Tuvojas rallijs «Latvija – Par Labu Latviju 2010» 2

 
15.septembris 2010 9:13

Nākamnedēļ, 25. un 26.septembrī Jūrmalas un Kuldīgas pusē norisināsies Latvijas autorallija čempionāta un rallijsprinta čempionāta pēdējais posms rallijs „Latvija – Par Labu Latviju 2010”.

 Ar daudziem patīkamiem notikumiem skatītājiem sacīkste sāksies sestdien, 25. septembrī Jūrmalā, pie Līvu Akvaparka, bet turpināsies nākamajā dienā Kuldīgas apkārtnē – skaistos un sportiski viltīgos ceļos. Kuldīgas pusē skatītājus priecēs arī īpašs paralēlais ātrumposms pie pilsētas viadukta.

Sestdien teritorijā pie Līvu Akvaparka aktivitātes sāksies jau rīta pusē, kad savās cīņās dosies gan rallijsprinta dalībnieki, gan žurnālistu rallija braucēji. Pēc vieniem dienā sanākušos skatītājus, kuri dažs jau būs izmēģinājuši Līvu Akvaparka atrakcijas, priecēs drifta šova „Par Labu Ralliju” veidotāji. Tuvāk vakaram aktivitātes kļūs arvien intriģējošākas, jo tuvosies dienas lielais notikums – Līvu Akvaparka ātrumposms. Tā atklāšana paredzēta pl.14:45, bet pl.16:30 trasē dosies pirmā Latvijas rallija čempionāta automašīna.

Pie Līvu Akvaparka notiekošais ātrumposms būs interesants, jo trasē vienlaicīgi dosies divas automašīnas. Turklāt skatītājiem sacīksti uzskatāmāku padarīs iespēja notikumus vērot lielajā ekrānā, kā arī sportistu intervijas pirms un pēc ātrumposma starta.

Skatītājiem un Jūrmalas viesiem jāņem vērā, ka no pl.15:00 satiksmi ietekmēs pārvietošanās ierobežojumi. Savukārt rallija skatītājiem paredzētas īpašas autostāvvietas pie Bulduru Dārzkopības vidusskolas un Dzintaru viadukta. No stāvvietām uz Līvu Akvaparku kursēs speciāls skatītāju autobuss.

Ne tikai rallija „Latvija – Par Labu Latviju”, bet visas Latvijas autorallija sezonas izšķirošie notikumi norisināsies svētdien, 26. septembrī, kad pl.9:00 Kuldīgā sāksies rallija otrā diena. Svētdienā sportistiem būs jāaizvada astoņi ātrumposmi – četri posmi, katrs pa divām reizēm. Skatītājiem īpaši aizraujošs būs superspeciālais posms, kas notiks uz viadukta pie Kuldīgas jaunā tilta pār Ventu – paralēlais ātrumposms notiks Rīgas – Kuldīgas un Kuldīgas – Saldus krustojumā. Šī sacīkste sāksies pl.10:35, taču skatītājiem jāņem vērā, ka no pl.9:00 tiks slēgts Kuldīgas jaunais tilts, kas nozīmē, ka vieglajam autotransportam satiksme pārcelsies uz veco tiltu.

Īpašas cīņas notiks garajos ātrumposmos. Īvandes ātrumposms Baltikums bija tas, kurš pērn ar dramatisku avāriju noslēdzās A Plus klases līderim lietuvietim Rokam Lipeiķim. Viņa ekipāžai veiksmīgā kārtā gan izdevās nosargāt kopvērtējuma līderpozīciju. Ford/Mežvalde ātrumposms būs jauns Latvijas rallija čempionātā. Tā atsevišķas daļas izmantotas pirms vairākiem gadiem Eiropas čempionāta posma rallija Kurzeme laikā. Tomēr pilnā garumā šāds ātrumposms nav bijis. Amazone/Padure ātrumposms ir skatītāju iecienīts ātrumposms, kas šogad būs papildināts ar tālumā metošu tramplīnu. Savukārt Conti STL/Alsunga un Ramirent/Todaiži būs braucieni klasiskos rallija ceļos Ēdoles pagastā.

Pēdējā Latvijas autorallija čempionāta un rallijsprinta čempionāta sacīkste būs īpaši svarīga vēl nenoskaidroto titulu sadalē, bet, ja kādā no ieskaitēm uzvarētāji jau zināmi, vēl būs jāuzzina arī citi valsts čempionātu un citu vērtējumu medaļnieki.

 
Visi komentāri
 
278799. viesis 16.septembris 2010 8:10
0 0 Atbildēt

nu pesec! super nosaukums rallim! ciets!

278811. viesis 16.septembris 2010 17:00
0 0 Atbildēt

vai tiešām ša kubā ir jasatirš normāls rallija nosaukums

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti