VID lielāko nodokļu maksātāju ceremonijā triumfē "Statoil Fuel&Retail" 8

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 3.maijs 2015 10:58

30.aprīlī notikušajā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) lielāko nodokļu maksātāju sveikšanas ceremonijā triumfēja degvielas tirgotāja SIA "Statoil Fuel&Retail", kas uzvarēja trīs kategorijās.

"Statoil Fuel&Retail" uzvarēja nominācijās - "2014.gada lielākais nodokļu maksātājs Latvijā", "2014.gada lielākais nodokļu maksātājs Rīgā un Rīgas plānošanas reģionā" un "2014.gada lielākais akcīzes nodokļa maksātājs".

Laurus plūca arī SIA "Rimi Latvia", kas tika nosaukta par "2014.gada lielāko algas nodokļu maksātāju", AS "ABLV Bank" uzvarēja kategorijā "2014.gada lielākais uzņēmumu ienākuma nodokļa maksātājs", bet SIA "Orlen Latvija" uzvarēja kategorijā "2014.gada lielākais pievienotās vērtības nodokļa maksātājs".

AS "Olainfarm" tika sveikta kā "2014.gada lielākais eksportētājs pēc eksporta apjoma uz trešajām valstīm vai trešajām teritorijām", Romualds Vonsovičs tika atzīts par pagājušā gada lielāko nodokļu maksātāju - saimnieciskās darbības veicēju.

Savukārt par 2014.gada aktīvākajiem VID sadarbības partneriem tika atzītas - Auto asociācija un Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācija.

AS "Latvijas Gāze" tika atzīta par pagājušā gada lielāko nodokļu maksātāju - valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību kategorijā.

Savukārt reģionāli laurus plūca SIA "Evija", kas tika atzīta par pagājušā gada lielāko nodokļu maksātāju Kurzemes plānošanas reģionā, Zemgales plānošanas reģionā lielākā nodokļu maksātāja bija SIA "Astarte-Nafta", Vidzemes plānošanas reģionā - AS "Cēsu alus", bet Latgales plānošanas reģionā - AS "Latvijas maiznieks".

Uzrunājot ceremonijas dalībniekus, finanšu ministrs Jānis Reirs (V) atzina, ka ikviens nodokļos samaksātais eiro ir ieguldījums mūsu valsts nākotnē.

"Tas stiprina valsts drošību un neatkarību, veicina sociālo labklājību, nodrošina izglītību mūsu bērniem un pensijas mūsu vecākiem. Esmu lepns, ka mums ir tik daudz uzņēmēju, kuriem varam uzticēties un kurus varam godināt kā stabilus un godprātīgus nodokļu maksātājus. Šie uzņēmēji ir kā paraugs citiem nodokļu maksātājiem, kas apliecina, ka ar godprātīgu darbu var panākt ļoti daudz," uzsvēra Reirs.

Tāpat šodien 2394 nodokļu maksātāji, t.sk. 1891 nodokļu maksātājs atkārtoti, bet 503 nodokļu maksātāji pirmo reizi, ar VID elektroniskās deklarēšanas sistēmas starpniecību saņēma VID ģenerāldirektores Ināras Pētersones atzinību par 2014.gadā veiktajām ievērojamām iemaksām valsts budžetā. Šiem uzņēmumiem VID pateicas par līdzšinējo sekmīgo sadarbību ar nodokļu administrāciju, augsto nodokļu saistību izpildes līmeni un ieguldījumu valsts budžetā, tādējādi sekmējot ekonomikas attīstību un valsts labklājības paaugstināšanos, kā arī informē, ka līdz 2016.gada 1.maijam šiem uzņēmumiem nav paredzēts veikt nodokļu kontroles pasākumus.

Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad VID ir izvērtējis nodokļu maksātāju budžetā veiktās nodokļu iemaksas un izveidojis uzņēmumu sarakstu, kuru veiktās nodokļu iemaksas budžetā iepriekšējā kalendāra gadā pārsniedza 100 000 eiro. Lai arī uzņēmums ir veicis nodokļu iemaksas, kas pārsniedz 100 000 eiro, tomēr šajā sarakstā netika iekļauti tie uzņēmumi, kuru darba ņēmējiem aprēķinātā vidējā darba samaksa ir mazāka par 70% no vidējās darba samaksas valstī, kuriem par pēdējiem diviem gadiem iesniegtajos gada pārskatos peļņas vai zaudējumu aprēķinā ir uzrādīti zaudējumi (pēc nodokļiem).

Šajā sarakstā netika iekļauti arī tie uzņēmumi, kuriem aktuālais nodokļu parāds ir lielāks par 10 000 eiro, kā arī tie, kuriem VID veiktās riska analīzes rezultātā ir konstatēti būtiski nodokļu nenomaksas riski vai arī būtiski riski akcīzes vai muitas jomā. Tā, piemēram, sarakstā netika iekļauti 1640 uzņēmumi, kuru darba ņēmējiem aprēķinātā vidējā darba samaksa ir mazāka par 70% no vidējās darba samaksas valstī, 340 uzņēmumi, - kuriem par pēdējiem diviem gadiem iesniegtajos gada pārskatos ir uzrādīti zaudējumi (pēc nodokļiem) un 210 uzņēmumi, kuriem aktuālais nodokļu parāds ir lielāks par 10 000 eiro.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā kopējie nodokļu maksājumi valsts budžetā bija 5,29 miljardi eiro.

Visvairāk pērn nodokļos samaksājusi "Statoil Fuel&Retail Latvia" - 198,2 miljonus eiro. Otrs lielākais nodokļu maksātājs bija SIA "Orlen Latvija" ar 144,3 miljoniem eiro, bet trešajā vietā ir SIA "Neste Latvija" ar 134,6 miljoniem eiro.

2014.gada beigās Latvijā kopumā bija 170 548 komersanti, taču 84 283 komersanti neveidoja nodokļu ieņēmumus. Kopumā VID pērn nodokļus iekasējis no 86 265 uzņēmumiem.

 

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
T 4.maijs 2015 8:53
4 1 Atbildēt

Statoil nomaksātais akcīzes nodoklis ir tautas nomaksāts;) Iekļauts taču degvielas cenā;)

gido 4.maijs 2015 0:25
3 1 Atbildēt

Atradusi ar ko lielities debiili

Crankshaft 4.maijs 2015 8:40
3 2 Atbildēt

gido

Atradusi ar ko lielities debiili

=================

Pirmkārt, neviens nelielās, bet tiek atzīmēts nodokļu maksātāju pienesums budžetā. Otrkārt, kāda daļa tādiem,

kā tev, kuri nodokļus nemaksā? :-))))))))))

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti