Globāla inovācija auto informatīvās izklaides sistēmu jomā 1

 
9.maijs 2008 10:29

Uzņēmumi Hyndai – Kia Automotive Group (HKAG) un Microsoft Corp. noslēguši ilgtermiņa sadarbības līgumu par auto salonā iebūvējamās jaunas paaudzes info -izklaides sistēmu izstrādi.

Microsoft vadītājam Bilam Geitsam (Bill Gates) un HKAG prezidentam Euisinam Čungam (Euisun Chung) klātesot, līgumu Seulā parakstīja Microsoft Automobiļu biznesa nodaļas ģenerāldirektors Mārtins Talls (Martin Thall) un HKAG prezidents un galvenais tehnoloģiju vadītājs Hiuns Sūns Lī (Hyun Soon Lee).

Microsoft un HKAG kopīgi izstrādās jaunus un novatoriskus risinājumus, kas balstīsies uz Microsoft Auto datorprogrammas bāzes, un tādejādi nodrošinās Hyundai un Kia modeļus ar autosalonā iebūvējamām tehnoloģijām. 

“Šīs jaunās sistēmas mainīs izpratni par patērētāju izjūtām automašīnā,” atzīmēja Geitss. „Kopš 2006. gada pavasara HKAG un Microsoft ir panākušas kopīgu izpratni par automašīnā iebūvējamo tehnoloģiju nākotni. Tagad mēs esam kopīgi ķērušies pie jaunas paaudzes automašīnā iebūvējamās info - izklaides sistēmu izstrādes.”

“HKAG stratēģiskais mērķis ir kļūt par pasaules līderi automobiļu un informācijas tehnoloģiju apvienošanā,” paziņoja Čungs. „Partnerattiecības ar Microsoft veidos pamatu šī mērķa sasniegšanai.” 

“Mēs priecājamies sadarboties ar Microsoft, lai piedāvātu saviem klientiem augstas veiktspējas informatīvās izklaides risinājumus,” teica Lī. „Modernas iespējas, elastīgums un zemas cenas dara Microsoft Auto datorprogrammas bāzes risinājumu mums pievilcīgu.”

Pirmais produkts būs jaunas paaudzes info - izklaides sistēma, kas nodrošina mobilo iekārtu savienojamību ar balss-kontroles palīdzību. Plānots, ka tā vispirms parādīsies Ziemeļamerikas tirgū 2010. gadā. Pēc tam - arī Āzijas un Eiropas tirgos un tiks pielāgota multimediju un navigācijas iekārtām. Šīs vienkārši lietojamās info - izklaides sistēmas ļaus klientiem klausīties mūziku dažādos digitālos formātos. 

Jaunās paaudzes info - izklaides sistēmas var salīdzināt ar miniatūriem datoriem. Pat pēc produkta ieviešanas tirgū, tam var pievienot jaunas funkcijas vai to var uzlabot, modernizējot datorprogrammu, - tas ir jaunums pašreizējā automašīnā iebūvējamo multimediju tehnoloģijas jomā. 

Hyundai-Kia Automotive Group, pārņemot Microsoft Auto datorprogrammu bāzi, palielinās Microsoft iesaisti Āzijas automašīnu tirgū un sekmēs globālo automašīnu biznesu. Redmondā, Vašingtonas štatā izvietotās Microsoft Automobiļu biznesa nodaļas inženieru un mārketinga speciālistu komandas nepastarpināti strādās kopā ar saviem kolēģiem no HKAG Seulā, lai sasniegtu šo mērķi. Uz Microsoft Auto programmas pašreizējo versiju balstītās sistēmas pašlaik ir pieejamas Fiat Auto Group ražotajās automašīnās Eiropā un Dienvidamerikā un Ford Motor Co. mašīnās Ziemeļamerikā. 

Nākot klajā ar attiecīgu paziņojumu, Microsoft un Hyundai - Kia, kā arī Informāciju Tehnoloģiju attīstības institūts (Institute for Information Technology Advancement - IITA) parakstīja Saprašanās memorandu par kopīgu automobiļu IT inovācijas centra dibināšanu ar mērķi sekmēt novatorismu un Korejas datorprogrammu un aprīkojuma tirgotāju iespējas pasaules tirgū. Hyundai - Kia nākamo piecu gadu laikā ieguldīs 166 miljonus ASV dolāru IT tehnoloģiju jauninājumu pielāgošanā automašīnām un jaunu automobilī iebūvētu pakalpojumu izstrādāšanā.

Microsoft Automobiļu biznesa nodaļa

Microsoft Automobiļu biznesa nodaļa ir uzticams auto industrijas partneris, kas piedāvā novatoriskas tehnoloģijas un elastīgas datorprogrammu bāzes, lai palīdzētu izstrādāt vienkārši lietojamas, uzticamas un ekonomiskas automašīnā iebūvētas info - izklaides sistēmas. Izstrādātas, cieši sadarbojoties ar automobiļu ražotājiem un automobiļu produktu piegādātājiem, ar balvām augsti novērtētās Microsoft Auto un Windows Automotive datorprogrammu bāzes ļauj autovadītājiem brauciena laikā izmantot ar plašu ierīču, pakalpojumu un tehnoloģiju klāstu, tostarp bez-roku komunikāciju, mobilo iekārtu integrāciju, lietotājam pielāgotu navigāciju un augstas kvalitātes digitālo izklaidi.

Par Microsoft

Dibināts 1975. gadā, Microsoft (Nasdaq “MSFT”) ir pasaules līderis datorprogrammu, pakalpojumu un risinājumu jomā, palīdzot cilvēkiem un uzņēmumiem pilnībā realizēt savu potenciālu. 

Par Hyundai - Kia Automotive Group

Dibināta 1967. gadā, Hyundai Motor Co. ir izaugusi par Hyundai-Kia Automotive Group, kas 2006. gadā tika novērtēta kā sestais lielākais automašīnu ražotājs pasaulē un ietver vairāk kā divus dučus ar automobiļu ražošanu saistītu atzaru un filiāļu. Hyundai Motor strādā vairāk nekā 75 000 darbinieku un 2007. gadā tās pārdošanas apjomi sasniedza 74,9 miljardus ASV dolāru uz konsolidācijas pamatiem un 32,8 miljardus ASV dolāru uz ne-konsolidācijas pamatiem (pēc vidējā valūtas apmaiņas kursa 929 voni pret 1 USD). Hyundai automašīnas tiek pārdotas 193 valstīs caur apmēram 6 000 izplatītāju un auto zāļu tīklu.

Kia Motors Corp/ (www.kia.com) - sirdī jauniem cilvēkiem paredzētu augstas kvalitātes automobiļu ražotājs, tika dibināts 1944. gadā un ir Korejā vecākais autobūves uzņēmums. Vairāk nekā 14 ražošanas un montēšanas ražotnēs astoņās valstīs tiek ražots vairāk nekā 1,4 miljoni automašīnu gadā, kuras tālāk pārdod un apkalpo izplatītāju un dīleru tīkls 165 valstīs. Kia strādā vairāk kā 40 000 darbinieku visā pasaulē, un tā gada ienākumi sasniedz gandrīz 17 miljardus ASV dolāru. 
 
Visi komentāri
 
256785. viesis 9.maijs 2008 11:45
0 0 Atbildēt

Galvenais labi pārredzamā un aizsniedzamā vietā (piem. uz stūres) izvietot podziņas Ctrl+Alt+Delete

:D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti