papildināts: Ātruma kontroles rekords 162 km/h; ceļu policija sodījusi 578 šoferus (+ video) 16

 
Nozare.lv | 17.aprīlis 2015 10:34

Vakar Latvijā notikušā ātruma kontroles maratona lielākais ātrums, kas fiksēts kādam transportlīdzeklim, bija 162 kilometri stundā.

Vakar ap plkst.20 policija vēstīja, ka lielākais maratona laikā fiksētais ātrums ir 154 kilometri stundā.

Kopumā maratonā bija iesaistīti 241 policisti, kuri pārbaudīja 2002 transportlīdzekļus.

Kā šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis, šoferis, kurš traucās ar 162 kilometriem stundā apturēts uz autoceļa A13, viņš devies Daugavpils virzienā.

Policija ekipāža strādā uz Rīgas-Jūrmalas šosejas 16. aprīlī 2015 Foto: iAuto.lv

Policijas pārstāvis minēja arī kādu "Ford Focus" vadītāju, kurš traucies ar 151 kilometriem stundā un bijis 2,45 promiļu reibumā. Kā noskaidroja aģentūra LETA, 1963.gadā dzimušais autovadītājs apturēts uz ceļa Liepāja - Tāši.

Pēc sākotnējās informācijas visvairāk pārkāpēju bijis Rīgas reģionā.

Kopumā, ja ikdienā policija sastāda vidēji 200 līdz 250 protokolus par atļautā ātruma pārkāpšanu, tad aizvadītajā diennaktī to bijis 578, teica policijas pārstāvis.

Vienlaikus pozitīvi, ka kopumā reida norises dienā vidējais ātrums uz valsts ceļiem bijis par diviem līdz trim kilometriem stundā lēnāks, kas apliecina, ka, rīkojot šādus reidus, vidējam ātrumam vajadzētu samazināties, teica Krapsis.

Policijai nav informācijas, ka kāds autovadītājs aizvadītajā diennaktī mēģinājis policijas darbiniekam dot kukuli, lai izvairītos no soda.

Kā ziņots, vakar pirmo reizi Latvijā norisinājās ātruma kontroles maratons, kad 24 stundas no ceturtdienas plkst.6 Valsts policija intensīvi kontrolēja atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Šis maratons pirmo reizi vienlaicīgi notika visā Eiropā, sadarbojoties visām ar ceļa satiksmes drošību saistītajām institūcijām.

Plašāka diskusija par šo tēmu pie šī raksta vai arī šajā iAuto foruma tēmā.

 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ivis 18.aprīlis 2015 13:15
16 1 Atbildēt

policija drīkst

k442 17.aprīlis 2015 11:58
15 5 Atbildēt

Uzskatu, ka policistam, konstatējot "lidotāju" trešajā joslā, ir jādara viss iespējamais, lai vainīgais tiktu apturēts, saukts pie atbildības un saņemtu pēc nopelniem, kā pienākas. Protams, ar galvu jādraudzējas arī policistam, nevar skriet ar zizli intensīvas satiksmes apstākļos ārā uz brauktuves, taču "lidotāja" atrašanās trešajā joslā nevar būt iemesls viņa nesodīšanai...

janis 18.aprīlis 2015 10:22
15 3 Atbildēt

sodus vajag palielinat un tiesības ņemt nost uz mūžu,ja atkartoti cilveks tiek pieķerts tā pārsniedzot ātrumu -konfiscējot māšīnu , maļači poliči tā turpināt katru dienu ,lai tiem veicās darbiņā!!!!mums ir ļoti daudz agresīvu braucēju kas jādabū noceļa nost ,lai netraucē pārejiem, mani arī rīgā pie ieslēgta kreisā pagriezīena busīņš nenormālā ātrumā apdzīna pa blakus esošam trambaja sliedēm, ja nebūtu mana uzmanību --būtu kārtējās letālās sekaas,!!!!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti