Jaunais Crafter uzstāda jaunus standartus - praktiskāks, ekonomiskāks un novatoriskāks kā jebkad

 

Foto: Publicitātes attēls

Volkswagen Baltic States | 3.augusts 2016 13:32

Uz klientu orientēts transportēšanas risinājums, kas piedāvā augstākā līmeņa ekonomiju – ar šādu mērķi jaunais Crafter tika izstrādāts atbilstoši dažādu lietotāju grupu prasībām un vajadzībām. Tieši tādēļ šis modelis nākotnē piedāvās savā klasē labāko veiktspēju vairāk nekā sešās kategorijās.

Koncentrēšanās uz klientu

Kādas sistēmas var palīdzēt kurjeram pilsētas satiksmē? Kā būvdarbiem paredzēts automobilis varētu vieglāk manevrēt dubļainos būvlaukumos? Kā var novērst nogurušu autovadītāju izraisītus ceļu satiksmes negadījumus garos braucienos? Lai iegūtu atbildes uz šiem jautājumiem un pilnībā izprastu klientu vēlmes un vajadzības, Volkswagen inženieri jaunā Crafter projektēšanas fāzē devās kopā ar daudziem klientiem darba braucienos ar to komercautomobiļiem. Tādējādi viņi varēja noskaidrot, kas klientiem patiešām ir nepieciešams un kādas sistēmas var izmantot, lai efektīvi izpildītu viņu prasības. Tieši tādēļ jaunais Crafter piedāvā novatoriskus, praktiskus un elektroniskus risinājumus dažādām individuālām vajadzībām.

Labākais ekonomijas un vides aizsardzības jomā

Crafter jaunie EU6 standartam atbilstošie dzinēji un pilnīgi jaunais virsbūves dizains nodrošina zemākos degvielas patēriņa un izmešu daudzuma rādītājus šajā transportlīdzekļu klasē. Īpaši uzticamie dzinēji, kas ir piemēroti gan tuviem, gan tāliem pārbraucieniem, nodrošina, ka par dīkstāvi vairs nebūs jāuztraucas. Jaunais Crafter piesaista uzmanību arī ar izturību un zemajām uzturēšanas un remontdarbu izmaksām, kas viss kopumā palīdz saglabāt ekspluatācijas izmaksas zemas visu automobiļa kalpošanas laiku.

Izcila funkcionalitāte un lietderība

Optimālie jaunā Crafter izmēri nodrošina maksimālu lietderību. Piemēram, jaunajā Crafter gudri apvienots plašs kravas nodalījums ar minimāliem ārējiem izmēriem, kas padara to ļoti viegli manevrējamu, tomēr arī stabilu braukšanas laikā neatkarīgi no tā, cik kravas tajā ir ielikts. Kravas nodalījuma garuma un ietilpības ziņā jaunais Crafter ir krietni pārāks gan par tā priekšgājējiem, gan sāncenšiem.

Maksimāla daudzveidība

Jaunais Crafter pirmo reizi piedāvā ļoti plašu versiju klāstu, pat lielas tonnāžas modeļiem. Jaunais „EA 288Nutz” 2,0 l TDI dzinējs tika izstrādāts speciāli jaunajam Crafter un ir pieejams četrās jaudas versijās. Klienti var izvēlēties 75 kW (102 ZS),
90 kW (122 ZS) vai 103 kW (140 ZS) jaudas dzinēju vai dubulta kompresora TDI dzinēju ar 130 kW (177 ZS) jaudu. Dzinēja versija ir atkarīga arī no izvēlētās piedziņas – pieejama priekšējo, aizmugurējo un 4MOTION visu riteņu piedziņa, kā arī iespējams izvēlēties manuālu vai automātisku transmisiju. Šāda daudzveidība šajā segmentā vēl nekad nav bijusi pieejama.

Turklāt atkarībā no izvēlētā modeļa pieejami arī trīs virsbūves garumi, savukārt versijai bez kravas nodalījuma logiem iespējami trīs jumta augstumi. Citiem vārdiem, klienti var pielāgot savu jauno Crafter precīzi savām specifiskajām prasībām. Katrs klients var atrast pareizo dzinēja, transmisijas, piedziņas daļas, automobiļa garuma un jumta augstuma kombināciju, lai apmierinātu tieši savas vajadzības.

Labākās autovadītāja palīgsistēmas

Jaunais Crafter lielizmēra autofurgonu segmentā uzstāda jaunus standartus palīgsistēmu jomā – ar mērķi uzlabot braucēju aizsardzību, izmantojot gan aktīvās, gan pasīvās drošības sistēmas visās kravnesības versijās. Pateicoties elektromehāniskajai stūres sistēmai, kas šajā transportlīdzekļu klasē tiek izmantota pirmo reizi, jaunais Crafter ir aprīkots ar pārsteidzoši daudzām aktīvajām autovadītāja palīgsistēmām, piemēram, ESP ar piekabes stabilizēšanas sistēmu, adaptīvo kruīza kontroli ACC, pēcsadursmes bremzēšanas palīgsistēmu, sānvēja kompensēšanas sistēmu (papildaprīkojums), piekabes vilkšanas palīgsistēmu un daudzām citām. Arī pasīvās drošības ziņā tiek piedāvāts ļoti daudz – autovadītāja un pasažiera priekšējie, sānu un galvas gaisa drošības spilveni un plašs brīdinājuma sistēmu klāsts, tai skaitā atpakaļskata kamera, parkošanās sensori un palīgsistēma braukšanai atpakaļgaitā. Savukārt labu ceļa pārredzamību naktī nodrošina LED priekšējie lukturi, līkumu gaismas un tālo gaismu palīgsistēma.

Automobilī Crafter ir pieejami arī interneta pakalpojumi, kas pielāgoti specifiskām klientu vajadzībām.

Pilnīgi jauna dizaina koncepcija

Jaunais Crafter ir veidots, balstoties uz pilnīgi jaunu dizaina koncepciju. Komercautomobiļu jomā ir īpaši svarīgi, lai to uzbūve būtu piemērota dažādām klientu grupām. Paturot to prātā, jaunais Crafter tika projektēts, gan interjerā, gan eksterjerā izmantojot pilnīgi jaunu komercautomobiļu arhitektūru.

Jaunā Crafter dizains lielā mērā balstīts uz ideju, ka modelim Transporter, kas ir Volkswagen komercautomobiļu klāsta pamatā, tiek dots lielākais brālis, kas eksterjera un interjera uzbūves, izturības un izsmalcinātības ziņā demonstrē līdz šim neredzētu kvalitāti.

Jauna ražotne modelim Crafter

Speciāli jaunajam Crafter Vžesņā, Polijā, tika uzbūvēta jauna ražotne. Tā ir uzņēmuma otrā ražotne Polijā; pirmā ir Volkswagen ražotne Poznaņā, Antoninekā, kas darbojas jau vairāk nekā 20 gadus. Crafter ražotne ir izvietota teritorijā, kuras platība ir aptuveni 540 akri, kas atbilst apmēram 300 futbola laukumiem. Kad Vžesņas ražotne darbosies ar pilnu jaudu, tajā strādās vairāk nekā 3000 cilvēki. Šajā teritorijā savas ražotnes atvērs arī daži piegādātāji, kas radīs papildu darba vietas apkārtējā reģiona iedzīvotājiem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti