Cilvēkus nevajadzēs? - "Scania" vīzija par kokrūpniecības loģistikas nākotni (+ video) 1

 
iAuto | 31.augusts 2016 14:52

"Scania" izveidojusi video prezentāciju, kurā pastāsta par kokrūpniecības nākotni viņu izpratnē. Noprotams, ka cilvēka loma tajā kļūst arvien mazāka.

Tā vietā, lai koncentrētos tikai uz zāģmateriālu piegādi, zviedru kompānija piedāvā optimizēt visu procesu, iepriekš izanalizējot un pārveidojot visu tehnoloģiju. Patstāvīgi saņemot informāciju no pārstrādātājiem, tiek stādīts un pārstrādāts tāds materiāls, kāds tobrīd nepieciešams industrijai. Procesu uzrauga komandcentrs, kas novirza katru transporta vienību uz sektoru, kur norit meža izstrāde, kontrolējot, lai vagoniņi būtu pietiekamā daudzumā.

Kad koks ir nogāzts, elektronika to noskenē, lai noteiktu materiāla kvalitāti un iespējamo pielietojumu. Par transportēšanas paletēm nodēvētie vagoniņi saglabā šo informāciju, lai pārstrādātājam nebūtu jāzaudē laiks. Paletes lielāko daļu ceļa veic automātiski, izvēloties maršrutu un apejot satiksmes sastrēgumus. Kad pilnie vagoniņi savācas pietiekošā daudzumā, kravas mašīna tās nogādā pārstrādes rūpnīcā.

Arī šis process ir saskaņots un notiek bez kavēšanās un rindā stāvēšanas pie rūpnīcas vārtiem. Tā kā paletes jau satur pārstrādātājam nepieciešamo informāciju, materiāls nonāk tieši tajā cehā, kur to gaida, savukārt tukšais transports tiek piepildīts ar stādāmo materiālu un atgriežas mežā.  

 
Visi komentāri
 
koks 1.septembris 2016 11:43
0 0 Atbildēt

tas būtu labi, ja koki augtu kā burkāni, taču tā diemžēl nav

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti