Baltijas ātrākie braucēji satiekas 6. jūlijā Jēkabpils lidlaukā

 
2.jūlijs 2008 8:58

Dragreisa sacensību „Battery Cup” 2. posms notiks Jēkabpils lidlaukā 6. jūlijā. Tajā piedalīsies Baltijas ātrākās automašīnas un motocikli. Pasākuma apmeklētājus priecēs arī stantraidinga motociklu paraugdemonstrējumi, bet sacensību noslēgumā pēc skatītāju ovācijām tiks noteikts labākais riepu kūpinātājs.



Jau šajā nedēļas nogalē - 6. jūlijā – Jēkabpils kļūst par Latvijas „ātrāko pilsētu”, jo tur notiks šī gada pirmās oficiālās 402 metru sacensības, kurās savu dalību jau pieteikušas pašas ātrākās pašmāju un kaimiņvalstu automašīnas. Jēkabpils lidlauks ir viena no retajām vietām kur Latvijā iespējams organizēt klasiskās 402 m dragrace sacensības. Startam gatavi ir labākie latviešu braucēji – Latvijas labākā laika uzrādītājs un pagājušā gada Baltijas čempions Ilmārs Zausajevs ar Audi S2, Latvijas mazās klases čempions Raimonds Burakevičs ar pilnībā pārbūvētu Opel Corsa un šī gada Baltijas kausa pirmā posma uzvarētājs Artjoms Koclamazašvili ar dragreisam sagatavotu BMW E30. „Battery Cup” 2. posma ietvaros notiks arī Baltijas sacensību ieskaite – „BHRA Baltic Cup”. Šīm sacensībām gatavojas labākie Lietuvas un Igaunijas braucēji, tai skaitā arī motocikli – uz Jēkabpili par sekundes simtdaļām cīnīties brauks vairāki igauņu sportisti ar dragreisam pārbūvētiem, ļoti jaudīgiem motocikliem.

Pieteikšanās sacensībām notiek tikai interneta lapā www.forsaza.eu. Šeit pirms sacensībām var iepazīties ar sportistiem un viņu automašīnām, izvēlēties savus favorītus un novērtēt konkurentus.
Dalībnieku reģistrācija sacensībām notiks lidlauka teritorijā jau iepriekšējā vakarā – no plkst. 15.00 līdz plkst. 18.00 un turpināsies nākamajā rītā no plkst. 8.00 līdz plkst. 10.00. No plkst. 10.00 līdz 11.00 notiks citu valstu dalībnieku reģistrācija. Automašīnu tehniskā apskate notiks 6. jūlijā jau plkst. 8.00 (sacensību nolikums pieejams Automobiļu federācijas lapā www.laf.lv un žurnāla „Forsāža” mājas lapā www.forsaza.eu).

Kvalifikācijas braucienu sākums – plkst. 13.00, bet sacensību atklāšana – plkst. 16.00. Skatītāji uz pasākumu aicināti ierasties no plkst. 14.00.

Pasākuma apmeklētāji varēs fotografēties ar bodyart mākslinieces apgleznotām „dragreisa meitenēm”. Asas izjūtas sacensību starplaikā piedāvās stantraidinga motociklu paraugdemonstrējumu meistari no stuntriding.lv, kā arī atraktivitāti un pozitīvu noskaņojumu garantēs kabrioklubs.lv. Tāpat būs padomāts arī par pašiem mazākajiem dragrace faniem, kuri tiks aicināti iztrakoties piepūšamajās atrakcijās.

Biļetes uz „Battery Cup” 2. posma sacensībām nopērkamas visās „Biļešu Serviss” tirdzniecības vietās (www.bilesuserviss.lv ) un DUS „Statoil” visā Latvijā, kā arī pasākuma dienā pie ieejas lidlaukā. Biļešu cena – Ls 5.

Sacensības rīko žurnāls „Forsāža”, sadarbībā ar Latvijas Automobiļu federāciju, pasākuma ģenerālsponsors – enerģijas dzēriens „Battery”.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti