Norvēģijas slavenākais taksometrs – 350 Zs "Ford Focus RS" (+ VIDEO) 7

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 28.janvāris 2018 6:28

Norvēģis Evalds Jastads ir troļļu zemes slavenākais taksometra vadītājs, kurš atpazīstamību izpelnījies, pateicoties savai automašīnai – 350 Zs "Ford Focus RS", kas iesaukts par “Zilo zibeni”.

Jastads dzīvo Oddas pilsētiņā – vietā, kas atrodas netālu no Trolltungas (“Troļļa mēles”) – viena no Norvēģijas populārākajiem tūrisma objektiem.

Katru rītu Jastads ved savu mazo dēlēnu uz 16 km attālo bērnudārzu, bet pēc tam sāk izvadāt tūristus vai vietējos iedzīvotājus. Spilgti zilo taksometru pazīst visi un, pateicoties tūristiem, “Blue Lightning” slava izplatījusies tālu ārpus mazās pilsētiņas robežām. Neraugoties uz to, ka Norvēģija ir elektromobiļu zeme, pieprasījums pēc brauciena ar jaudīgo hečbeku ir liels un pēdējo 18 mēnešu laikā tas noripinājis 127 000 km. Jastada pakalpojumus izmanto gan tūristi, gan vietējie, ieskaitot 96 gadus vecu kundzi, kas ir viņa pastāvīgais klients.

Pilna apjoma video stāsts par “Zilo zibeni” atrodams “Youtube.com”

"Ford Focus RS" aprīkots ar 2,3 litru "EcoBoost" saimes motoru, kas attīsta 350 Zs jaudu un 440 Nm griezes momentu. 100 km/h automašīna var sasniegt 4,7 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 268 km/h.

 

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
BMW 28.janvāris 2018 10:09
18 6 Atbildēt

Reiz es atradu vienu auto, ko varētu izkost. Pie luksafora apstājos blakus VW POLO, ar viena litra motoru, ko vadīja pavecāka kundze. Kad iedegās zaļais, es rāvu uz priekšu. Sākumā sūda VW izrāvās priekšā, tad es viņam pietuvojos un sāku dzīt, bet tad kaut kas pašāvās mums garām. Es tikai paspēju ieraudzīt uzrakstus " Ford" , "rs".

Tāpēc man šitie amīšu mēsli riebjas.

Conqueror 28.janvāris 2018 7:10
9 1 Atbildēt

labais

reku 28.janvāris 2018 11:03
7 5 Atbildēt

Vispār jau pilsētā skrienas tikai zaļi diegabikši.Ja parakstās uz tādām lietām tas nozīmē ka vēl nav sasniegts pienacigs attistibas limenis.Prāts nāk ar laiku caur puniem un skrambām.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti