Vai gājiens ar "Volkswagen Tiguan" celšanu debesīs virs Vecrīgas izdevās (+ video) 2

 
iAuto | 31.maijs 2016 9:37

Jaunās paaudzes "Tiguan" ir būtisks modelis izmešu skandālā iesaistītajam ražotājam.

"Volkswagen" pārstāvis informēja, ka Vecrīgā, Latviešu Strēlnieku laukumā, uzstādīta instalācija karājās gaisā 20 metru augstumā, mudinot cilvēkus uzdrošināties pieskarties neaizskaramajam."

27. maija vakarā automobilis tika nolaists zemē, lūk, kāda bija piezemēšanās.

iAuto jau rakstīja, ka klienti var izvēlēties kādu no trim motoru/kārbu komplektiem: 2.0 TDI 150 ZS dīzeļdzinējs kombinācijā ar manuālo pārnesumkārbu, tas pats dzinējs savienojumā ar DSG dubultā sajūga pārnesumkārbu, kā arī 2.0 litru 180 ZS TSI benzīna dzinējs kopā ar DSG kārbu un pilnpiedziņu.

Savā otrajā paaudzē Tiguan ir plecīgāks, zemāks un garāks. Riteņu bāze pastiepusies par 77 mm, garums par 60 mm (līdz 4486 mm), platumam pielikti 30 mm (1839 mm). Augstums turpretim samazināts par 33 mm (1632 mm), bet bagāžmieks kļuvis lielāks par 145 litriem, sasniedzot 615-1665 litrus – savā klasē labāko rezultātu. Neraugoties uz zemāko jumtu, vietas virs braucēju galvām ir vairāk, bet aizmugures pasažieru kājām izbrīvēti papildu 29 mm. Aizmugures sēdekli var pārbīdīt par 18 cm garumā, regulēt atzveltņu slīpumu vai nolocīt vadītāja blakussēdētāja sēdekļa atzveltni, ja jāpārved īpaši gari priekšmeti. Jaunie Euro-6 normatīviem atbilstošie motori attīsta 115-240 ZS un ir līdz par 24% ekonomiskāki, bet piekabes vai treilera svars, ko drīkst vilkt jaunais Tiguan sasniedz 2500 kg – labāko rādītāju segmentā.

4-Motion pilnpiedziņa tagad papildināta ar jaunu funkciju Active Control, kas ļauj izvēlēties dažādus ražotāja iepriekš sagatavotus iestatījumus, kas regulē vilkmes kontroles, akseleratora pedāļa atsaucību un pārnesumkārbas darbību. Asistentu klāsts ir iespaidīgs, tādēļ minēsim dažus būtiskākos jaunievedumus: joslas noturēšanas kontrole, Front Assist ar City ārkārtas bremzēšanas tehnoloģiju, multi-collision bremžu sistēma, kas  pēc nopietnas sadursmes automātiski nobremzē transportlīdzekli, lai izkliedētu atlikušo kinētisko enerģiju.

Tiguan multimediju sistēma atbalsta Android un Apple, saņem satiksmes informāciju un navigācijas datus tiešsaistē. Lai pasargātu gājējus sadursmes gadījumā, Volfsburgas krosvers apgādāts ar „aktīvo” motora pārsegu, bet gaismām, kā pirmajam VW koncerna SUV, izmantoti LED projekcijas starmeši. Par papildmaksu Tiguan pircējs var pasūtīt digitālo mērinstrumentu paneli ar 12,3 collu ekrānu ar piecām informācijas atspoguļošanas izvēlēm. Highline  komplektācijā Tiguan būs aprīkots ar automātisko distances uzturēšanas sistēmu, kas versijā ar automātisko kārbu būs papildināta ar sastrēgumu asistentu – sistēmu, kas automātiski sekos priekšā braucošajam transportlīdzeklim patstāvīgi paātrinoties un bremzējot. Vēl viens jaunievedums šajā automobiļu segmentā – Head Up displejs (papildmaksa).

Arī "Volkswagen" dīleru salonos notika jaunā "Tiguan" prezentācijas.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Andris 31.maijs 2016 22:44
4 6 Atbildēt

Iekšpusē nekā jauna, tas pats VW kā jau citi VW modeļi, man pašam ir VW, sāk jau garlaikot :)

man lielāks pārsteigums bija Hyundai Tucson, vot tas autiņs izdevies godām un ir velnišķīgi smuks.

Es jau gribētu skatīties uz Subaru Outback pusi, bet diemžēl tas jau ir padārgs.

ezis71 31.maijs 2016 18:26
3 3 Atbildēt

Tik nevaru saprast,jau no seniem laikiem VW skaitījās tautas vāģis,kāpēc viņiem vajadzēja tie viltus izmešus taisīt?Gribēja ietaupīt un domāja ka visi pārējie ir lohi.Zinu tikai vienu,šo auto marku nekad neizvēlēšos lai cik viņa būtu laba.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti