Pārveidots «VW Beetle» elektromobilis uzvar dragreisa sacensībās 3

 
14.maijs 2010 9:42

Ekoloģisko automobiļu dragreisa sacensībās, kas norisinājās Santa Pod trekā, Lielbritānijā, uzvarēja uz VW Beetle bāzes uzbūvēts elektromobilis Black Current III.

Automobilis uzstādīja arī rekordu XS (Extreme Street) klasē, ceturtdaļjūdzes nobraucot 11,24 sekundēs. Tas ir par 1,5 sekundēm ātrāk, nekā to paveica sportiskais elektromobilis Tesla. Black Current ātrums taisnes beigās bija 183,5 km/h.

Elektromobilis Black Current III ir būvēts pēc pagājušā gadsimta 60-to gadu VW Beetle parauga. Divi brāļi - Ollijs un Sems Jangi, savu autobūves projektu uzsāka pirms sešiem gadiem, periodiski uzlabojot tā tehniskos parametrus. Patreizējā automobiļa versija ir aprīkota ar diviem elektromotoriem no dakšu iekrāvēja un sešdesmit 12V akumulatoriem. Black Current III no nulles līdz 96km/h spēj ieskrieties nieka 3 sekundēs. 

Automobiļa rāmis un durvis ir no tērauda, šasija - no leģēta tērauda ar hroma un molibdēna piemaisījumu, aizmugurējie spārni un visa priekšējā virsbūves daļa - no stiklšķiedras.

Tuvākajā nākotnē elektromobiļa Black Current III autori plāno nomainīt Odyssey PC680 svina baterijas pret litija-jona analogiem.

 
Visi komentāri
 
276765. viesis 14.maijs 2010 9:59
0 0 Atbildēt

Ir tikai tāds sīkums - Tesla izskatās ir standarts, ne dragrace riteņu nekā, bet šis ir speciāli drag taisīts verķis !!! Tādēļ šāusmīgi lielīties ar Teslas apstiegšanu nav pamata !!! Tad kad šītāds elektro verķis saliks "funny car" tad arī pastīsimies !!!

277039. viesis 23.maijs 2010 9:23
0 0 Atbildēt

uztaisiet pasatjaunosanas generatoru kas dod un lade akomolatoru un tas akomolators butu domats lai iedarbinatu to generatoru un tad masina spetu braukt ilgak un ari atrak ka 96k/h tajas 3 sek !lai jums veicas ar so mazo ieteikumu! busiet vienigie pasaule!

277040. viesis 23.maijs 2010 9:25
0 0 Atbildēt

ja vaig vel kadu jocigu ideju rakstiet uz so skype agnis_kreits

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 8

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 6

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 2

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti