Tuvojas vasaras autosprinta čempionāta II posms

 
20.maijs 2010 16:12

29.maijā „Rullīša” kartinga trasē Jelgavā tiks aizvadīts Latvijas vasaras autosprinta čempionāta otrais posms. Ņemot vērā, ka šajā datumā ir pārceltā darbadiena, sacensību starts noteikts pēcpusdienā, plkst.15.

Kopš Latvijas vasaras autosprinta čempionāta atklāšana posma „333” trasē pagājis gandrīz mēnesis – pietiekams laiks, lai dalībnieki varētu izanalizēt pirmo sacīkšu veiksmes vai neveiksmes un veikt nepieciešamos tehnikas uzlabojumus.

Lai arī otrā posma sacensības Jelgavas „Rullīša” trasē risināsies maija beigās (29. maijā), daži sinoptiķi šajā dienā sola līdzīgus laika apstākļus kā pirmajā posmā – ap +5 grādiem un iespējamu lietu. Laicīgi plānojot sacensību kalendāru, vēl nebija zināms, ka 29. maijs būs pārceltā darbadiena. Tādējādi otrā posma starts ir noteikts plkst. 15, bet tehniskā komisija un dokumentu pārbaude sāksies no plkst. 12. Reģistrēties sacīkstēm iespējams www.vasarassprints.lv vai arī uz vietas.

Trases konfigurācija būs analoģiska kā pagājušajā gadā, kas veicamo distanci padara ātrāku nekā klasiskā apļa variantā. Plānots, ka dalībniekiem būs jāveic divi braucieni pa pieciem apļiem katrā.

Pirmajā posmā trīs čempionāta ieskaites klasēs uzvaras guva Mareks Štolcermanis („Nissan 350 Z”, 2500+), Mareks Matvejevs („Opel Corsa”, 2500) un Jānis Skujiņš („BMW 318 iS”, 1800). Lielu atsaucību guva „Street” klase, kurā drīkst piedalīties tikai ar ielas riepām. Šajā ieskaitē ar savu ielas automašīnu par augstu rezultātu var pacīnīties jebkurš brauktgribētājs. „333” trasē „Street” klasēs ātrākie bija Mārtiņš Gūtmanis („BMW 323 ti”, 2500), Jānis Strazdiņš („BMW 318 ti Compact”, 1800) un Andrejs Švagris („Mazda 323 GTX”, 2500+). Atgādināsim, ka, nosakot noslēguma kopvērtējuma rezultātu, ieskaitē tiek vērtēti pieci labākie rezultāti no sešiem paredzētajiem posmiem. Tas nozīmē, ka iesaistīties cīņā par medaļām var arī tie braucēji, kuri pirmajā posmā nepiedalījās.

Arī šogad vasaras sprinta rīkotāji turpina sadarbību ar „Kumho” riepu piegādātajiem un sacensību dalībniekiem tiek piedāvāta īpaša cena. Latvijas vasaras autosprinta čempionāta atbalstītāji 2010. gada sezonā: „Point Transaction Systems”, „SS.lv”, „Tehniskaisveikals.lv”, „Auto24.lv”, „Autodekor.lv”, „Baltikums apdrošināšana”, „Fixbox”.

Informatīvais atbalsts no „AutoEuro”, „iAuto.lv”, „jauniauto.lv”, „nightlife.lv”, „burnout.lv”.

LAF Standartauto komisijas preses dienests

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti