ACEA: Latvija janvārī-novembrī bijusi viena no divām Eiropas valstīm, kur samazinājusies jaunu komercauto reģistrācija

 

Komercauto Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 24.decembris 2016 11:05

Latvija ir viena no divām valstīm Eiropā, kur šī gada janvārī-novembrī salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmajiem vienpadsmit mēnešiem jaunu komerciālo transportlīdzekļu (kravas automašīnu un autobusu) reģistrācija samazinājusies, liecina Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) ceturtdien publicētie dati.

Latvijā šī gada pirmajos vienpadsmit mēnešos reģistrēti 3568 jauni komerciālie transportlīdzekļi, kas ir par 3,3% mazāk nekā pagājušā gada janvārī-novembrī. No 30 ACEA aplūkotajām Eiropas valstīm jaunu komercauto reģistrācijas samazinājums pirmajos vienpadsmit mēnešos gada izteiksmē reģistrēts vēl tikai Šveicē (-2,4%).

Savukārt pārējās 28 valstīs, par kurām datus apkopo ACEA, pirmajos vienpadsmit mēnešos reģistrēja vairāk jaunu komerciālo transportlīdzekļu nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā.

Vislielākais jaunu komerciālo transportlīdzekļu reģistrācijas pieaugums janvārī-novembrī gada izteiksmē bija Lietuvā (+46,3%), Islandē (+46,2%), Itālijā (+44,2%), Kiprā (+32,2%) un Slovēnijā (+31,3%).

Lietuvā janvārī-novembrī tika reģistrēti 8502 jauni komerciālie transportlīdzekļi, bet Igaunijā gada pirmajos vienpadsmit mēnešos reģistrēja 4679 komerciālos transportlīdzekļus, kas bija par 8,9% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā laika posmā.

Visās 30 ACEA aplūkotajās Eiropas valstīs janvārī-novembrī jaunu komerciālo transportlīdzekļu reģistrācija gada izteiksmē pieauga par 11,4% līdz 2 183 685 automašīnām.

Eiropas Savienībā (ES) jaunu komerciālo transportlīdzekļu reģistrēšana janvārī-novembrī gada izteiksmē palielinājās par 11,7% - līdz 2 112 128 komercauto.

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju 30 Eiropas valstīs: ES dalībvalstīs, izņemot Maltu, kā arī ES neietilpstošajās valstīs Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 27

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti