Autosportists Haralds Šlēgelmilhs veic eksperimentu ar BMW X5 uz ezera (+ FOTO) 7

 

Foto: Publicitātes attēls

Public ID Group | 9.marts 2018 11:02

Latvijas ātrākais autošosejas pilots Haralds Šlēgelmilhs šāgada oficiāli atzītajā aukstākajā dienā veica vēl neredzētu eksperimentu ar BMW X5, proti, uz aizsalušā Baltezera atdarināja braucienu pa Siguldas bobsleja un kamaniņu trasi ar visām tās virāžām, pastāstīja "Inchcape Motors Latvia" BMW tirdzniecības vadītāja Kristīne Nesaule.

Sešu stundu garā eksperimentā četri auto entuziasti izbaudīja braucienu BMW X5 automašīnā, kuru vadīja F3 pilots un sporta kompleksa "333" vadītājs Haralds Šlēgelmilhs. Eksperimenta mērķis bija atdarināt sajūtas, kādas rodas braucot bobā, tādējādi godinot mūsu sportistu panākumus Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kā arī ilggadējo sadarbību ar BMW. Efekta sasniegšanai blakussēdētājam tika uzvilktas virtuālās realitātes brilles, kurās bija redzams nobrauciens pa Siguldas bobsleja un kamaniņu trasi.

"BMW ir jaunāko tehnoloģiju līderis premium automašīnu segmentā, tādēļ šķita likumsakarīgi veikt vēl nebijušu eksperimentu un savienot BMW, ledu, virtuālo realitāti un bobsleja trasi. Mēs ļoti priecājamies par to, ka Haralds uzņēmās šo sarežģīto uzdevumu un dāvāja neaizmirstamas atmiņas ne tikai pasažieriem, bet arī visai BMW komandai. Tāpat arī liels paldies Ādažu novada pašvaldībai, kura saskaņoja šā drosmīgā eksperimenta realizāciju," stāsta Nesaule.

Lai pasažieri patiešām izjustu tādas pat emocijas kā bobsleja trasē, vispirms nobrauciens ar bobu tika nofilmēts 360 grādu video, tādējādi blakussēdētājs redzēja pilnīgi visu trasi, arī pagriežot galvu uz vienu vai otru pusi. Savukārt vadītājs simulēja trases manevrus, tiem sekojot līdzi planšetes ekrānā.

"Tas bija liels izaicinājums un arī liela atbildība - panākt, lai blakussēdētājam būtu pēc iespējas pietuvinātākas izjūtas kā braucot ar bobu. Manā 20 gadu garajā autosportista karjerā šis bija pirmais šāda veida eksperiments, un es pats izbaudīju katru virāžu, katru sānslīdi. Mūsu bobslejistiem noteikti nav viegls darbs", atzina Šlēgelmilhs.

Pēc Šlēgelmilha stāstītā, šādu simulāciju bija iespējams veikt tikai pēc rūpīgas bobsleja trases izpētes gan uz vietas, gan arī pirms tam izpētot video ierakstu. Trase ir jāiegaumē, gluži kā pirms sacīkstēm, lai pirms katra līkuma varētu laicīgi sagatavoties. Tāpat ir nepieciešams liels, brīvs un norobežots laukums, lai ievērotu visus drošības priekšnosacījumus.

Video var apskatīt šeit: https://failiem.lv/f/xmxuv226

Pēc Nesaules stāstītā, pērn BMW zīmols uzrādīja stabilu izaugsmi, pārdodod par 10% vairāk spēkratu nekā 2016.gada. Latvijā jau vairākus gadus pēc kārtas absolūtie līderi ir SUV modeļi, tajā skaitā arī BMW X5, kura pārdošanas apjomi pērn pieauga par 4,6% , salīdzinot ar 2016.gadu. Pērn tas bija viens no pārdotākajiem BMW modeļiem pēc BMW X6, kura pārdošanas apjomi piedzīvoja 16,3% pieaugumu, salīdzinot ar 2016.gadu. Tikmēr visā pasaulē 2017.gadā BMW grupa pārdeva vairāk nekā divus miljonus dzelzs rumakus, tā sasniedzot visu laiku labākos pārdošanas radītājus.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
driveris 9.marts 2018 11:45
10 5 Atbildēt

Kur PP? Parastais mirstīgais jau sen būtu sodu saņēmis par vizināšanos pa Baltezeru.

kasinsh79 9.marts 2018 11:35
7 1 Atbildēt

Super! Kaifs

eidis 9.marts 2018 14:23
6 5 Atbildēt

Tas bumeris tak nav nekāds sacīkšu aparāts. Krievieši pat pie kāpas uzbraukšanas tam klucim iemanījās pusasi noraut.

Tas auto ir domāts turē''sanai stāvvietā un putkļu tīrīšanai, ne šādai vardarbībai

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti