„Volvo Trucks“ iegūst 2018. gada ilgtspējīgākās kravas automašīnas titulu (+ foto) 4

 

Foto: Publicitātes attēls

Volvo Trucks | 23.novembris 2017 11:31

Novembra sākumā „Volvo Trucks“ jaunā ar dabasgāzi un biogāzi darbināmā kravas automašīna „Volvo FH LNG“ ieguva Itālijas 2018. gada ilgtspējīgākās kravas automašīnas titulu. Apbalvojums tika pasniegts ceremonijā Ecomondo izstādes atklāšanas ietvaros Rimini.

Gada ilgtspējīgākās kravas automašīnas apbalvojumu piešķir Vado e Torno, viens no vadošajiem kravas autotransporta žurnāliem, sadarbībā ar Milānas Politehnisko universitāti. „Volvo Trucks“ ieguva pirmo vietu vilcēju kategorijā ar jauno „Volvo FH LNG“, kas tika prezentēts Eiropā šoruden.

„Mums ir patiess prieks, ka mūsu centienus atzinīgi novērtē. Volvo jaunās paaudzes ar gāzi darbināmās kravas automašīnas ir nozīmīgs sasniegums mūsu ceļā uz nulli izmešiem. Pievēršot uzmanību vides jautājumiem un atzinīgi novērtējot ievērojamu progresu, apbalvojums palīdz veicināt transporta nozares attīstību ilgtspējīgā virzienā,“ saka Larss Martensens (Lars Mårtensson), „Volvo Trucks“ vides un inovāciju direktors.

Volvo Trucks Latvija” pārdošanas vadītājs Andis Kozlovskis papildina: „Laižot klajā jauno LNG sēriju, mēs viennozīmīgi esam izmainījuši standartus kravas automašīnu ražošanas jomā, paaugstinot prasības pret sevi un citiem ražotājiem. Nākotne sākas šodien un tas liek ražotājiem arvien aktīvāk lūkoties alternatīvo degvielu izmantošanas virzienā, mēģinot rast kompleksus risinājumus vides aizsardzības labā. “Volvo FH LNG“ galvenais uzsvars ir likts uz augstu energoefektivitāti un zemu ietekmi uz klimatu. Sašķidrināta gāze ir labākā pieejamā klimatam draudzīgā alternatīva tirgū smago kravu reģionālajiem un tālajiem pārvadājumiem.”

„Volvo FH LNG“ ir tāda pati veiktspēja un tikpat zems degvielas patēriņš kā „Volvo“ kravas automašīnām ar dīzeļdzinēju, bet daudz zemāki CO2 izmeši. Kā degvielu izmantojot dabasgāzi, izmeši samazinās par 20%, tikmēr izmantojot atjaunojamu biogāzi apvienojumā ar hidrogenētām augu eļļām (HVO), samazinājums var sasniegt pat 100%. Attiecīgi „Volvo FH LNG“ ļauj samazināt CO2 izmešus par 20-100%, salīdzinot ar kravas automašīnām, ko darbina dīzeļdzinēji. Žūrija savā vērtējumā ņēma vērā arī virkni citu parametru, piemēram, drošību, komfortu un otrreizējās pārstrādes iespējas.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Monro 23.novembris 2017 20:18
1 0 Atbildēt

Scania ir nedaudz mašīna. MAN TGA ir ļoti labs. DAF ir ok. Pārējie netiek izskatīti kā cienījami. VOLVO jā. Nav nekā labāka.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti