Pieteikti jau gandrīz visi „Latvijas Gada auto 2015” pretendenti 4

 
Latvijas Gada auto | 24.oktobris 2014 16:25

Vēls rudens konkursam, kurš Latvijā notiek jau 16. reizi, allaž bijis ražens laiks. Tuvojas pieteikumu iesniegšanas galējais termiņš un pirmais balsojums par papildnomināciju uzvarētājiem un tiem astoņiem auto, kuri piedalīsies pēdējā, izšķirošajā balsojumā par galveno titulu „Latvijas Gada auto 2015”.

Pavasara testu sesijā tika pieteikti jau 13 pretendenti uz titulu, no kuriem 4 modeļi „Jeep Cherokee”, „Seat Leon ST”, „Maserati Ghibli” un „Mini Cooper S” piedzīvoja Latvijas pirmizrādes izstādē „Auto 2014”.

Maserati Ghibli, Mini Cooper S, Jeep Cherokee un Nissan Qashqai

Tikko aizvadītajā „Latvijas Gada auto testa dienai Molā” notika vēl trīs automobiļu Latvijas pirmzrādi, kā „Nissan Pulsar” un „Renault Twingo” un „Škoda Octavia Scout”,

Renault Twingo

Nissan Pulsar

pievienojies arī „VW/Audi” koncerns, izšķirošajai testu sesijai piesakot veselus divus spilgtus jaunumus no Parīzes auto izstādes – „Audi A6” un „Volkswagen Passat”.

Audi A6

Volkswagen Passat

Franču dizaineru spēku un šarmu vēlas pārbaudīt arī jaunais „Peugeot 508”.

Peugeot 508

„Subaru WRX STI” pretendē uz šī gada konkursa sportiskākā dalībnieka pozīciju, kur iepriekš galvenais līderis bija „Mini Cooper S”.

Subaru WRX STI

Sagaidāma arī „Ford Mondeo” ierašanās, ja tas neaizķersies muitas noliktavās.

Ford Mondeo

Līdz 6.novembrim var vēl paspēt pieteikties jaunus dalībnieki. Taču jau nākamajā dienā visi titula pretendenti pulcēsies Ādažos uz pēdējo testu sesiju.

Viesnīca Port Hotel

Bāzes vieta ir viesnīca „Port Hotel”, kur pretendentus 7., 8. un 9. novembrī varēs apskatīt arī visi interesenti. Apvidus auto tiks pārbaudīti tur pat netālu esošajā Ādažu poligona smiltājā.

Pēc „Lielā testa brauciena” žūrija, kuru šogad veido 29 auto nozares profesionāļi un autožurnālisti balsos par uzvarētājiem papildus nominācijās, kā „Latvijas Eko auto 2015”, „Latvijas Apvidus Auto 2015”, atjaunotajā nominācijā „Latvijas Komercauto 2015”, „Latvijas Premium auto 2015” u.c., un par fināla astotnieku, kas pretendēs uz prestižo titulu „Latvijas Gada auto 2015”.

Vērtē ne tikai žūrijas biedri. Šogad publikai ir dotas vēl plašākas iespējas izteikt savu viedokli un atbastīt savu favorītu balsojot. Turpinot veiksmīgo sadarbību ar t/c „Mols”, tirdzniecības centrā tiks iekārtota konkursa dalībnieku foto izstāde, kur apmeklētāji varēs balsot par savu favorītu. Tāds pats simpātiju balsojums, tikai internetā, sāksies novembrī portālos: gadaauto.lv, Delfi un iAuto.

Konkursa noslēgums un žūrijas fināla balsojums notiks 6. decembrī Vecrīgā, kur būs apskatāmi arī visi 8 konkursa finālisti. Uzvarētāju godināšana notiks viesnīcā „Hotel Avalon” plkst. 19:00, no kurienes notiks arī TV tiešraide “Re:TV” un “SportaCentrs.com” kanālos.

Šobrīd konkursā „Latvijas Gada auto 2015” ir pieteikti 27 automobiļi no 17 autoražotājiem:

  1. Škoda Rapid Spaceback;
  2. Škoda Octavia Scout;
  3. Jeep Cherokee;
  4. Nissan Qashqai;
  5. Nissan Pulsar;
  6. Nissan X-Trail;
  7. Renault Megane Grandtour;
  8. Renault Twingo;
  9. Renault Trafic;
  10. Dacia Duster;
  11. Opel Insignia Country Tourer;
  12. Seat Leon ST;
  13. Honda Civic Tourer;
  14. Mazda3;
  15. Maserati Ghibli;
  16. Mini Cooper S;
  17. Fiat 500L Trekking;
  18. Fiat Ducato;
  19. Volkswagen Golf Sportsvan;
  20. Volkswagen Passat;
  21. Audi A6;
  22. Peugeot 508;
  23. Subaru WRX STI;
  24. Ford Mondeo;
  25. Ford Tourneo Connect;
  26. Ford Transit;
  27. Ford Transit Courier;

Svarīgi ņemt vērā, ka konkursā drīkst pieteikt tikai pašus jaunākos automobiļus, kuru pirmreizējā reģistrācija CSDD ir pēc 1. novembra 2013. gada.

Atbalsta: Virši-A, Bosch Car Service, TC Mols, viesnīca Port Hotel, LAMB, viesnīca Avalon Hotel, KPMS & Partneri, Linearis, abi2, V4 motors.

Informatīvi atbalsta: Delfi, iAuto.lv, Latvijas Avīze, Tvnet, jauniauto.lv, Auto ziņas, Zebra, garaza.lv, 10minutes.lv, kursors.lv, FHM.

Vairāk informācija par konkursu www.gadaauto.lv

Škoda Rapid Spaceback un Škoda Octavia Scout

Nissan X-Trail

Renault Megane Grandtour

Volkswagen Golf Sportsvan

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
GadaAuto 24.oktobris 2014 19:37
2 2 Atbildēt

Šogad ir ļoti daudz dažādu klašu automobiļu, kas tiks sadalīti sekojošās nominācijās:

„Latvijas Mazais auto 2015”

„Latvijas Apvidus auto 2015”

„Latvijas Premium auto 2015”

„Latvijas Komercauto 2015”

„Latvijas Eko auto 2015”

„Latvijas Sportiskākais auto 2015”

„Latvijas Skaistākais auto 2015”

„Latvijas Gada auto Tautas simpātija 2015”

un galvenais tituls „Latvijas Gada auto 2015”

Ēriks 25.oktobris 2014 18:04
2 1 Atbildēt

Jaunais stienis izskatās ļoti labi, gribētu ar to izbraukt

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti