Krievu "GAZ" izskata iespēju atgriezt tirgū kādreiz slaveno “Volga” 3

 

Foto: Ekrānšāviņš no krievu medijiem

iAuto | 28.marts 2017 8:18

Krievijas “GAZ Grupa” (Группa ГАЗ) vidēja termiņa perspektīvā varētu atgriezt dzīvē savulaik Padomju Savienībā prestižo margu “Volga” – intervijā žurnālistiem izteicies “Krievu mašīnu” ("GAZ Grupa" līdzīpašnieks) direktoru padomes vadītājs Zigfrīds Volfs.

Volfs izslēdzis iespēju, ka “Volga” varētu atgriezties savā tradicionālajā veidolā (kā prestižs sedans) un pieļāvis, ka mūsdienās “Volga” varētu atdzimt kā komerctransportlīdzeklis, kas līdzinātos, “piemēram, "Volkswagen Caddy”".

Volfs atzinis, ka, viņaprāt, “Volga” marka ideāli atbilst šādam konceptam – “Šādu auto varētu izmantot, teiksim, tehniķi, kuriem nepieciešams transportēt neliela izmēra kravu vai instrumentus. Es neatteiktos no šī segmenta un, ja mēs to patiešām izlemsim ražot, automobilis atbildīs visiem standartiem, kas piemīt mūsu ražojumiem: kokurētspējīgai cenai , augstai kvalitātei, uzticamībai.”

"GAZ Grupa" vadība uzsver, ka galīgais lēmums par “Volga” zīmola atjaunošanu vēl nav pieņemts. Pagaidām nav zināms arī, kādu platformu tam varētu izmantot – savu vai iegādātu pie cita ražotāja.

Atgādināsim, ka savus ziedu gadus “Volga” marka piedzīvoja no 1956. līdz 1980.gadam, kad tika ražoti modeļi "GAZ-21" un "GAZ-24". Pikapa modifikācijas rūpnīcas piedāvājumā nebija, taču Volgas autoremonta rūpnīca (vēlāk arī citi transporta uzņēmumi) uzsāka pikapa ražošanu, izgatavojot tos no avārijās iekļuvušajiem taksometriem.   

Tiek apgalvots, ka attēlā redzamais "Volga" pikaps izgatavots Rīgas autoremonta rūpnīcā. Automašīna atrasta Latgalē un 2013.gadā pārvesta uz Rīgu. 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 28.marts 2017 12:43
2 0 Atbildēt

Tā iet, kad neko jaunu izdomāt nevar un pilnas noliktavas ar detaļām.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti