800 tonnas 8 stundās - ražīgākie un lielākie graudu kombaini pasaulē (+ VIDEO) 11

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 5.augusts 2018 17:19

Klāt labības novākšanas laiks, tādēļ paskatīsimies ko šajā jomā spēj pasaulē labākās mašīnas.

Interneta resursi liecina, ka pasaules rekords pieder 653 Zs jaudīgajam New Holland CR10.90 kombainam, kas 2014.gadā astoņu stundu laikā iekūlis 797,66 tonnas kviešu. Tas ir tik daudz, cik ietilpst 28 lielajās traktora piekabēs. Aprēķināts, ka vienas tonnas nokulšanai  patērēti vien 1,12 litri dīzeļdegvielas.

Savukārt 2017.gada aprīlī Brazīlijā, tas pats uzņēmējs atkal iekļuvis Ginesa rekordu grāmatā, ar CR8.90 kombainu astoņu stundu laikā iekuļot 439,73 tonnas sojas pupu.

Aplūkosim vienu no šīm ražīgajām mašīnām tuvāk. Modelim New Holland CR10.90 ir 12,5 m pļaušanas platums, tas aprīkots ar 14,5 tonnu ietilpības graudu tvertni un 16 litru sešcilindru Common-Rail dīzeļdzinēju, kas attīsta 653 Zs jaudu, atbilst Euro-6 normatīviem un uz vienu hektāru patērē 20 litru degvielas no savas 1200 litru lielās degvielas tvertnes.

18 tonnas smago kombainu var aprīkot ar hidrauliskā atsperojuma kāpurķēdēm (cena 70 000 eiro), tā maksimālais kustības ātrums ir 30 km/h, bet pļaušanas režīmā – līdz 4,5 km/h.

CR10.90 kabīnes tilpums ir 3,7 kubikmetri, operatora ērtības nodrošina klimata kontrole, ādas sēdekļi ar apsildi un ventilāciju, ledusskapis un stereo iekārta, bet lielisku redzamību – logi 6,2 kvadrātmetru platībā.

Operatoram ir jāaizvada kombains līdz laukam, jāpalaiž visas darba iekārtas un jānosaka ātrums, bet pārējo kombains paveiks pats, pateicoties Intellisteer tehnoloģijai, kas vada mašīnu autonomā režīmā, saņemot signālus no GPS un kustību sensoriem.

Fendt Ideal 9 aprīkots ar 15,2 litru MAN dīzeļagregātu, kas attīsta 647 Zs jaudu. Kombaina pļaušanas platums ir līdz 12,20 m un tam ir tirgū lielākā graudu tvertne (17 100 litru), ko tas var iztukšot ar ātrumu 210 litri sekundē.

Arī John Deere S790 pļaušanas platums ir līdz 12,20 metriem, bet piedziņu nodrošina 13,5 litru sešcilindru dīzelis ar 625 Zs jaudu. Kombaina maksimālais ātrums – 40 km/h, degvielas tvertnes tilpums - 1250 litri, graudu tvertnes tilpums - 14 100 litri. Graudu tvertne iztukšojas ar ātrumu 135 litri sekundē, kas nozīmē, ka pēc 105 sekundēm tā ir pilnībā tukša. Autonomo režīmu nodrošina sadarbībā ar NASA izstrādātā Starfire 6000 sistēma, kas kombainu vada ar precizitāti līdz 2 centimetriem.

 

 

 

 

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
usaexperc 6.augusts 2018 8:26
7 1 Atbildēt

Cik ir runāts ar lielzemniekiem, tad Džonis ir būvēts kā slaukšanas aparāts, zemnieku slaukšanas aparāts... Bet šiem ir baigais lobijs, vismaz kādreiz bija, pie ES projektu naudas dalīšanas. Ķipa, ja tu nedraudzēsies ar Džoni, tad pērc par savu piķi.

imzz 6.augusts 2018 14:20
2 2 Atbildēt

izskatās, ka galvenais priekšnosacījums šo kombainu lietošanai ir izcili līdzeni lauki.

Pļurkt 6.augusts 2018 14:26
2 1 Atbildēt

Šitie kombaini neder lohiem, kas nevar sakārtot meliorācijas sistēmas. Nogrims pirmajā kūlienā. Tiem neko labāku par Ņiva vai Jņisej nedrīkst dot.

Ak jā, valsts, cūka vainīga! Nevar ūdeni no lauka nosmelt!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti