Volvo jaunākajā konceptā tālajiem pārvadājumiem pirmo reizi tiek pārbaudīts hibrīdais spēka pārvads (+ video; foto)

 

Foto: Publicitātes attēls

Volvo Trucks | 1.marts 2017 10:54

Ar šo Volvo konceptuālo kravas automašīnu Volvo Trucks ir izstrādājis pirmo hibrīdautomobili, kas paredzēts tālajiem pārvadājumiem. Apvienojumā ar citiem automašīnas uzlabojumiem kopējais degvielas patēriņa un CO2 samazinājums ir aptuveni 30%.

Volvo Trucks pirmo reizi parādīja Volvo konceptuālo kravas automašīnu 2016. gada maijā, un tagad uzņēmums šo transportlīdzekli ir vēl vairāk pilnveidojis un uzlabojis. Tika uzlabotas ne tikai aerodinamiskās īpašības, riepu rites pretestība, samazināts svars, bet jaunajā versijā arī ir uzstādīts hibrīdais spēka pārvads – tas ir viens no pirmajiem šāda veida jauninājumiem lielas kravnesības automašīnās izmantošanai tālajos pārvadājumos.

„Mēs tiecamies būt elektromobilitātes vadībā un cenšamies nemitīgi atklāt ko jaunu degvielas patēriņa un emisiju samazināšanas jomā,” stāsta Volvo Trucks direktors Klāss Nilsons (Claes Nilsson). „Sabiedrībā arvien aktuālāka kļūst atjaunojamās enerģijas tēma, tāpēc mēs uzskatām, ka turpmāko gadu laikā elektromobilitātes un hibrīdu tehnoloģijas nozīme arvien palielināsies. Mūsu konceptuālās kravas automašīnas spēka pārvads ir izstrādāts, lai uzlabotu pārvadājumu efektivitāti un tādējādi palīdzētu nozarei padarīt pārvadājumus arvien ilgtspējīgākus. Konceptuālā kravas automašīna mums palīdzēs gūt vērtīgas zināšanas un pieredzi, kas noderēs tehnoloģijas turpmākai pilnveidošanai.”

Hibrīdā spēka pārvada darbības princips ir enerģijas atgūšana, braucot lejup pa kalnu, ja slīpums pārsniedz 1%, vai arī bremzējot. Atgūtā enerģija tiek saglabāta automašīnas akumulatoros un tiek izmantota, lai nodrošinātu automašīnai jaudu, kad tā darbojas elektriskajā režīmā, braucot pa līdzeniem ceļiem vai nelielos slīpumos. Īpaši hibrīdā spēka pārvada vajadzībām tika izstrādāta Volvo Trucks papildu sistēmas I-See uzlabota versija, kas analizē nākamā ceļa posma topogrāfiskos parametrus, lai aprēķinātu pašu ekonomiskāko un efektīvāko dīzeļdzinēja un elektromotora izmantošanas veidu, kā arī optimālo laiku, kad jāizmanto atgūtā enerģija.

Saskaņā ar aplēsēm tālajos pārvadājumos hibrīdais spēka pārvads ļaus aptuveni 30% laika braukt ar izslēgtu iekšdedzes dzinēju. Tādējādi atkarībā no automašīnas veida, specifikācijām un braukšanas cikla varēs ietaupīt 5–10% degvielas. Tas arī nodrošina iespēju līdz pat 10 km braukt pilnīgi elektriskā režīmā, un automašīna darbojas ar emisijas apjomu nulle un zemu trokšņa līmeni.

„Šodien tālajos pārvadājumos tiek patērēta nozīmīga daļa no kopējā energopatēriņa pārvadājumu sektorā. Izmantojot hibrīdu tehnoloģiju, iespējamais degvielas patēriņa un emisijas līmeņa samazinājums ir būtisks un nozīmīgs aspekts, lai mēs un visa sabiedrība varētu sasniegt nākotnes mērķus attiecībā uz vides aizsardzību,” stāsta Volvo Trucks Apkārtējās vides un jaunievedumu nodaļas direktors Lāšs Mortensons (Lars Mårtensson).

Volvo konceptuālajā kravas automašīnā ir izmantoti arī daudzi jaunievedumi, kurus atklāja tā priekšgājējs: uzlabota aerodinamika, riepu rites pretestība un samazināts automašīnas svars. „Šī platforma ļauj mums pārbaudīt vairākas jaunas tehnoloģijas, kas varētu palielināt pārvadājumu efektivitāti,” stāsta Volvo Trucks projektu vadītājs Oke Ūthsens (Åke Othzén). „Dažas no šīm izstrādēm jau tiek izmantotas mūsu kravas automašīnās, un vēl kādas drīzumā tiks ieviestas. Hibrīdā spēka pārvada izstrāde daļēji balstās uz zināšanām un pieredzes, kas tika izmantota Volvo autobusu hibrīdā un elektriskajos autobusos.”

Fakti: Volvo konceptuālā kravas automašīna
– Volvo konceptuālo kravas automašīnu ir izveidojuši Zviedrijas partneri savstarpēja divpusēja pētniecības projekta ietvaros, kurā darbojas Zviedrijas enerģijas uzņēmums „Energimyndigheten” un ASV Enerģijas departaments.
– Amerikas konceptuālā kravas automašīna – SuperTruck projekts – tika izstrādāta ASV Enerģijas departamenta SuperTruck programmas ietvaros; tā atbalsta pētniecību un izstrādi, lai uzlabotu tālo pārvadājumu efektivitāti Ziemeļamerikā.

Fakti: elektriskais hibrīdais spēka pārvads
– Atgūst enerģiju, braucot lejup pa kalnu, ja slīpums pārsniedz 1%, vai arī bremzējot. Atgūtā enerģija tiek saglabāta automašīnas akumulatoros un tiek izmantota, lai nodrošinātu automašīnai jaudu, kad tā darbojas elektriskajā režīmā, braucot pa līdzeniem ceļiem vai nelielos slīpumos.
– Īpaši hibrīdā spēka pārvada vajadzībām izstrādātā Volvo Trucks papildu sistēmas I-See uzlabotā versija analizē nākamā ceļa posma topogrāfiskos parametrus, izmantojot informāciju no GPS un elektroniskās kartes. Izmantojot sarežģītu algoritmu, vadoties pēc ceļa augstuma un paredzamā ātruma, sistēma aprēķina pašu ekonomiskāko un efektīvāko dīzeļdzinēja un elektromotora izmantošanas veidu, kā arī optimālos laikus, kad jāizmanto atgūtā enerģija.
– Saskaņā ar aplēsēm tālajos pārvadājumos hibrīdais spēka pārvads ļaus aptuveni 30% laika braukt ar izslēgtu iekšdedzes dzinēju. Tādējādi atkarībā no automašīnas veida un braukšanas cikla varēs ietaupīt 5–10% degvielas.

Specifikācijas: Volvo konceptuālā kravas automašīna
Kravas automašīnas modelis: Volvo FH
Dzinējs: Volvo D13 Euro 6 Step C

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti