Šoferis no Latvijas kļuvis par piekto labāko autovadītāju pasaulē 4

 

Foto: Publicitātes attēls

Volvo Truck Latvia | 14.septembris 2016 12:35

9. septembrī Volvo Demo centrā, Gēteborgā norisinājās “Volvo Trucks” rīkotās vispasaules sacensības kravas auto vadītājiem “The Drivers’ Fuel Challenge 2016”, kur 28 dalībnieki no visas pasaules cīnījās par “Pasaules efektīvākā autovadītāja titulu

Latvijas pārstāvis Andrejs Šēfers no loģistikas uzņēmuma “Kreiss” savā braucienā uzrādīja teicamu rezultātu, izcīnot augsto piekto vietu.

Pasaules finālā dalībniekiem bija jāveic 6.9 km distance ar Volvo FH, iekļaujoties laikā, kā arī veicot dažādas sarežģītības uzdevumus. Liela uzmanība tika pievērsta distancē patērētajam laikam – šoferiem ne vien bija jāiekļaujas 12 minūtēs un 30 sekundēs, bet viņi arī ieguva bonusa punktus par ietaupīto laiku. Tādējādi bija nepieciešams uzturēt augstu vidējo ātrumu un iespējami zemu degvielas patēriņu, kas arī ir ļoti būtiski ikdienas darbā. Par “The Drivers’ Fuel Challenge” čempionu 2016. gadā kļuva autovadītājs no Čehijas Tomáš Horčička.

“The Drivers’ Fuel Challenge” sacensības starptautiskā mērogā notiek kopš 2009. gada. kurās nosaka autovadītāja prasmes efektīvi vadīt kravas automobili, transmisijas tehniskās iespējas. Latvijā šīs sacensības tika aizsāktas 2012. gadā. Gan kvalifikācijas braucienos, gan reģionālajos un starptautiskajos finālos dalībnieki veic noteiktu distanci pa koplietošanas ceļiem un speciālām testa trasēm ar “Volvo Trucks” nodrošinātu 500 Zs Volvo FH automašīnu. Nosakot efektīvāko autovadītāju, uzskaita distancē faktiski patērēto degvielas daudzumu un laiku.

Vispasaules sacensību finālists Andrejs Šēfers Latvijas finālā gan bija otrais spēcīgākais aiz SIA “Kurbads un Ko” šofera Jura Cirveļa, taču Baltijas jūras reģiona valstu finālā Polijā Šēfers izcīnīja augsto 3. vietu, kļūstot par vienīgo dalībnieku no Latvijas lielajā vispasaules finālā.

“Apsveicam un lepojamies ar Andreja lielisko rezultātu, sacenšoties ar dalībniekiem no sauszemes kravas transporta lielvalstīm. Iekļūšana labāko autovadītāju pieciniekā ir milzīgs sasniegums, ņemot vērā, ka šī gada sacensībās kopumā piedalījās 12 000 autovadītāji no 48 pasaules valstīm,” stāsta Volvo Truck Latvia rīkotājdirektors Andrew O’Brooks: “Degvielas patēriņa efektivitāte ir noteicošs faktors gan uzņēmuma ekonomikai, gan rūpēs par apkārtējo vidi. Jaunās automašīnas spēj patērēt arvien mazāk degvielas, tomēr tieši no autovadītāja ir atkarīgs, vai tas izdosies. Priecājamies, ka arvien vairāk šoferi to izprot un efektīvāk izmanto tehniku un resursus, sacensībās sacenšoties pat patērētā litra simtdaļu robežās. Arī ikdienā uzsveram pilnvērtīgu apmācību nepieciešamību, lai autovadītāji prastu pilnvērtīgi izmantot visas Volvo Trucks automašīnu sniegtās iespējas uzņēmējdarbības attīstībā.”

Par Andreju Šēferu:

Vecums: 21 gads
Pieredze: CE kategorijas apliecība kopš 2016. gada maija, nobraukti 600 km
Nodarbošanās: Kreiss SIA, Kvalifikācijas daļa, šoferu apmācības instruktors

 
Visi komentāri
 
kasinsh79 14.septembris 2016 12:42
12 1 Atbildēt

"Vecums: 21 gads

Pieredze: CE kategorijas apliecība kopš 2016. gada maija, nobraukti 600 km"

Tas tiesa?

Tādā gadījumā - milzu cieņa! Kā saka, varbūt arī veiksmes faktors :D

Vernons 14.septembris 2016 14:00
14 3 Atbildēt

Uzmanīgi klausījās ko speciālisti stāstīja! Un ar savu prātu un domu to īstenoja dzīvē. Psiholoģiski guva virsroku pats pār sevi un viss veiksmes faktors. Iespējams, ka Andrejs varēja būt arī pirmais, to tik zina viņš pats. Visu cieņu!

valerijs 15.septembris 2016 9:24
6 0 Atbildēt

Visu cienu. Tadiem soferiem ka Andrejs.

xcvbnm 21.septembris 2016 12:25
0 1 Atbildēt

Taadus soferus sauc par sukatajiem!! Ja traapies aiz taada vietaa kur nevar apdziit,tad zini ka majas ieradiisies stundu veelaak!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti