Bērnu rallijs uzņem apgriezienus

 
27.jūlijs 2010 10:53

Mārketinga Projektu aģentūra "Fortius” kopā ar CSDD un “If apdrošināšanu” jau 7.gadu organizē „Bērnu ralliju KURZEME 2010” Kurzemes lielākajās pilsētās.

Maija beigās notika Atlases kārta Liepājā un augustā turpinās sacensības pārējās pilsētās.

Sacensību kalendārs:
7. augusts plkst. 12.00 – Saldus, Kalnsētas parka estrāde
8. augusts plkst. 12.00 – Kuldīga, Pilsētas laukums
15. augusts plkst. 12.00 – Ventspils, Bērnu pilsētiņa
21. augusts plkst. 12.00 – Talsi, pilsētas skeitparks

FINĀLA sacensības un apbalvošana notiek Liepājā „ Rallijs Kurzeme 2010” ietvaros – 2010. gada 28. augustā.

Sacensību mērķis:pievērst Kurzemes bērnu un jauniešu uzmanību DROŠAI satiksmei uz ielas.
Sacensību uzdevums: paaugstināt bērnu zināšanu līmeni satiksmes drošības jautājumos, pievērst uzmanību ceļu satiksmes noteikumiem, iemācīt sniegt pirmo palīdzību bērniem saprotamā līmenī, kā arī apgūt jautājumus par autosportu un autoralliju.

Sacensībās piedalās bērni vecumā no 6 – 14 gadiem.

Sacensību dalībnieki tiek iedalīti trīs vecuma grupās – A, B, C.

  • A grupā ir bērni vecumā no 6 – 7 gadiem;
  • B grupā ir bērni vecumā no 8 – 10 gadiem; 
  • C grupā piedalās bērni vecumā no 11 - 14 gadiem.

Ja vēlmi piedalīties izsaka bērni, kuri jaunāki par 6 gadiem, viņiem netiek atteikta līdzdalība sacensībās un organizatori nodrošina ar atbilstošu inventāru arī mazākos dalībniekus (velosipēds, ķivere). Sacensības ir BEZ MAKSAS.

Pieteikšanās sacensībām notiek sacensību norises vietā pusstundu pirms sacensību sākuma, kur tiek izsniegtas arī sacensību kontrolkartes, kas ir sacensību dalībnieku dokuments. Atlases kārtās dalībnieku skaits tiek ierobežots līdz 100.  

Katram sacensību dalībniekam jāveic sekojoši uzdevumi:

  1. Velosipēda veiklības uzdevums – jāizbrauc trase, kas sastāv no dažādām figūrām. Katra izvietotā figūra bērnam māca, kā pareizi rīkoties uz ceļa - kā pareizi apstāties, kā šķērsot ceļu bez ceļa satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Trase jāveic uz precizitāti.
  2. Radio vadāmo modeļu veiklības uzdevums – katram dalībniekam jāveic radio vadāmo modeļu trase. Tā sastāv no izliktām figūrām. Organizators nodrošina sacensību dalībniekus ar radio vadāmajiem modeļiem trases veikšanai.
  3. Erudīcijas uzdevums – dalībnieki izpilda teorētiskos jautājumus anketās, kuras izsniedz tiesnesis. Erudīcijas uzdevumi ir par ceļu satiksmes noteikumiem, velosipēda uzbūvi, pirmās palīdzības sniegšanu un autosportu.

Uz tikšanos Bērnu rallijā!
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: VW T-Cross ar lielisku gaismas tehniku (+VIDEO) 7

Mazās klases krosovers Volkswagen T-Cross kopš nonākšanas tirgū 2019. gadā Baltijas valstīs pārdots vairāk nekā 5,5 tūkst. eksemplāros. Lasīt vairāk

 

Līdz 2026.gadam Rīgā plāno pārbūvēt satiksmes pārvadu pār Kārļa Ulmaņa gatvi Bauskas ielā

Līdz 2026.gadam Rīgā plānots pārbūvēt satiksmes pārvadu pār Kārļa Ulmaņa gatvi Bauskas ielā, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē. Lasīt vairāk

 

Mercedes EQS modernizēts; cenas nemainās, sniedzamība vairāk par 800 km (+ FOTO) 5

Mercedes-Benz modernizējis elektriskās piedziņas sedanu EQS, piestrādājis pie izskata un uzlabojis sniedzamību, taču cenu atstājis to pašu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti