Scania rada pasaulē pirmo pulksteni no smagajām automašīnām (+ video) 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Scania Latvia | 21.septembris 2016 10:37

Scania ir pieņēmusi jaunu izaicinājumu – sacensības ar laiku. Izaicinājumā 14 smagājām automašīnām bija burtiski jāķer katra sekunde. Pamestā lidlaukā nekurienes vidū Scania radīja pasaulē lielāko pulksteni, kas sastāv no smagajām automašīnām – pulksteni, kas tikšķ 24 stundas no vietas.

Strādājot kravas pārvadājumu biznesā, būšana īstajā vietā un īstajā laikā nozimē visu. Tāpēc Scania tās jaunās paaudzes smagās automašīnas nolēma notestēt, liekot uz sacīkšu ceļa vienu pret vienu ar pašu grūtāko pretinieku – laiku. Pats uzstādīšanas process, aizņēma 14 smagās automašīnas, 90 autovadītājus un 70 000 kvadrātmetru pamesta lidlauka. Gigantiskais pulkstenis sāks tikšķēt 20. septembra plkst. 20:00 pēc Latvijas laika un tiks translēts tiešraidē.

“Smagās automašīnas ir ne tikai lielas, spēcīgas konstrukcijas, bet arī sīki un smalki izplānoti un noslīpēti instrumenti – tieši tāpat kā pulksteņi. Katru automašīnu vajadzēja specifiski pielāgot tās atrašanās vietai pulkstenī, un bija nepieciešama smalka datu analīze reālajā laikā un savienojamība ar servisa centru, lai šī misija būtu iespējama,” skaidro Stafans Arvas (Staffan Arvas), Scania mārketinga un komunikācijas vadītājs.

Katrai no iesaistītajām automašīnām bija sava veida izaicinājums atkarībā no tā, kurā no pulksteņa rādītājiem tā bija. Sekunžu rādītāju kolonai vajadzēja braukt pa perfektu riņķi katras sešdesmit sekundes 24 stundu garumā. Sekunžu rādītāja kolonas iekšējai automašīnai vajadzēja noturēt vienmērīgu ātrumu 13 km/st., savukārt ārējai automašīnai – 54 km/st. Automašīnām, kuras veidoja stundu un minūšu rādītājus vajadzēja sinhroni laiku pa laikam braukt un apstāties.

Lai spētu noturēt vienmērīgu ātrumu un degvielas patēriņu, katru no 14 smagajām automašīnām vajadzēja tehniski pielāgot atbilstoši tās atrašanās vietai pulkstenī. Scania flotes vadītāji no kontroles torņa vēroja visu iesaistīto mašīnu darbību, lai izvairītos no neparedzētām pauzēm un lieka nolietojuma.

Vadītāji spēlēja nozīmīgu lomu misijas izpildē. Elins Engstroms, Scania automašīnas vadītājs, kurš brauca sekunžu rādītāja kolonā, izceļ: “Kravas automašīnu biznesā patiesi svarīga ir precizitāte un punktualitāte. Pulksteņa izaicinājums bija augstākais pārbaudījums, iekļaujoties vienotā sistēmā ar vienmērīgu ātrumu pa noteiktu trajektoriju 24 stundas no vietas. Visiem vadītājiem vajadzēja darboties sinhroni, lai nodrošinātu šīs misijas izpildi un izveidotu pasaulē lielāko smago automašīnu pulksteni.”

Pulksteņa darbība tika filmēt, izmantojot piecu dažādu veidu kameras, kas ļauj skatītājiem pulksteņa mājaslapā pārslēgties starp dažādiem skatiem. Tāpat mājaslapas apmeklētāji var ieskatīties projekta aizkulisēs un uzzināt sīkāk gan par pulksteni, gan Scania jaunās paaudzes automašīnām.

Pulksteņa izaicinājums tika pieņemts, lai pierādītu, ka, neskatoties ne uz ko – vai tiek vilkta graudu, degvielas vai koku krava vai veidots 70 000 kvadrātmetru liels pulkstenis – Scania spēj piedāvāt labāko risinājumu vissvarīgākajam biznesam - Jūsu.

 
Visi komentāri
 
xx 21.septembris 2016 20:37
0 0 Atbildēt

Itkā jau forši, bet nejau 24stundas, it īpaši tiem kam ir sekundes rādītājos.

hi 21.septembris 2016 23:47
0 0 Atbildēt

Ieslēdz kruīzkontroli, un mierīgi, droši, ka pa 3 vadītājiem vismaz brauca.

Tik intresanti, vai pamperos ???

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 5

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti