Starptautiskais SAAB klubu salidojums - INTSAAB 2018 - Latvijā 9

 

Foto: Publicitātes attēls

16.augusts 2018 7:58

Augusta otrajā nedēļas nogalē Latvijā, Siguldas apkārtnē norisinājās INTSAAB 2018 - starptautiskais SAAB klubu salidojums, kas pulcēja SAAB draugus no daudzām pasaules valstīm – kopā 160 automašīnas ar vairāk nekā 300 dalībniekiem.

INTSAAB 2018 tika rīkots par godu Latvijas SAAB kluba 20.jubilejai. Latvija INTSAAB uzņēma otro reizi – pirmais pasākums norisinājās Latvijā 2008.gadā Cēsu apkaimē un saņēma ļoti pozitīvu novērtējumu no dalībniekiem.

Pasākuma organizēšanā tika ievērota no 2004.gada ieviestā un starp dalībniekiem ļoti populārā tradīcija pirms paša galvenā pasākuma rīkot vismaz pāris „pirms-tūres”, kurā noteiktam dalībnieku skaitam (parasti 10-20 ekipāžas) tiek dota iespēja nedēļas laikā tuvāk iepazīt uzņemošo valsti un pasākuma rīkotājus. Šogad tika rīkotas divas pirms-tūres – no dienvidiem un ziemeļiem. Dienvidu pirms-tūre sākās Liepājā 5.augustā un virzījās tālāk uz Kuldīgu, Ventspili, Miķeļbāku līdz finišēja 9.augustā Rīga ar ekskursiju Rīgas Motormuzejā un izaicinājuma mešanu Biķernieku kompleksās sporta bāzes lielajam sacīkšu aplim, kur dalībnieki varēja pārbaudīt savas auto vadīšanas prasmes sacīkšu režīmā. Ziemeļu pirms-tūre savukārt sākās Tallinā 6.augustā un virzījās tālāk uz Narvu, Toilu, Kohtla-Jervi, Kolkju pie Peipusa ezera, Valgu, Cēsīm, Rīgu (tai skaitā Rīgas Motormuzeju un Biķernieku kompleksās sporta bāzes lielo sacīkšu apli kopīgi ar dienvidu pirms-tūres dalībniekiem) un finišēja Saulkrastos 9.augusta vakarā.

Par INTSAAB 2018 centrālo norises vietu tika izvēlēts atpūtas komplekss „Ratnieki” Siguldas apkaimē. Organizatoru komanda papildus jau tradicionālajai pasākuma programmai – piektdienas vakara burziņam (BBQ party), sestdienas svinīgajām vakariņām, rezerves daļu tirdziņam un svētdienas klubu vadītāju sapulcei – dalībniekiem bija sagatavojusi dažāda veida aktivitātes, lai katrs varētu izvēlēties sev tīkamākās. Pasākuma programma ietvēra foto-orientēšanos, regularitātes ralliju un dažādas ekskursijas, piemēram, uz Līgatnes padomju slepeno bunkuru un Valmiermuižas alus darītavu.

INTSAAB 2018 bija arī viens īpašs viesis – Simo Lampinen – bijušais rallija pilots, viens no pirmajiem četriem „lidojošajiem somiem”, kuri uzsāka somu dominēšanu pasaules rallija trasēs. Simo Lampinen pie SAAB 96 rallija auto stūres ir izcīnījis daudzas vēsturiskas uzvaras, tai skaitā starptautiskas rallijos.

Latvijas SAAB klubs ir dibināts 1998.gadā, sapulcējoties kopā 12 šīs Skandināvu auto markas entuziastiem ar kopīgu mērķi popularizēt šo interesanto un nedaudz atšķirīgo, tradīcijām bagāto automobiļu marku. Klubs ir vecākais viena auto zīmola klubs Latvijā, un otrs vecākais auto entuziastu klubs aiz Antīko automobiļu kluba.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
A 17.augusts 2018 13:53
8 1 Atbildēt

Tu vecais, stulbais, resnais, neglītais muļķi.

Smīkņā par bmw "check engine"? Nopietni?

Sābi ir elektronikas katastrofa, auto, kuram nepārtraukti bagāžniekā līdzi jāvedā, instrumenti un rezerves daļas, līdzīgi, kā alfai.

Atradies speciālists, saab ir viena no neuzticamākajām automašinām pasaule un viss pasliktinājās tieši tad, kad GM kļuva par īpašnieku, tajā laikā visādi brīnumi nača arā.

Eksperts ibi - ej norauj kulakā neglītais resni!!!

usaexperc 16.augusts 2018 19:42
8 0 Atbildēt

Ja būtu..., ja nebūtu..., ja tavai vecenei būtu riteņi, tad būtu tramvajs, blā, blā, blā... kārtējie tev vien saprotamie teksti pilnīgā beztēmā un bezsakarā.

usaexperc 17.augusts 2018 8:38
8 0 Atbildēt

SAAB noriets sākās brīdī, kad to uzstutēja uz Opel Vectra platformas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti