Muzeju naktī esiet laipni gaidīti Ceļu muzejā, Šlokenbekas muižā!

 

Foto: Publicitātes attēls

SM | 20.maijs 2016 20:45

Satiksmes ministrija (SM) aicina mammas un tētus, bērnus un mazbērnus, lielos un mazos uz Latvijas ģimenēm veltītajiem svētkiem, kas norisināsies sestdien, 21.maijā, Ceļu muzejā, Šlokenbekas muižā, Engures novada Milzkalnē.

Dienas pirmajā pusē, plkst. 12.00 muzeja 40 gadu jubilejai veltīto pasākumu atklās satiksmes ministrs Uldis Augulis, simboliski dāvinot Latvijas ceļu muzejam nozīmīgu vēstures liecību– atjaunoto mikroautobusu “RAF Latvija”.

Savukārt muzeja nakts izskaņā U.Augulis un labklājības ministrs Jānis Reirs viesus aicina uz bezmaksas koncertuzvedumu „Manas ģimenes ceļš”, kas ir dāvana visām Latvijas ģimenēm Starptautiskajā ģimenes dienā. To plkst. 21.30 varēs vērot arī tiešraidē www.tvnet.lv. Uz koncertuzvedumu ir aicināta ikviena ģimene, kas vēlas redzēt, izjust un ar sirdi izdzīvot piecu spilgtu un atšķirīgu ģimeņu stāstus.

Vieni no pasākuma galvenajiem viesiem un dalībniekiem būs komponisti Mārtiņš Brauns un Raimonds Tiguls. Pasākuma galvenais virsdiriģents būs Ints Teterovskis, deju virsvadītāja – horeogrāfe Nadīna Neimane – Gardoviča. Katras ģimenes stāstu caur novadu rakstiem izdejos un izdziedās vairāk nekā 200 dejotāji un koristi no visas Latvijas.

Plkst.12.00 muižas parkā būs aktīva un izglītojoša svētku programma – radošās darbnīcas bērniem, atrakcijas, tautas dejas un dziesmas. Apmeklētājus priecēs popgrupa „Vējā” no Lapmežciema, mūsdienu deju grupa „Alegorija” no Milzkalnes, bērnu vokālā grupa un solisti no Smārdes, tautas deju kolektīvs „Dzērvīte” no Smārdes, vokālā grupa „Bimini” no Tukuma, mūsdienu deju grupa „Demo” no Tukuma u.c.

Ieradīsies Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts robežsardze, Nacionālā medicīnas dienesta tehnika, kā arī Latvijas autoceļu uzturētāja ceļu būvniecības tehnika. Tāpat vērosim retro automašīnu parādi. Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSSD) piedāvās aktivitātes- „reibuma brilles”, drošības jostu stendu, kas imitēs, kas notiek auto trieciena brīdī un kāda nozīme ir drošības jostām. Bērniem būs pieejama šķēršļu „velo trasīte”. Apmeklētājus sagaidīs īpašais svētku pārsteigums – lustīgs izbrauciens ar atjaunoto mikrobusu „RAF Latvija”. Būs apskatāmi seni spēkrati (mašīnas, motocikli, velosipēdi).

Tāpat dienas pirmajā daļā muižā varēs sastapt Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju, jo bērnu drošība internetā un attiecības skolā, arī ģimenē, ir jautājumi, par kuriem ļoti bieži zvana bērni (arī vecāki) un jautā Uzticības tālruņa speciālistiem.

Valsts darba inspekcijas speciālisti atbildēs uz jautājumiem par iespējām un tiesībām – kā salāgot ģimenes un darba dzīvi.

Tā kā par nākotnes profesijas izvēli ar bērnu jāsāk runāt jau bērnudārza vai skolas laikā, šajā jomā vislabāk spēs konsultēt Nodarbinātības valsts aģentūras karjeras speciālisti.

Muzeja nakts ietvaros pulksten 19.00 uz centrālās skatuves notiks Latvijas Ceļu muzeja sumināšana 40 gadu jubilejā.

Pasākuma īpašie viesi būs „Laimas muzikanti”, kas pulksten 20.00 pulcēs apmeklētājus uz sadziedāšanos un sadancošanu.

Pulksten 21.00 notiks fotokonkursa „Mana ģimene un upe” laureātu apbalvošanas ceremonija, kur sabiedrībā pazīstamas personas pasniegs balvas un sarūpētos pārsteigumus. Fotokonkursu organizēja Labklājības ministrija, Apgāds Zvaigzne ABC, Latvijas Valsts ceļi – Latvijas Ceļu muzejs kopā ar portālu www.mammamuntetiem.lv .

Savukārt pulksten 21.30 sāksies vērienīgs Ģimenes dienai veltīts bezmaksas koncertuzvedums „Manas ģimenes ceļš”. Koncerta laikā redzēsiet video sveicienus no Latvijā iemīļotiem aktieriem viņu dzimtās puses dialektā un dokumentālus video stāstus par katru no ģimenēm, kas Ģimenes dienas koncertuzvedumā tiks projicēti uz lielā ekrānā muižas parkā. Video stāstos izdzīvosim katras ģimenes un dzimtas stāstu pie kādas no Latvijas upēm. Savukārt visu koncertuzvedumu varēs vērot 28. un 29.maijā maijā televīzijā „Rīga TV 24”.

Pasākumu organizē: SM, LM, VAS „Latvijas Valsts ceļi”, Latvijas Ceļu muzejs un Engures novada dome.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti