Savāc 10 000 parakstu par transportlīdzekļu tehniskās apskates veikšanu reizi divos gados 16

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 12.jūlijs 2016 7:49

Portālā "Manabalss.lv" savākti vairāk nekā 10 000 parakstu iniciatīvai par transportlīdzekļu tehniskās apskates veikšana reizi divos gados, liecina informācija portāla mājaslapā.

Patlaban par šo iniciatīvu parakstījušies gandrīz 10 500 interesenti.

Iniciatīva paredz mainīt pastāvošo termiņu, uz kādu patlaban Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) tiek izsniegta atļauja automašīnai piedalīties satiksmē. Tiek piedāvāts pagarināt termiņu un veikt transportlīdzekļu tehnisko apskati reizi divos gados, kā tas notiek, piemēram, Norvēģijā, Lietuvā, Igaunijā, Vācijā un citur.

Kārtības maiņas iniciatori norāda, ka tas ļautu auto īpašniekiem Latvijā ietaupīt gan laiku, gan resursus, jo līdzīgi piemēri no citām valstīm pierāda, ka nav nepieciešamības auto veikt tehnisko apskati jau pēc 12 mēnešiem - tā esot lieka birokrātija un resursu patēriņš. Tāpat tiktu ietaupīta arī nodokļu maksātāju nauda, skaidro iniciatīvas autori.

Iniciatīva izveidota 11.martā, un to pārstāv Ivo Stieģelis.

Kā ziņots, lai iniciatīva tiktu skatīta Saeimā, par to jābūt savāktiem vismaz 10 000 parakstu. Bieži vien pēc 10 000 parakstu sliekšņa sasniegšanas parakstīšanās kādu laiku turpinās, lai samazinātu iespējamo risku, ka pēc parakstu pārbaudes veikšanas derīgo apliecinājumu skaits izrādītos mazāks par 10 000.

 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Kanibaals 12.jūlijs 2016 11:00
13 3 Atbildēt

šis paradums kā reiz ir dēļ tā ka apskates ir bieži un dēļ TA piekasīguma. Pat pirms TA apskate servisā neko nedod, jo AUTEKO inspektori ir monopolisti kā dēļ var izdoma't prasības kādas vien vēlas līdz absurdam. Līdz ar to lielas jēgas nav remontēt pirms, jo tāpat kaut ko izdomās kam piekasīties.

REXX 12.jūlijs 2016 8:13
8 3 Atbildēt

Vai tiešām būtu liela jēga no tā? Izdevumu slogs, kas jāvelk auto īpašniekam no tā praktiski nemainīsies. Bet viens otrs stiprāk palietots spēkrats var izrādīties pa šiem pāris gadiem krietni saguris, pārvietojoties pa Latvijas lieliskajiem ceļiem.

GB12 12.jūlijs 2016 11:37
7 6 Atbildēt

Nezinu... cenšos savus auto uzturēt maksimāli labā stāvoklī un man neviens tur nepiesienas un nekādas absurdas prasības neizdomā. Ja izmet, tad par tēmu. Lai nu kā, tas ir tipiska latvju bāleliņa garā - vainot citus pie savām problēmām.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti