Komplektā ar dronu - "Nissan EnGuard Concept" - palīgs glābēju dienestam

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 21.septembris 2016 13:59

Japānas autobūves kompānija "Nissan" izgatavojusi pikapa "Navara" versiju "EnGuard Concept", kas paredzēta glābēju dienesta vajadzībām. Pasaules pirmizrādi Nissan jaunums piedzīvo patlaban notiekošajā Hanoveres komerctransportlīdzekļu izstādē Vācijā.

Glābēju palīgs izgatavots uz "Navara Double Cab Tekna" bāzes un apveltīts ar 278 mm klīrensu, kas ir par 50 mm vairāk nekā standarta pikapam. Automašīnas virsbūvi sargā riteņu arku un sliekšņu uzlikas, bet sliktākos braukšanas apstākļos varēs paļauties uz rupja protektora apvidus riepām. Konstruktori domā, ka tikpat svarīgs ir arī snorkelis jeb gaisa pievades caurule, kas ļaus pārvarēt dziļākus ūdens šķēršļus un pasargās dzinēju no putekļu “ieelpošanas”. Pikapa kravas kastē iekārtoti nodalījumi ar glābēju aprīkojumu: cirvjiem, lāpstām, virvēm, skābekļa balonu, pirmās palīdzības komplektu un glābšanas vestēm.  

Komplektā arī divi noņemami akumulatori, ko var izmantot kā alternatīvu benzīna ģeneratoram, kā arī "DJI Phantom 4" kvadrokopters, kas paredzēts apkārtnes izlūkošanai. Drons var darboties 6 km rādiusā, atrodoties gaisā līdz pat 30 minūtēm, savukārt attēls, ko uzņem lidaparāta kamera tiek pārraidīts uz automašīnas multimediju iekārtas ekrānu.

Visbeidzot atzīmēsim, ka pikapa motortelpā atrodas 2,3 litru 190 Zs dīzeļdzinējs, bet pats spēkrats būs labi pamanāms, pateicoties zilas krāsas signālgaismām, kā arī sliekšņiem un riteņu diskiem, kas pārklāti ar zaļu fluoriscējošu krāsu. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti