Volvo jaunajā Live Test sērijas īsfilmā demonstrē Volvo Trucks unikālā ar I-Shift divsajūgu pārnesumkārbu aprīkotā spēka pārvada veiktspēju (+ video) 1

 

Foto: Ekrānšāviņš

Volvo Trucks | 29.novembris 2016 12:12

Volvo Trucks jaunajā Live Test sērijas īsfilmā „The Flying Passenger" uzmanība tiek vērsta uz unikālā spēka pārvada veiktspēju, pārvarot iespaidīgu pārbaudījumu ar paraplānu.

Īsfilmā „The Flying Passenger" vērojams Volvo Trucks kārtējais izmēģinājums, kādu pasaule vēl nav pieredzējusi. Jaunākajā Live Test īsfilmā iepriekš nepieredzētā precizitātes pārbaudījumā kravas automašīna Volvo FH, braucot pa kalnu pāreju Horvātijā, gaisā velk paraplānu. Lai paraplāns turpinātu lidot, kravas automašīnas vadītājam jāuztur nemainīgi liels braukšanas ātrums. Pārbaudījumā tiek demonstrēta Volvo Trucks unikālā ar I-Shift divsajūgu pārnesumkārbu aprīkotā spēka pārvada veiktspēja.

Volvo Trucks piedāvā vērot jaunu Live Test pārbaudījumu. Nervus stindzinošā brauciena laikā kravas automašīna Volvo FH velk paraplānu, braucot pa stāvu kalnu ceļu un izbraucot zem šauras iekārtā tilta arkas. Braucot cauri šaurajai arkai, kravas automašīna jāvada ļoti precīzi, kā arī jāsaglabā nemainīgs braukšanas ātrums – kļūdīties nedrīkst. Pārbaudījums tika veidots, lai demonstrētu Volvo Trucks unikālo ar I-Shift divsajūgu pārnesumkārbu aprīkoto spēka pārvadu, kas nodrošina izcilu veiktspēju un vienlaikus ļauj ievērojami samazināt degvielas patēriņu.

„Braukšana, izmantojot augstus pārnesumus, kā arī nemanāma pārnesumu maiņa ir svarīgs faktors efektīva degvielas patēriņa nodrošināšanai. I-Shift divsajūgu pārnesumkārba nodrošina vienmērīgu braukšanu, izmantojot augstos pārnesumus un ļaujot dzinējam darboties ar zemiem apgriezieniem," stāsta Stafans Vendebergs, Volvo Trucks FH un tālo pārvadājumu klāsta izstrādājumu nodaļas vadītājs.

Turklāt unikālajai pārnesumkārbai ir svarīga nozīme produktivitātes nodrošināšanā. I-Shift divsajūgu pārnesumkārba pārnesumu pārslēgšanas laikā pievada jaudu nepārtraukti, lai, sarežģītos apstākļos mainot pārnesumus, dzinēja griezes moments paliktu nemainīgs.

„Grafika ievērošana un degvielas patēriņa samazināšana, braucot ceļa kāpumā vai pa līkumotiem ceļiem, ir galvenie panākumu gūšanas faktori daudziem mūsu klientiem. Šis tests ir nevainojams veids, kā pārbaudīt mūsu nesen uzlaboto spēka pārvadu. „Īsfilmā „The Flying Passenger" ļoti konkrēti un uzskatāmi redzams, ko tieši Volvo Trucks kravas automašīnu veiktspēja un vadāmība spēj panākt," stāsta Klāss Nilsons, Volvo Trucks prezidents.

„The Flying Passenger" ir Volvo Trucks Live Test sērijas jaunākā īsfilma. Iepriekš lieliskus panākumus visā pasaulē guvušas filmas „The Epic Split" („Varenais špagats"), „The Hamster Stunt" („Triks ar kāmi") un „Look Who's Driving" („Četrgadīga autovadītāja"). Kopumā Live Test sērijas īsfilmas vietnē YouTube ir skatītas vairāk nekā 100 miljonus reižu.

Pārbaudījuma filmēšana notika Dināru Alpos Horvātijā uz slēgtiem ceļiem un stingrā drošības uzraudzībā.

Fakti par Volvo Trucks uzlaboto spēka pārvadu:

Euro 6 dzinēja uzlabojumi

Īpaši jauninājumi Euro 6 dzinējam (13 litru tilpums, Common rail sistēma)

– Common rail degvielas iesmidzināšanas sistēma visiem jaudas līmeņiem.

– uzlabota kompresija D13 420 Zs un 460 Zs dzinējiem

– jauns optimizēts turbokompresors D13 500 Zs un 540 Zs dzinējiem

– samazināta iekšējā berze

– atjaunināta programmatūra un dzinēja vadība

– samazināts dzinēja svars

Volvo Trucks I-Shift divsajūgu pārnesumkārba

– I-Shift divsajūgu pārnesumkārba ļauj saglabāt nemainīgu griezes momentu pārnesumu pārslēgšanas brīdī

– pilnīgi automātiska pārnesumu pārslēgšanas sistēma braukšanas laikā nodrošina izcilu komfortu un degvielas efektīvu patēriņu

– programmatūru paketes pielāgo pārnesumu pārslēgšanu atbilstīgi noteicošajiem apstākļiem

– iespēja pārnesumus pārslēgt manuāli

– izmantojot kompaktu konstrukciju un alumīnija korpusu, ir izdevies samazināt dzinēja svaru

Testa informācija

– Pārbaudījums tika filmēts Horvātijā vairākas dienas.
– Pārbaudījumā tika izmantota 540 Zs kravas automašīna Volvo FH, kas ir aprīkota ar uzlaboto dzinēju D13 un I-Shift divsajūgu pārnesumkārbu.
– Kravas automašīnas vadītāja īsfilmā „The Flying Passenger" ir Luīza Meriota no Jaunzēlandes.
– Paraplāna pilots īsfilmā „The Flying Passenger" ir Gijoms Galvanī no Francijas.
– Šis ir pasaulē pirmais triks ar kravas automašīnu un paraplānu. Tā ir arī pirmā reize, kad kravas automašīna ir vilkusi paraplānu cauri tunelim.

 
Visi komentāri
 
REXX 2.decembris 2016 11:50
0 0 Atbildēt

Man patīk šis zviedru politkorektums vai anti gederisms šajā situācijā. Kravas auto vadītāj!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 3

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 7

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Neuzmanīgs velosipēdists vai neuzmanīgs autovadītājs? (+ VIDEO) 39

Video autors ierakstam devis nosaukumu "Neuzmanīgs velosipēdists pārāk pārliecinoši uzbrauc uz pārejas". Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti