Volvo Trucks rūpējas par velosipēdistu drošību 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Volvo Trucks | 17.novembris 2016 8:15

Pasaules Veselības organizācijas dati liecina, ka uz ceļiem gandrīz puse no visiem nāves gadījumiem ir starp neaizsargātākajiem satiksmes dalībniekiem – tostarp, ik gadu ceļu satiksmes negadījumos iet bojā 4% velosipēdistu.

Ar mērķi samazināt bojā gājušo velosipēdistu skaitu,  Volvo Trucks realizēs globālu iniciatīvu, kuras ietvaros  informēs riteņbraucējus par drošu uzvedību uz ceļa.

 Jaunā globālā mācību programma „Pamani un esi pamanīts” ir paredzēta riteņbraucējiem no 12 gadu vecuma. „Pamani un  esi  pamanīts” ir turpinājums Volvo Trucks veiksmīgajai un visā pasaulē, tostarp, Latvijā, realizētajai satiksmes drošības kampaņai bērniem  “Apstājies. Paskaties. Pamāj.”

„Gluži tāpat kā  “Apstājies. Paskaties. Pamāj.”, arī programmas „Pamani un esi pamanīts” mērķis ir veicināt izpratni par to, kā uz ceļa būtu nepieciešams mijiedarboties kravas automašīnu vadītājiem un neaizsargātiem satiksmes dalībniekiem. Šoreiz mēs koncentrējamies tieši uz riteņbraucējiem ‒ gan bērniem, gan pieaugušiem. Ņemot vērā mūsdienu satiksmes ātro tempu, ir būtiski, lai pēc iespējas vairāk cilvēku apzinātos riskus uz ceļa un izvairītos no nelaimes gadījumiem”, stāsta Volvo Trucks Satiksmes un izstrādājumu drošības nodaļas direktors Karls Johans Almkvists (Carl Johan Almqvist).

  “Kā liecina Ceļu satiksmes drošības direkcijas dati pēdējo piecu gadu laikā ceļu satiksmes negadījumu skaits, kuros bijuši iesaistīti velosipēdisti, ir pakāpeniski pieaudzis. Jāpiebilst, ka pērn ir notikuši 546 ceļu satiksmes negadījumi, kuros bija iesaistīti velosipēdisti.  Tāpēc esam priecīgi par jauno Volvo Trucks iniciatīvu, kuras ietvaros īpaša uzmanība tiks pievērsta velosipēdistu drošību. Ceram to realizēt arī Latvijā pēc sociālās kampaņas par satiksmes drošību bērniem “Apstājies. Paskaties. Pamāj.”, kuras ietvaros patlaban dodamies uz Latvijas skolām, stāstot bērniem, kā darbojas kravas mašīna, un mācot, kas jāņem vērā esot to tuvumā, tostarp, kā droši uzvesties. Astoņu mēnešu laikā, no šī gada oktobra līdz 2017. gada maijam, plānojam apmeklēt gandrīz 30 Latvijas skolas,” norāda Volvo Truck Latvia rīkotājdirektors Endrjū O’Bruks (Andrew O’Brooks).

 Kā liecina programmas nosaukums („Pamani un pamanīts”), tā koncentrējas uz to, cik svarīgi ir vērot apkārtējo satiksmi un būt redzamam kravas automašīnu vadītājiem, piemēram, uzturot acu kontaktu un nebraucot ar velosipēdu pārāk tuvu kravas automašīnām.

 „Lai samazinātu satiksmes negadījumu risku, mūsu kravas automašīnas ir aprīkotas ar inteliģentām drošības sistēmām, kas tiek pastāvīgi uzlabotas, un mūsu autovadītāji ir apguvuši drošas braukšanas mākslu. Tomēr, tā kā cilvēciskajam faktoram ir ārkārtīgi nozīmīga loma lielākajā daļā ceļu satiksmes negadījumu, ir svarīgi informēt visus satiksmes dalībniekus par drošību uz ceļa,” skaidro Karls Johans Almkvists.

 Programma „Pamani un esi pamanīts” ir veidota tā, lai to varētu izmantot skolēni no 12 gadu vecuma. Taču tā ir piemērota arī, piemēram, satiksmes drošības organizācijām, kas strādā ar pieaugušiem. Mācību pakotne programma ietver palīgmateriālus pasniedzējam, tostarp prezentāciju materiālus, filmas un praktiskus uzdevumus. 

 
Visi komentāri
 
anonimikis 17.novembris 2016 10:36
11 2 Atbildēt

Pēc pāris gadiem visādiem agresīvajiem braucējiem sāksies reālas bēdas. Jo visi jaunie auto būs aprīkoti ar šķēršļu identifikācijas un bremzēšanas sistēmu. Vairs nevarēs velosipēdistu spiest iekšā apmalē un gājējs varēs droši iet uz pārejas. Ja bembists gribēs tam nobraukt gar degunu, tad auto to neļaus.

dArtanjans 18.novembris 2016 18:25
4 1 Atbildēt

Velosipēdists un gājējs uz ceļa varējs justies droši tikai tad,kad zinās arī savus pienākumus,ne tikai tiesības!Nevajag visu atbildību nogrūzt uz autovadītāju kūkuma(vienkāršākais variants).

Shamejais 19.novembris 2016 20:00
0 1 Atbildēt

100% taisnība - ne tikai TIESĪBAS, bet arī ATBILDĪBA un PIENĀKUMI eksistē! Tas attiecas uz jums - stulbie, pārgalvīgie, neuzmanīgie, CS noteikumus nezinošie gājēji un riteņbraucēji !

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti