Vigo Rubenis 244, Ints Dimiņš 191.
RWD*
Normunds Orlovs 70, Modris Cīrulis 64, Andrejs Tjasto 60.
*RWD klasē ieskaites punkti piešķirti tikai pirmajā posmā. Pārējos posms – nepietiekams dalībnieku skaits.
Komandas
„Quattro ledlauži” (Kārlis Nebars, Vilmārs Krivads, Ints Jeršovs) 910, „Svētavots/4 Racing” (Modris Cīrulis, Vigo Rubenis, Normunds Orlovs) 882, „Point Transaction System” (Agris Štikāns, Ints Dimiņš, Andrejs Tjasto) 630.

LAF Standartauto komisijas preses dienests

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 17

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti