Dzelzs bruņinieks ar I-Shift divsajūgu pārnesumkārbu pārspēj divus pasaules ātruma rekordus (+ video)

 

Foto: Publicitātes foto

Volvo Truck | 24.augusts 2016 12:50

Volvo Trucks Dzelzs bruņinieks jau otro reizi kļuvis par pasaulē ātrāko kravas automašīnu. Tas pārspējis ātruma rekordus 500 m un 1000 m kategorijā ar startu no vietas.

Šai rekordu kravas automašīnai visas detaļas ir īpaši izgatavotas, izņemot dzinēju un sērijveidā ražoto I-Shift divsajūgu pārnesumkārbu.

Volvo Trucks Dzelzs bruņiniekam, kuru vadīja Boije Ūvebrinks, tagad pieder divi oficiāli ātruma rekordi – 500 un 1000 metru distancē. Kravas automašīnas tapšanas laikā Volvo Trucks ekspertu komanda atklāja inovatīvus veidus, kā apvienot tehnoloģiju un dizainu.

„Tas skaidri pierāda, ka I-Shift divsajūgu pārnesumkārbai ir milzīgs potenciāls un tā spēj lieliski darboties pat ekstremālos apstākļos. Mūs visvairāk priecē tas, ka pasaules rekords sasniegts ar tādu pārnesumkārbu, ko ikdienā izmanto sērijveidā ražotās FH kravas automašīnās,” atklāj Klāss Nilsons, Volvo Trucks prezidents un vadītājs.

Ar vidējo ātrumu 169 km/h un kopējo laiku 21,29 sekundes Dzelzs bruņinieks pārspēja pasaules ātruma rekordu 1000 m kategorijā ar startu no vietas. Tas pārspēja šo pašu rekordu 500 metru distancē ar vidējo ātrumu 131,29 km/h un kopējo laiku 13,71 sekunde. Rekorda brauciens norisinājās slēgtā testa trasē Zviedrijas ziemeļos, un to ir apstiprinājusi FIA (Starptautiskā Automobiļu federācija).

„Speciālisti no dažādām Volvo Trucks nodaļām cieši sadarbojās, lai izstrādātu kravas automašīnu ar nepārspējamiem rādītājiem. Izņemot Volvo Trucks spēka pārvadu, kas ir Dzelzs bruņinieka sirds un dvēsele, visas pārējās detaļas ir rokām radītas tieši šai kravas automašīnai. Tas, ka mēs spējām sasniegt ne tikai vienu, bet divus rekordus, ir brīnišķīgi,” priecājas Ūlofs Johansons, Volvo Trucks tehniķis.

Pie Dzelzs bruņinieka stūres sēdēja Boije Ūvebrinks – vīrs ar vairāk nekā 30 gadu pieredzi vieglo un kravas automašīnu sacīkstēs. Viņš savā karjerā līdz šim pārspējis piecus ātruma rekordus un 1994. gadā bija Eiropas kravas automašīnu sacīkšu čempions.

„Volvo Trucks Dzelzs bruņinieku var raksturot vienā vārda: nevainojams! Tam ir skaists dizains, un tam nav pretinieku, kad ir nospiests akseleratora pedālis. Šī ir trešā rekordu sasniedzošā kravas automašīna, ar kuru esmu braucis, un es nespēju iztēloties piemērotāku pēcteci Mežonīgajam vikingam un Trakajam Zaļajam,” stāsta Boije Ūvebrinks.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti