Latvijā visbiežāk zog 5 – 15 gadus vecus auto

 

Foto: iAuto.lv

If | 25.septembris 2014 11:00

Šī gada astoņos mēnešos Latvijā nozagtas 587 automašīnas no kurām 42% (244) ir ražotas laikā no 2000. līdz 2009.gadam. Zagto auto īpatsvarā liels ir arī jaunu auto skaits (līdz 5 gadiem) – 93 (16%), kā arī deviņdesmitajos gados ražoto auto skaits – 167 (28%).

Zīmīgi, ka tieši vecāku auto īpašnieki ne vienmēr pareizi novērtē to, cik iekārojami zagļiem ir arī 10 gadus un vecāki spēkrati, lai gan ir vairāki faktori, kas ne tikai jaunas, bet vecākas automašīnas padara zagļiem interesantas.

“Desmit gadus vecs auto joprojām ir ar pietiekami lielu tirgus vērtību, kura zaudējums īpašniekam ir finansiāli sāpīgs, un ir maldīgi domāt, ka zagļiem šie auto nav interesanti. Tieši otrādi - vecākas automašīnas, kurām nav pretaizdzīšanas ierīču, ir viegli nozogamas un galvenokārt tiek zagtas izjaukšanai rezerves daļās. Tās tiek realizētas gan Lietuvā, kur ir samērā liels rezerves daļu tirgus, gan arī Latvijā un nodrošina ienākumus gan zagļiem, gan auto detaļu realizētājiem,” norāda If Apdrošināšana Transportlīdzekļu produkta vadītājs Roberts Skrupskis.

Viens no veidiem kā pasargāt savu auto no aizdzīšanas ir papildus drošības sistēmas un marķēšana, kā arī apdrošināšana, izvēloties apdrošināt visus zaudējumus kā OCTA polisei un vēl papildus pret laupīšanu un zādzību.

Zagto auto statistikā ir vērojama noteiktu marku un modeļu “popularitāte”. Zagto auto top 5 ir samērā nemainīgs – Volkswagen, Audi, Toyota, Honda un BWM marku automašīnas. “Savukārt atsevišķu modeļu “popularitāti” nosaka dažādi faktori – gan tas, cik ātri kriminālās aprindas spēj atrast veidu kā uzlauzt automašīnās uzstādītās rūpnīcas pretaizdzīšanas iekārtas, gan detaļu pieprasījums “melnajā tirgū”,” norāda Roberts Skrupskis.

Jaunu auto segmentā šogad zagļi iecienījuši Toyota Land Cruiser, Honda CRV, Honda Civic, Land Rover Range Rover un BMW X5 modeļus. Iepriekšējos gados šo auto marku un modeļu zādzībām bija nereti bija izteikts plānveida raksturs ar rūpīgu iepriekšēju plānošanu, kad kampaņveidīgi tika zagti minētie modeļi ar plašu komplektāciju un rūpnīcas aprīkojumu. If Apdrošināšana atlīdzību datu analīze liecina, ka dažkārt konkrētas auto markas zādzību skaita pieaugums dažkārt ir saistīts ar to, ka iepriekš ticis novērots šo auto tirdzniecības pieaugums.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti