Grandiozākais gada auto notikums – jau šonedēļ

 
27.aprīlis 2010 8:45

Vairs tikai dažas dienas atlikušas līdz gada lielākajam auto notikumam Latvijā – 11. Rīgas Starptautiskajam autošovam.

Tas būs krāšņs un skaļš pasākums, kurā vienuviet būs apskatāma plaša automobiļu ekspozīcija un notiks virkne dažādu pasākumu – šovi, sacensības un paraugdemonstrējumi. Autošovs notiks no 29. aprīļa līdz 2. maijam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

<250>Ķīpsalā četru dienu garumā būs iespējams apskatīt plašu spēkratu klāstu – sākot no pašu ķīlētiem, interesantiem vāģiem, speciāli aprīkotiem sporta automobiļiem, retro auto, entuziastu klubu skaistākajiem automobiļu eksemplāriem līdz pat ekskluzīviem un jauniem automašīnu modeļiem.

Šogad izstāde tiek veidota kā plašs un atraktīvs pasākums, kas ietvers gan ekspozīciju, gan plašu pasākumu un izklaides programmu, kur sev interesējošo atradīs gan profesionāļi, gan jebkurš automīļotājs, turklāt tā būs lieliska izklaide visai ģimenei. 11. Rīgas Starptautiskajam autošovam šogad būs četras sadaļas – “Auto Exotica”, “Auto Exclusive”, “Auto Sale” un šī gada jaunums – “Auto Profi”, kas ietver automobiļu piederumus un iekārtas gan profesionāļiem, gan ikdienas autolietotājam.

Autošova “odziņas” – auto ar “Swarovski” kristāliem un filmas “Atpakaļ nākotnē” laika mašīna
Iespējams, pati lielākā izstādes zvaigzne būs nevis Zviedrijas, Krievijas vai Vācijas autoentuziastu meistardarbs, bet gan tepat kaimiņos – Lietuvā – tapusi tūninga entuziasta unikāla superautomašīna AG Excalibur. Iespaidīgais automobilis ir veidots uz “Mercedes” CL 500 bāzes. Tam ir speciāli izgatavoti aizmugurējie R30 diski, interesanti viļņveida virsbūves paneļi, izpūtēja uzgaļi un dekoratīvā radiatora reste, ko dizainējis un arī darinājis pats automobiļa īpašnieks. Turklāt interjerā, kas arī pārvērsts līdz nepazīšanai, ir izmantoti aptuveni 800 “Swarovski” kristāli.

Ne viena vien apmeklētāja sirdi sildīs tuvplānā aplūkojamais astoņdesmito gadu Holivudas kulta filmas “Atpakaļ nākotnē” (Back to the Future) automobilis un kolekcionāru retums DeLorean, kas, pateicoties tieši filmas milzīgajiem panākumiem, kļuva par kulta automobili, un tam radās neskaitāmi cienītāji visā pasaulē. Pēc CSDD datiem, šis tikai 2010. gada martā piereģistrētais auto ir vienīgais ne tikai Latvijā, bet arī visā Baltijā.

Plaši pārstāvēti autoklubi

Sadaļā “Auto Exotica” būs pārstāvēti 20 populārākie Latvijas un Baltijas autoentuziastu klubi, kas prezentēs savus labākos un interesantākos automobiļus. Izstādē piedalīsies Honda, BMW, VW Beetle, BMW Power, Smart Club Baltic, Chrysler Voyager, Chrysler PT Cruiser 3000GT, Japcar, DSM, Babe Racing Club un citi, tādēļ apmeklētājiem būs ļoti plašas iespējas uzzināt vairāk par autoklubu dzīvesstilu, pasākumiem un iespējām pašiem iesaistīties un atrast domubiedrus. Autoklubu stendos būs apskatāmas kluba biedru skaistākās mašīnas, tostarp arī tādi retumi kā Nissan 200SX un pavisam “svaigs”, visā Baltijā vienīgais Scirocco MK3 R, kurš Baltijas tirgum netiek ražots. Šis modelis ir aprīkots ar 2.0 TSI modernizētu motoru, kurš attīsta 265 ZS un paātrinās līdz 100 km/h 5,8 sekundēs.

Arī šogad notiks tūnēto automobiļu konkurss, un īpaši izveidota autoekspertu komisija autošova laikā vērtēs visus tūnētos un eksotiskos automobiļus un piešķirs balvas dažādās kategorijās, piemēram, “Labākais Eiropas auto”, “Labākais Japānas auto”, “Labākais sacīkšu auto”, “Oriģinālākais stends” un citās nominācijās.

{page}

“Auto Sale” – vienkopus visi jaunākie 2010. gada auto

<250>Kontrastam sadaļā “Auto Sale” būs jaunu automobiļu izstāde un pārdošana, kurā apmeklētāji varēs aplūkot un iegādāties automobiļus. Izstādē piedalās BMW, Renault, Dacia, Honda, Chevrolet, Toyota un citu marku autodīleri. “Auto Sale” laikā notiks arī vairāku marku jauno 2010. gada modeļu prezentācijas. Tieši autošovā pirmizrādi Latvijā piedzīvos jaunā KIA Venga. Tāpat arī pirmoreiz plašai Latvijas publikai būs apskatāmi jaunie Ford Galaxy, Mazda6 un HONDA Civic Type-R. Apmeklētāji varēs aplūkot arī visjaunāko BMW modeli, kas Eiropā ir apskatāms tikai no marta beigām, – jauno BMW 5. sēriju un BMW X1, atjaunoto Honda CR-V, Dacia Duster 4x4, Lexus RX 450h, Lexus IS 250, Toyota Land Cruiser 150, Toyota Auris, Hyundai ix35, Nissan Qashqai, Mitsubishi Outlander, Honda CR-V atjaunoto versiju un citus.

”Auto Profi 2010” – automobiļu piederumi un iekārtas profesionāļiem un ikdienas autolietotājam
Aizvien biežāk tiek domāts par esošās mašīnas uzturēšanu labā tehniskā kārtībā, nevis jauna braucamrīka iegādi. Jaunā izstādes sadaļa ietver automobiļu aksesuārus un piederumus, riepas, diskus, rezerves daļas, autoķīmiju un kosmētiku, automobiļu remonta un apkopes iekārtas un instrumentus, autoservisu aprīkojumus un piederumus,
autoservisu pakalpojumus.

Notiks jauno automehāniķu sacensības “Automehānika 2010”

Izstādes laikā varēs vērot dažādas iekārtas darbībā, jo jau trešo gadu Ķīpsalā no 29. aprīļa līdz 1. maijam notiks profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu profesionālās meistarības konkursa “Automehānika 2010” fināls. Spraigās trīs dienu cīņās 15 komandu starpā tiks noskaidroti labākie jaunie automehāniķi, kas konkursā strādās ar modernākajām iekārtām un aprīkojumu. Finālsacensības notiks izstāžu hallē speciāli konkursam atvēlētā teritorijā, un tā norisi un modernās iekārtas darbībā varēs vērot ikviens izstādes apmeklētājs.

Savukārt sestdien, 1. maijā, notiks Latvijas Autoinženieru asociācijas konference “Automobilis un krīze”, kurā spriedīs par Latvijas autobūvi šodien, situāciju Latvijas automobiļu tirgū, kā arī OCTA apdrošināšanas darbības rādītājus ietekmējošiem faktoriem un to izmaiņām ekonomiskās krīzes apstākļos un citiem jautājumiem.

Pasākumi, pasākumi, pasākumi

Autošovs – tie nav tikai automobiļi, tas ir krāšņs un skaļš pasākums, kurā katru izstādes dienu norisināsies virkne dažādu pasākumu – šovi, sacensības un paraugdemonstrējumi. Pirmoreiz Ķīpsalā notiks Monster Truck šovs. Iespaidīgais automobilis Monster Truck ceļu mēro no Zviedrijas. Šova vajadzībām tiks ierīkota speciāla 120 metrus gara trase, un kopumā tiks izmantotas desmit automašīnas, kuras šis milzis pārvarēs bez jebkādām grūtībām. Ķīpsalā notiks arī pasaulē mazāko mocīšu sacensības divās pocketbike klasēs, sarežģītus trikus un lēkšanu pār braucošu auto demonstrēs velotriālisti un mototriālisti. Šova apmeklētājus priecēs arī drifta un motokaskadieru šovs ar Stuntfighters Team Latvia piedalīšanos un daudz kas cits.

Un vēl – uzņēmums “AA reklāma” šova apmeklētājiem būs sagatavojis pārsteigumu – iespēju laimēt minimotociklu, kas greznots ar 999 “Swarovski” kristāliem. Ar loterijas noteikumiem interesenti varēs iepazīties uzņēmuma “AA reklāma” stendā.

Izstādi organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 un SIA “Auto Ekspo”. Papildu informācija: www.bt1.lv/autoshow

Darba laiks:
29. aprīlis–1. maijs       10.00–18.00
2. maijs                          10.00–17.00

Biļešu cenas:
Bērniem līdz 4 gadu vecumam ieeja bez maksas!
Bērniem no 5 līdz 18 gadu vecumam – Ls 2,50
Pensionāriem – Ls 2,50
Pieaugušajiem – Ls 3,50
Ģimenes biļete (2 pieaugušie un 2 bērni no 5 līdz 18 gadu vecumam) – Ls 9,00
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti