Latvijas uzņēmums iegādājies jaudīgu 6,7 miljonus eiro vērtu mobilo celtni 7

 
Nozare.lv | 19.augusts 2014 10:09

Noslēgts vērienīgs līgums starp SIA "UniCredit Leasing" un SIA "Arsava" par jaudīgā mobilā celtņa - "Liebherr LG1750" - finansēšanu.

Celtņa tirgus vērtība ir 6,7 miljoni eiro, un tas spēj pacelt 400 tonnas smagu kravu un veikt darbus 147 metru augstumā. Perspektīvā celtni iespējams nokomplektēt līdz 750 tonnām un veikt darbus līdz pat 192 metru augstumam.

Liebherr LG1750 Foto: liebherr.com

Jaunais celtnis ir jaunums Baltijā. Tā strēles augstums ir 153 metri, un tas var pacelt 400 tonnu smagas kravas. Līdz šim Latvijā šāda veida celtņi bija domāti tikai 116 tonnu smagām kravām. Celtnis būs neatsverams palīgs būvniecībā, dabas katastrofu radīto seku likvidēšanā, kā arī citos gadījumos nestandarta, lielizmēra un ļoti smagu priekšmetu pacelšanai. Šāds celtnis būs nepieciešams tādos industriālajos objektos kā lidostā, ostās, vēja ģeneratoru parku izveidē, dzelzceļa struktūrās, teikts pušu paziņojumā medijiem.

Uzņēmuma "Arsava" valdes loceklis Artūrs Maslovs domā, ka jaunā celtņa iegāde būs būtisks atbalsts Latvijas ekonomikai. "Pirmkārt, nauda, ko mūsu uzņēmēji tagad maksā par tādas pašas tehnikas nomu ārzemju uzņēmējiem, paliks tepat Latvijā. Otrkārt, mūsu uzņēmumiem samazināsies šādas tehnikas transportēšanas izdevumi no Polijas, Somijas, Zviedrijas vai Vācijas, jo ne Lietuvā, ne Igaunijā tādas tehnikas nav," ieguvumus iezīmē Maslovs. Viņš arī uzsver, ka šī mobilā celtņa iegāde ļaus palielināt uzņēmuma "Arsava" konkurētspēju un palīdzēs nodrošināt stabilu pakalpojumu eksportu ne tikai Baltijas mērogā, bet arī citās Eiropas Savienības dalībvalstīs. Piemēram, Kanādā un Austrālijā ir tikai viens šāda veida celtnis.

Mobilā celtņa piegādi un sertifikāciju nodrošinājis industriālās tehnikas pārdevējs un oficiālais "Liebherr" tehnikas pārstāvis Latvijā SIA "Alfis".

Jaudīgais mobilais celtnis "Liebherr LG1750" izvietots uzņēmuma "Arsava" teritorijā Rīgā, Tīraines ielā 9a.

"UniCredit Leasing" valdes priekšsēdētājs Jevgenijs Belezjaks paziņojumā medijiem raksta, ka "Arsava" ir viens no lielākajiem un modernākajiem mobilās pacēlājtehnikas nomas uzņēmumiem Baltijas valstīs un ir "UniCredit Leasing" partneris kopš 2006.gada. "Ilglaicīgā sadarbība ļāvusi mums pārliecināties par uzņēmuma attīstības potenciālu, tāpēc esmu gandarīts, ka kopā ar Latvijas Garantiju aģentūru spējām piemeklēt un piedāvāt vislabāko finanšu risinājumu apjomīgā darījuma finansēšanai, realizējot vērienīgāko ilgtermiņa industriālā līzinga projektu Latvijā," atzīmē Belezjaks.

Latvijas Garantiju aģentūra projekta īstenošanai piešķīrusi mezanīna aizdevumu viena miljona eiro apmērā, ko uzņēmums var sākt apmaksāt tikai pēc diviem gadiem, tādejādi atvieglojot naudas plūsmu, sākot jaudīgā mobilā celtņa izmantošanu.

Uzņēmums "Arsava" pieder uz pusēm pieder Ingai Lācei un Artūram Maslovam, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums "Arsava" apgrozījums 2013.gadā bija 2,285 miljoni eiro, peļņa - 554 219 eiro.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Palaidniex 20.augusts 2014 9:57
6 1 Atbildēt

Uzražo un pārdod lētāk...

Arsava tikai priecātos, ja spētu piedāvāt kaut par dažsimtstūkstošiem lētāk...

Ja vien neesi ar muti Rīgā ar darbiem aizkrāsnē...

Crankshaft 20.augusts 2014 7:49
6 2 Atbildēt

LMT

Krietni pārmaksāts, bet verķis labs!

===================

Intersanti, kāpēc gan pārmaksāts? Šāda celtņa izgatavošanu

var salīdzināt vienīgi ar kuģa būvi :-) Vien materiāli ir krietni vien dārgāki ...

LMT 19.augusts 2014 19:41
3 6 Atbildēt

Krietni pārmaksāts, bet verķis labs!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 10

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti