ACEA: Latvijā janvārī-februārī bijis lielākais jaunu komercauto reģistrācijas kritums Eiropā 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 24.marts 2017 9:09

Latvijā šī gada janvārī-februārī salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmajiem diviem mēnešiem bijis lielākais jaunu komerciālo transportlīdzekļu (kravas automašīnu un autobusu) reģistrācijas samazinājums Eiropā, liecina Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) ceturtdien publicētie dati.

Latvijā šī gada pirmajos divos mēnešos reģistrēti 507 jauni komerciālie transportlīdzekļi, kas ir par 11,8% mazāk nekā pagājušā gada janvārī-februārī, kas bija lielākais kritums 30 ACEA aplūkoto Eiropas valstu vidū.

Jaunu komercauto reģistrācijas samazinājums janvārī-februārī gada izteiksmē reģistrēts kopumā sešās valstīs. Bez Latvijas tas bijis arī Īrijā (-10,8%), Ungārijā (-10,4%), Dānijā (-8,7%), Polijā (-2,1%) un Čehijā (-0,9%).

Savukārt pārējās 24 valstīs, par kurām datus apkopo ACEA, pirmajos divos gada reģistrēja vairāk jaunu komerciālo transportlīdzekļu nekā janvārī-februārī pērn.

Vislielākais jaunu komerciālo transportlīdzekļu reģistrācijas pieaugums janvārī-februārī gada izteiksmē bija Grieķijā (+47,7%), Somijā (+22,9%), Lietuvā (+22,1%) un Kiprā (+21,3%).

Lietuvā janvārī-februārī tika reģistrēti 1574 jauni komerciālie transportlīdzekļi, bet Igaunijā šajā laika posmā reģistrēja 963 komerciālos transportlīdzekļus, kas bija par 12,8% vairāk nekā pirms gada.

Visās 30 ACEA aplūkotajās Eiropas valstīs janvārī-februārī jaunu komerciālo transportlīdzekļu reģistrācija gada izteiksmē pieauga par 5,5% līdz 350 233 automašīnām.

Eiropas Savienībā (ES) jaunu komerciālo transportlīdzekļu reģistrēšana janvārī-februārī gada izteiksmē palielinājās par 5,6% - līdz 338 947 komercauto.

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju 30 Eiropas valstīs: ES dalībvalstīs, izņemot Maltu, kā arī ES neietilpstošajās valstīs Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces.

 
Visi komentāri
 
Ermanics 26.aprīlis 2017 21:09
0 0 Atbildēt

Šo ziņu dzirdēju 26.04 SWH un nesapratu vai tas ir sašutums vai neizpratne. Jau kuro gadu, valdība dara visu lai šie rādījumi kristos.

2015 gads

Būtiski palielina transpotlīdzekļa nodokli(virs100%).

2016 gads

Visiem N1 virs trim sēdvietām un līdz 3t pilnas masas, jāmaksā nodoklis par izmantošanu savās vajadzībās.

2017 gads

Arī mazajiem busiem virs 3t pilnās masas(kur ietilpst tikat kā visi strādājoši busi) jāpērk vinjete lai pārvietotos pa LV ceļiem.

Sasummējot nodevas un nodokļus, iegūstam 300% sadārdzinājumu tikai nodokļos.

Gan jau nākamgad pie nodokļu reformas ar kaut ko pieliks. Tā, ka zūd jēga strādāt ar komerctransportu.ý

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti