Budweiser alus ražotājs pasūta 40 Tesla kravas auto (+ video; foto) 23

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 7.decembris 2017 19:22

Tesla Motors saņēmis pirmo lielo pasūtījumu savam jaunajam elektriskās piedziņas kravas auto Semi no Anheuser-Busch kompānijas (Budweiser alus ražotājs), kas vēlas iegādāties 40 automobiļus.

Videi draudzīgos spēkratus Anheuser-Busch plāno izmantot sava piegādes tīkla apkalpošanai līdz 2025.gadam panākot sava autotransporta kopējā CO2 izmešu daudzuma samazinājumu par 30 procentiem. Tas ir vērienīgs ieguldījums apkārtējās vides veselības uzlabošanā un ņemot vērā Anheuser-Busch tirdzniecības tīkla izmērus, atmosfēra varētu atbrīvoties no tāda daudzuma CO2, ko ik gadu rada pusmiljons automobiļu.

Anheuser-Busch pasūtījuma summa sasniedz aptuveni 6 miljonus dolāru (Semi cena – vismaz 150 000 dolāru), vēl 10 automobiļu iegādi apstiprinājis DHL.

Saskaņā ar Electrek informāciju, Tesla kraviniekam pieteikušies jau vairāk nekā 200 pircēju.

Tesla Semi debitēja pirms dažām nedēļām. Kravinieks aprīkots ar četriem elektromotoriem, kas piestiprināti pie abām aizmugures asīm. Motoru jaudu ražotājs neatklāj, taču norāda, ka 100 km/h vilcējs sasniedz 5 sekundēs, bet komplektā ar piekrautu puspiekabi, kas sver 36 tonnas, to pašu izdara 20 sekundēs.  Vilcējs ir pietiekami spēcīgs, lai piecu grādu kāpumā noturētu konstantu ātrumu 105 km/h pat tad, ja puspiekabe ir piekrauta.

Akumulatoru uzlādēšanu nodrošinās augstas veiktspējas stacijas, kas tiks izvietotas pie visām galvenajām ASV automaģistrālēm. Pusstunda šādā stacijā ļaus Tesla kraviniekam turpināt ceļu 640 km garumā.

Tesla Semi kabīnē iebūvēts komfortabls sēdeklis vadītājam un divi skārienekrāni, kas ataino svarīgāko informāciju, navigācijas norādes un video no atpakaļskata kamerām. Elektronisko palīgu sarakstā joslu asistenti, brīdinājums par sadursmi un ārkārtas bremzēšanas sistēma.

Elektriskais kravas auto apgādāts ar autonomās vadības sistēmu un funkciju, kas ļauj pārvietoties konvoja režīmā, kad vienai vadošajai automašīnai automātiski seko vairāki citi kravinieki.

Elektriskās piedziņas vilcējam ir teicama aerodinamika, kas pēc šiem parametriem pārspēj pat izslavēto Bugatti Chiron (0,36 pret 0,38). 

 
23 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
DALJNOBOJS 7.decembris 2017 19:59
9 0 Atbildēt

Nākotne - Ilons Masks ir progresa virzītājs.

Speed 7.decembris 2017 19:32
8 0 Atbildēt

Skatos un neticu savām acīm - paātrinājums ir absolūti nereāls

viencexperc 7.decembris 2017 21:46
8 0 Atbildēt

Neviens semi pa ielām nebraukā, tā īsti neviens pat nav redzējis, bet nopirkt 40 gabalus, tas ir vairāk kā daudz.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti