LMT rallija komanda apmeklēs 15 profesionālās vidusskolas

 
12.marts 2010 8:07

9.martā izstāžu kompleksa „BT-1” telpās norisinājās Profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu meistarības konkursa „Automehānika 2010” pusfināls.

No 27 vidusskolām, kuras bija pieteikušas dalību konkursā, tika noskaidrotas 15 finālistes. Starp finālistiem ir skolas no Kurzemes, Vidzemes, Latgales, Zemgales un Rīgas – un katru no šīm skolām apciemos „Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda”.

Laikā, kad rallija sezonā ir starplaiks, „Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda” nolēmusi veikt vismaz pusotru nedēļu garu ceļojumu pa Latviju, apceļojot profesionāli tehniskās vidusskolas. Vizītes mērķis – iepazīstināt jaunos auto mehāniķus ar autosportu, piesaistot šim dinamiskajam sporta veidam arvien vairāk jauniešu.

„Autosports nesastāv tikai no braucēja vien. Ļoti svarīga ir tehnikas sagatavotība, un to spēj nodrošināt tikai profesionāli mehāniķi. Vēlamies jaunos auto mehāniķus mudināt darboties autosporta lauciņā. Un vēlamies viņiem parādīt, kāds autosports izskatās „no iekšpuses”. Tādēļ dosimies uz 15 profesionāli tehniskajām vidusskolām, kuru specialitāte ir auto mehāniķu sagatavošana. Brauksim uz skolām pilnā ekipējumā – ar sporta mašīnu, tehniskās apkalpes automašīnu, mehāniķu brigādi un pilnu rallija servisa zonas ekipējumu. Katram profesionāli tehniskās vidusskolas audzēknim būs iespējas tikties ar abiem „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” pilotiem, kā arī komandas mehāniķiem. Atbildēsim uz visiem skolnieku jautājumiem, būs arī pārsteiguma balvas,” stāsta komandas vadītājs Andis Neikšāns.

Katrā skolā „Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda” viesosies vismaz trīs stundas – šajā laikā būs iespējas iepazīties ar komandu, fotografēties pie sporta mašīnām, kā arī noskatīties īsfilmu par komandas vēsturi. Tiem skolniekiem, kuri piedalās konkursā „Automehānika 2010”, tiks dots neliels „špikeris” par to, kāds uzdevums no „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” puses viņus sagaida finālsacensībās aprīļa beigās.

Konkursā „Automehānika 2010” tika aicinātas piedalīties visas profesionāli tehniskās vidusskolas, kuru specialitāte ir auto mehāniķi. No 27 vidusskolām, kuras pieteicās, ar teorētiskā testa palīdzību tika noskaidrotas 15 finālistes.

Par tām kļuva:
•    Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma profesionālā vidusskola
•    Valsts Kandavas lauksaimniecības tehnikums
•    Zaļenieku arodvidusskola
•    Jaunaglonas arodvidusskola
•    Smiltenes Profesionālā vidusskola
•    Aizkraukles arodvidusskola
•    Valsts Priekuļu lauksaimniecības tehnikums
•    Daugavpils Celtnieku profesionālā vidusskola
•    Jāņmuižas Profesionālā vidusskola
•    Latgales Transporta un sakaru tehniskā skola
•    Jelgavas Amatniecības vidusskola
•    Rīgas Tehniskā koledža
•    Viļānu 41. arodvidusskola
•    Saulaines Profesionālā vidusskola
•    Limbažu Profesionālā vidusskola

Konkursa „Automehānika 2010” finālsacensības risināsies no 29. aprīļa līdz 1. maijam izstādes „Rīgas Starptautiskais Autošovs” ietvaros Rīgā, „BT-1” izstāžu zālē Ķīpsalā. Finālsacensībās komanda sastāvēs no diviem mehāniķiem, kuriem būs jāveic 15 dažādi uzdevumi. Vienu no šiem uzdevumiem nodrošinās „Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda”, un jaunajiem mehāniķiem būs jādarbojas ap īstu sporta automašīnu.

„Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda” arī sarūpējusi ļoti atraktīvu balvu komandai, kas vislabāk tiks galā ar praktiskajiem uzdevumiem. Uzvarētājs (divi vidusskolnieki) saņems apmācības un pilnībā apmaksātu rallija mehāniķa vietu „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandā” kādā no Latvijas rallija čempionāta posmiem.

“Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” preses sekretārs
Mārtiņš Dzenītis

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 50

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti