"Ford" Londonā izmēģinās plug-in tipa hibrīdminivenus

 

Foto: Publicitātes attēls

inchcape.lv | 23.janvāris 2017 16:48

Turpinot virzīties pretī līderpozīcijām elektromobiļu sektorā, autobūves uzņēmums Ford ar 13 jaunu, globālu elektromobiļu laišanu klajā nākamo piecu gadu laikā uzsāk vairākus miljonus mārciņu vērtu projektu, kas palīdzēs uzlabot gaisa kvalitāti Londonā.

Projekta, kas tiek īstenots sadarbībā ar uzņēmumu Transport for London, ietvaros 12 mēnešus tiks pārbaudīti 20 jaunie plug-in tipa hibrīda (PHEV) Transit Custom miniveni, kas samazina izmešu daudzumu, vairumā pilsētu pārbraucienu, piemēram, piegāžu vai apkopes darbu veikšanai, darbojoties tikai ar elektroenerģiju.

Komercautomobiļi Londonā tipiskā darba dienā veic 280 000 braucienu, kopumā nobraucot 13 miljonus kilometru. 75 procenti no kravu pārvadājumiem tiek veikti ar miniveniem, pīķa stundās tikai centrālo Londonu vien stundas laikā izbrauc vairāk nekā 7000 transportlīdzekļu.

Ford dažādiem komercautomobiļu parku operatoriem Londonā, tai skaitā uzņēmumam Transport for London, piegādās 20 PHEV Transit modeļus, lai tie pārbaudītu, kā šādi miniveni var palīdzēt sasniegt mērķus par tīrāku gaisu, vienlaikus uzlabojot to efektivitāti pilsētas apstākļos – kas ir sarežģītākie darba apstākļi automobiļiem. Projektu finansiāli atbalsta Lielbritānijas valdības finansētais progresīvo sistēmu centrs Advanced Propulsion Centre.

„Ford ir vadošais komercautomobiļu zīmols Eiropā, un tagad tā automobiļi tiek elektrificēti. Sadarbojoties ar mūsu Londonas partneriem, mēs varēsim arī izmēģināt programmatūras un tālapstrādes sistēmas, kam ir liels potenciāls izmešu daudzuma un pilsētas automobiļu izmaksu samazināšanā,” teica Džims Fārlijs (Jim Farley), Ford of Europe priekšsēdētājs un vadītājs. „Šī jaunā sadarbība demonstrē mūsu izaugsmi gan kā automobiļu, gan mobilitātes uzņēmumam. Mūs sagaida smags darbs, taču visi ir sajūsmā par šo iespēju.”

Uzņēmums Ford koncentrē savus ar elektromobiļiem saistītos plānus uz tā spēcīgākajām jomām – elektrificēt tā populārākos, visvairāk pārdotos komercautomobiļus, kravas automobiļus, apvidus un sporta auto, lai padarītu tos vēl jaudīgākus, produktīvākus un aizraujošākus – kā arī ekonomiskākus.

Automobiļu testēšana, kas tiks uzsākta 2017. gada rudenī, ietilpst Ford plānos sadarboties ar lielākajām pilsētām visā pasaulē, lai risinātu to transportēšanas problēmas un palīdzētu cilvēkus un preces pārvadāt daudz vieglāk.

„Kravas pārvadājumu nozares pāreja uz īpaši zema izmešu daudzuma automobiļiem ir viens no nozīmīgākajiem jautājumiem, lai attīrītu Londonas piesārņoto gaisu,” teica Londonas mērs Sadiks Hans (Sadig Khan). „Uzņēmums Transport for London turpina rādīt piemēru, palielinot sava autoparka elektrisko automobiļu skaitu, un šo izmēģinājumu rezultāti būs nenovērtējams datu avots LoCITY programmai, kas atbalsta zema izmešu daudzuma komerciālo transportlīdzekļu izmantošanu mūsu pilsētā.”

Londonas izmēģinājuma Transit Custom PHEV miniveni ir projektēti moderni, ļaujot tos uzlādēt no elektrotīkla un braukt, neradot izmešus, vienlaikus tie ir aprīkoti ar ekonomisku borta iekšdedzes dzinēju, lai palielinātu nobraucamo attālumu, ja jāveic garāki pārbraucieni. Ford ir pirmais sērijveida automobiļu ražotājs, kas šajā minivenu tirgus segmentā piedāvā PHEV tehnoloģiju.

Izmēģinājuma automobiļi tiks izmantoti ikdienā dažādās pilsētas uzņēmējdarbības jomās, tos aprīkojot ar Ford tālapstrādes sistēmām, kas ļaus apkopot datus par automobiļu finansiālajām, ekspluatācijas un vides aizsardzības priekšrocībām, lai saprastu, kā no elektrificētiem automobiļiem iegūt maksimālu labumu.

20 Transit Custom PHEV izmēģinājuma automobiļu izstrāde tiek atbalstīta ar 4,7 miljonu mārciņu dotāciju no progresīvo sistēmu centra Advanced Propulsion Centre. Šie miniveni tiek projektēti un būvēti Ford Duntonas, Lielbritānija, tehniskajā centrā, kā arī uzņēmuma Prodrive progresīvo tehnoloģiju centrā Banburijā, Lielbritānijā, kur programmu atbalsta uzņēmums Revolve Technologies.

„Lielbritānija ir globāls līderis zema izmešu daudzuma transportlīdzekļu jomā. Šis jaunais projekts, ko valdība atbalsta ar gandrīz 5 miljonu mārciņu dotāciju, ir nostiprinājis savas pozīcijas šeit, Lielbritānijā, un demonstrē mūsu vēlmi ne tikai samazināt oglekļa izmešu daudzumu, bet arī sadarboties ar nozares pārstāvjiem, izstrādājot nākamās paaudzes tehnoloģijas, kas patiešām spēs izmainīt cilvēku dzīves,” teica Niks Hērds (Nick Hurd), klimata pārmaiņu jautājumu un rūpniecības ministrs. „Šī valdība turpinās sadarboties ar auto nozares uzņēmumiem, izstrādājot visaptverošu nozares stratēģiju, kas vairos produktivitāti, radīs kvalificētas darbavietas un nodrošinās ilgtspējīgu ekonomisko izaugsmi.”

2016. gadā Ford otro gadu pēc kārtas bija visvairāk pārdoto komercautomobiļu zīmols Eiropā. Transit Custom PHEV minivena laišana tirdzniecībā ir plānota 2019. gadā, kas būs daļa no autoražotāja 4,5 miljardu USD investīcijām elektromobiļu ieviešanā līdz 2020. gadam, jo tas vēlas paplašināties par automobiļu un mobilitātes uzņēmumu un būt vadošais elektrificētu un autonomu automobiļu sektorā, kā arī radīt jaunus mobilitātes risinājumus.

Transit Custom PHEV ir tikai viens no 13 jaunajiem, globālajiem elektrificētajiem automobiļiem, ko Ford laidīs klajā nākamo piecu gadu laikā. To skaitā ietilpst pilnībā elektrisks apvidus auto, kura plānotais nobraucamais attālums būs vismaz 480 kilometri, lielizmēra autonomais hibrīdautomobilis, kas paredzēts koplietošanai un debiju Ziemeļamerikā piedzīvos 2021. gadā, kā arī ikoniskā Mustang sporta automobiļa hibrīdversija. Ford ir noslēdzis arī saprašanās memorandu ar vairākiem citiem autoražotājiem ar mērķi radīt jaudīgāko elektromobiļu uzlādes staciju tīklu Eiropā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti