SABI Drift Show pulcējis 37 dalībniekus 1

 
14.maijs 2008 12:53

Svētdien, 11. maijā Biķernieku stadions pulcēja pilnas tribīnes ar skatītājiem, medijus un, protams - mūsu dienas varoņus - 37 drifta sportistus uz pirmo Latvijas Drifta Sēriju posmu "SABI DRIFT SHOW".

Laika apstākļu lutinātiem sportistiem bija iespēja pirmo reizi šinī sezonā plecu pie pleca (jeb kā jau driftā - bamperi pie bampera) cīnīties par godalgotajām vietām un parādīt visu uz ko katrs ir spējīgs. Jau pirmie kvalifikācijas braucieni parādīja, ka par iekļūšanu Top 16 un turpināt sacensības tandēmu braucienos cīnās visi. Dalībnieku ātrums, enerģija un azarts pa ziemas laiku nekur nebija pazudis - tas tikai pieaudzis spēkā.


Foto – Miks Dūcis

Par godalgotajām vietām cīnījās un beigās uzvarēja Ervīns Žuks. Viņa braukšanas stils bija ātrs, plašs un precīzs. Ervīns:” Sacensības bija ļoti labas, šogad arī tiesāšana, manuprāt – daudz objektīvāka. Esmu patiesi priecīgs par savu izcīnīto 1. vietu!” Uz otrā goda piedestāla pakāpiena šoreiz nevis kāpa, bet leca Kaspars Martinsons, kas nesen bija guvis savainojumu un sacensības piedalījās ar ieģipsētu kāju! Trešais bija Gatis Bisenieks, kas ar 5. sērijas BMW markas auto, kam ir automātiskā ātrumkārba, rādīja ļoti skatāmu un baudāmu driftu. Kā ceturtais tika apbalvots Gvido Elksnis. Balvu fondu sarūpēja Skybrake, Latakko, Starway, GAS un Divinol.

Vieta Nr. Vārds Uzvārds  Kopējie punkti
1 3 Ervīns Žuks  32
2 33 Kaspars Martinsons 28
3 25 Gatis Bisenieks 24
4 1 Gvido Elksnis  20
5 22 Uldis Rubenis  16
6 14 Kaspars Gervis  14
7 27 Ervīns Agahonovs 12
8 10 Jānis Lamberts 10
9 17 Dainis Akmentiņš 8
10 29 Māris Skudra  7
11 21 Rihards Leppiks  6
12 16 Raivo Dripe  5
13 23 Mārcis Mikazāns  4
14 37 Mārtiņš Einbergs 3
15 30 Arnis Ploksts  2
16 26 Igors Golubevs 1

Neiztika arī bez nelieliem un nedaudz lielākiem precedentiem trasē - vismaz 3 automašīnu bamperi tika norauti un Edijs Ļaksa ar savu nesen krāsoto Nissan S13 diezgan pamatīgi ielidoja riepās, tādājādi gūstot ļoti vērtīgu mācību - pirms sacensībām nemainīt un neuzlabt auto, ja nav iespējas to pārbaudīt trasē. Taču visi sveiki un veseli turpināja cīņas.

Milzu paldies visiem dalībniekiem un skatītājiem, kas tik kuplā skaitā apmeklēja šo sezonas atklāšanas sacīksti, kā arī paldies preses pārstāvjiem par lielo aktivitāti.

Nākamais posms - 1. jūnijā 333 trasē Ropažu pagastā, ko rīko HGK Motorsports.
Uz tikšanos!
 
Visi komentāri
 
258402. viesis 18.jūnijs 2008 0:48
0 0 Atbildēt

mmm visvairak nisans 350z iepatikas skatotie ka vinjsh slideja uz video no drift.file.lv bet diemzhel izslideja :S

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti