LTAB maksātnespējīgās "Balva" vietā izmaksājis 690 000 eiro ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem 1

 

Foto: Publicitātes attēls

LTAB | 11.augusts 2016 13:20

Kopš apdrošināšanas sabiedrības "Balva" maksātnespējas pasludināšanas brīža Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) no Garantijas fonda izmaksājis 690 000 eiro tiem ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem, kuri trīs gadu laikā, kopš "Balvai" anulētas licences, nebija saņēmuši visu viņiem pienākošos OCTA atlīdzību izmaksu.

Lielākā daļa - gandrīz 600 000 eiro - izmaksāti pēdējo divu nedēļu laikā.

Likvidējamās apdrošināšanas sabiedrības "Balva" maksātnespēja tika pasludināta šī gada 6.jūlijā pēc LTAB iesniegtā pieteikuma. Kā skaidro LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins, par šādu soli birojs izšķīries, jo uzņēmuma maksātnespējas ierosināšana ļaus ātrāk pabeigt atlikušo aktīvu realizāciju, kas tiek darīts gan maksātnespējīgās apdrošināšanas sabiedrības "Balva" atlīdzību saņēmēju, gan visas OCTA nozares dalībnieku interesēs.

Atbilstoši OCTA likumam gadījumos, kad tiek pasludināta kāda tirgus dalībnieka maksātnespēja, izmaksas ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem tiek segtas no LTAB Garantijas fonda, tādēļ no maksātnespējas uzsākšanas brīža LTAB ir apzinājis un personīgi uzrunājis tos cietušos, kuri joprojām no "Balvas" nebija saņēmuši visu sev pienākošos atlīdzību. "Lielāko daļu no Garantijas fonda izmaksām, kas veiktas kopš sabiedrības maksātnespējas pasludināšanas brīža, veido maksājumi valsts iestādēm - Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai 310 000 eiro un Nacionālajam veselības dienestam - 130 000 eiro, kā arī citām apdrošināšanas sabiedrībām, informē LTAB valdes priekšsēdētājs.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija 2013.gada 17.jūnijā anulēja visas apdrošināšanas akciju sabiedrības "Balva" licences, tajā skaitā OCTA veikšanai, bet 25.oktobrī sabiedrība tika izslēgta no LTAB. Līdz 2016.gada 6.jūlijam "Balva" atradās likvidācijas procesā, bet šobrīd sākts tās maksātnespējas process.

1997.gadā Latvijā tika ieviesta OCTA sistēma, kuras mērķis ir nodrošināt ceļu satiksmes negadījumā cietušo trešo personu interešu aizsardzību Latvijā un Zaļās kartes dalībvalstīs. Sistēmas sekmīgākai darbības nodrošināšanai ir izveidots LTAB, kurā apvienojušās apdrošināšanas sabiedrības, kurām ir tiesības veikt OCTA apdrošināšanu Latvijā.

 
Visi komentāri
 
Gaida 16.augusts 2016 13:24
0 0 Atbildēt
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti