Nenokaujams "Volkswagen" (+ video) 12

 
iAuto | 12.oktobris 2017 11:01

Šķiet, attēlā redzamais "Volkswagen" busiņš ir "gājis bojā notikuma vietā" - vētras laikā krītošs koks to deformējis tik ļoti, ka virsbūve pārrauta teju uz pusēm.

Tomēr tā tikai liekas, jo busiņš ne vien veikli kustas, bet arī pagriežas, kur vajag, sparīgi paātrinās un droši nobremzē. Vienīgi izkāpšana apgrūtināta, jo iespiesto durvju vietā tagad jāizmanto izsistais vējstikls.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 12.oktobris 2017 11:10
6 1 Atbildēt

Šie bija labi busiņi. Tikai jaudas pamaz.

Drošais 12.oktobris 2017 12:10
1 1 Atbildēt

Veco auto cienītāji, spēcīga sānu vai frontāla sadursme un jūs būsiet tūristu brokastis. Pa lielo visi eiropas retro auto ir ļoti nedroši. Ar tādu tikai retro pasākumos, kolonnā, policijas pavadībā.

msh 12.oktobris 2017 12:32
3 2 Atbildēt

Arī tu savā pseidodžipā vai kādā citā "drošā" mašīnā vari tikt pārvērsts par tām tūristu brokastīm - jautājums vienīgi iekš kā tev būs jāietriecas/kam tevī būs jāietriecas, tā ka arī tev to kolonnu un policijas eskortu vajag. Reālā dzīve bišķi atšķiras no testa, kurā uz 50 kmph mašīnu iestāda betona bluķī - latvijā uz ceļiem bojāgājušo procents ir lielāks nekā rietumeiropā mūsu braukšanas kultūras dēļ, un nevis tāpēc, ka vismaz trešā daļa mašīnu drošības ziņā nav labākas par šitento VW T2. Visu to ahūni drošo mašīnu parādīšanās nav pazeminājusi "nāve CSNg" vietu nāves iemeslu sarakstā. Astoņdesmitajos/deviņesmitajos gados, kad kompaktklase tajos testos izpildījās diezgan nesmuki, bet bija premiums, kas šķīlās smukāk, kaut kā ar visu to, golfa klases mašīnas "nez kāpēc" rietumos neieguva braucošu zārku statustu.

Pa lielam visa tā "drošība" ir ražotāju finansētu autožurņu sapūsta pīle, lai veicinātu pirkt jaunas mašīnas, un sevišķi tādas, kam ir piecas zvaigznes - tas nekas ka mūsdienu apstākļos, kur lielākā daļa pa pilsētām vien stumdās, tas pat paliek mazsvarīgāk nekā agrāk. Un tā nu atrodas ļautiņi kas uz to uzķeras, kā tu, kas ieķer kaut kādu mizu ar piecām zvaigznēm un domā "jesss, nu man ir droša mašīna, varu mīt grīdā".

Rallists 12.oktobris 2017 13:36
5 0 Atbildēt

Te nu gan nebūs tiesa, ja jāizvēlas ar sānu ķert pseidodžipu tad noteikti izvēlētos mūsdienīgu naglukasti nevis vecu cigāru. Visas 80 gadu mašīnas crashtestos lokās kā konservbundžas samazinot iespējas uz pilnvērtīgu dzīvi pēc avārijas.

msh 12.oktobris 2017 19:29
0 0 Atbildēt

Uzsvars uz to vārdiņu "jāizvēlas". Un es šaubos ka tiešām visas astoņdesmito gadu mašīnas bija tik sliktas - gan jau krutāki merši uzvedās pieklājīgi, E34 un E32 bembiji tāpat, var gadīties ka C3 un D11 audī arī, kaut gan tur es mazliet šaubos.

manerheims 12.oktobris 2017 14:51
1 1 Atbildēt

Pa lielam visa tā "drošība" ir ražotāju finansētu autožurņu sapūsta pīle

.......................................................

Tu tiešām tā domā? Uzskatāms piemērs bija šķiet pagājušo gad kad uz Babītes ceļa frontāli sadūrās 3 golfs ar 4 golfu (vai 2 un 3..) vecākā auto vadītājs bija miris, bet jaunākā pat slimnīcā nenonāca. Skats bija dramatisks.

msh 12.oktobris 2017 19:26
0 0 Atbildēt

Kaut kur kuldīgas apvidū pirms dažiem gadiem ziemā uz šosejas salikās trīs mašīnas - ideāls A8, kura vaditāja nonāca slimnīcā, un mk3 golfs, frankenšteins, kuram avārijā atdalījās piemetinātais purns, bet līķu tur nebija.

Piemērus abiem - gan drošībai, gan izdzīvošanai ar nedrošību - var mest čupām, bet nu diemžēl statistika rāda to, ko tā rāda. Morāle - gribi drošību - ej uz baznīcu.

viencexperc 13.oktobris 2017 5:23
1 0 Atbildēt

Ja būtu otrādāk - zvaigznēs būtu ierakstīts, ka 4 golfa īpašniekam jāiet pie dieviem, nevis 3., tad divu auto sadursmes vietā būtu bijis koks un 4,ais golfs. Un līķis.

Katram ir savs pulkstenis, un to nevar nekādi ietekmēt.

Zjebra 12.oktobris 2017 16:03
8 0 Atbildēt

tehnisko neizies, nepareizi noreguleti lukturi.

Drošais oponētājam msh 13.oktobris 2017 9:35
0 0 Atbildēt

Paskaties you tube crash testus www.youtube.com/watch?v=xtxd27jlZ_g

pirms izpaud savu stagnējošo un nepamatoto viedokli.

Jaunā metodika ar 20% pārklājumu vispār iedzīs šusmās jebkuru vecu auto, jo tajā laikā virsbūvi konstrurēja ar minimālām drošības prasībām un gaisa spilvenu arī nebija.

Šo redzēju klātienē VOLVO crash centrā Gēteborgā -iespaidīgi: www.youtube.com/watch?v=CitdqC5gHpM.

Kā redzi tava teorija tiek apgāzta - C70 vadītājs dzīvs.

Vēl ir tāda lieta, kā obligātā sertifikācija, lai eiropas tirgū varētu pārdot auto. Ja auto neatbilst minimālām drošības prasībām, tad nekāda tirgošana nesanāks. Vēlreiz atkārtošos, ka 80 gados šādu prasību nebija.

msh 15.oktobris 2017 9:31
0 0 Atbildēt

Manu "teoriju" apgāzt varētu statistika ka iespējamība iet bojā CSNg nokristos no otrās vietas uz kādu zemāku. Nevis viģiks, kur kontrolētos apstākļos tiek saliktas kopā vienas mašīnas. Ja man nebūtu ko darīt, varētu meklēt un mest viģikus un bildes no tādu XC90 un C70 avārijām, ar līķiem. Kāpēc tas tā notiek? Jo reālajā dzīvē neliekas divas mašīnas precīzi ar 50% purnā, vai uz 50 kmph betona bluķī, kā arī tāds mazs sīkumiņš ka to ahūni drošo kastu braucēji nav mierā par drošību un tāpēc brauc ātrāk, lai būtu nedrošāk. Tas pats XC90 - liela, smaga, lēna, neveikla un rijīga kaste - kaut kā pamatā tādas uz šosejas sanāk redzēt braucam vismaz uz 105, ja ne ātrāk - par cik procentiem no tā palielinās sadursmes spēks, meklē pats, gan jau savi 20 būs.

Erix 14.oktobris 2017 12:05
2 0 Atbildēt

Diskusija, kas ideāli raksturo mūsdienu slimo domāšanu. Auto tiek pirkts, lai nokļūtu avārijā! Kaut elementāra izpratne par risku izvērtējumu dotu iespēju aptvert, ka vadītāja apziņa, ka no avārijas ir jāizvairās, palielina izdzīvošanas iespējas nesalīdzināmi vairāk, nekā jebkādas NCAP zvaigznes. Bet to jau nevar gaidīt no paaudzes, kurai jāskaita dzimumu, jo nevar būt, ka ir tikai divi, kā iepriekšējos miljardos gadu

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti