Balta pētījums - 10 auto zīmoli un 4 tehniskās ķibeles, kas sagādā visvairāk raižu 5

 

Foto: Publicitātes attēls

Balta | 29.septembris 2016 11:28

Problēmas ar dzinēju, akumulatora darbības traucējumi, elektronikas un ģeneratora darbības traucējumi – šīs ir četras biežākās tehniskās nebūšanas, ar kurām uz ceļa saskaras autovadītāji, liecina apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU grupa) dati par sniegto palīdzību uz ceļa šogad no janvāra līdz augustam.

Šī gada pirmajos astoņos mēnešos visbiežāk palīdzību uz ceļa BALTA sniegusi Volkswagen zīmola automašīnu īpašniekiem, kam seko BMW, Audi, Volvo, Toyota, Opel, Ford, Mercedes Benz, Nissan un Renault. Apkopojot statistikas datus, apdrošinātājs secinājis – katram modelim ir savs Ahileja papēdis.

 1.Dzinēja darbības traucējumi

Dzinēju problēmu pieteikšanā absolūts līderis ir Renault zīmola automašīnas – 29% no šī zīmola īpašnieku pieteiktajiem gadījumiem saistīti tieši ar dzinēja darbības traucējumiem. Otro vietu ar 28% dala vairāki tautā iemīļoti zīmoli – BMW, Opel un Ford, savukārt trešajā vietā ar 25% ir Nissan automašīnas. Pārliecinoši labāko rezultātu šajā kategorijā uzrādījušas Toyota markas automašīnas – dzinēja darbības traucējumi tiek pieteikti tikai 16% gadījumu.

 2.Akumulatora darbības traucējumi

Akumulatora darbības traucējumi visbiežāk tiek pieteikti gada aukstākajā periodā – ziemā un vēlā rudenī, kad autoīpašnieki nav pārliecinājušies par sava spēkrata gatavību salam. Šajā kategorijā pirmajā trijniekā pēc pieteikto gadījumu skaita ierindojas Toyota, Nissan un Audi automašīnu īpašnieki ar pieteikto gadījumu skaita īpatsvaru attiecīgi 18%, 16% un 14%. Savukārt drošākais auto šajā kategorijā ir neviens cits kā Opel – tikai 8% pieteikto gadījumu.

 3.Elektronikas darbības traucējumi

Elektronikas topa augšgalā pārliecinoši ierindojas Nissan – 15% no visiem pieteiktajiem gadījumiem saistīti tieši ar elektronikas darbības traucējumiem. Arī teju katrs desmitais Volvo īpašnieku pieteikuma cēlonis ir saistīts ar elektronikas ķibelēm (9%), savukārt topa trijnieku noslēdz Vācijas auto spēcīgais trio – BMW, Audi un Volkswagen ar 6%. Drošākais auto šajā kategorijā ir Opel – tikai 3% gadījumu no kopējā pieteikumu skaita.

 4.Ģeneratora darbības traucējumi

Pēkšņi ģeneratora darbības traucējumi tiek pieteikti salīdzinoši retāk nekā citas tehniskās ķibeles – kopumā šādu pieteikumu skaits dažādiem modeļiem ir robežās no 2 līdz 7%: topa līderi ir Opel, Ford un Audi, bet mazākais šādu negadījumu skaits reģistrēts Nissan zīmola automašīnām.

Saskaņā ar BALTA datiem 60% gadījumu ir bijusi nepieciešamība nodrošināt salūzušā transportlīdzekļa evakuācijas pakalpojumus, 20% gadījumu tehniskā palīdzība sniegta notikuma vietā, un vadītājs ir varējis turpināt ceļu, savukārt 10% gadījumu situācija atrisināta attālināti, nodrošinot konsultāciju pa telefonu. Apdrošināšanas sabiedrība BALTA pakalpojumu „Palīdzība uz ceļa” nodrošina sadarbībā ar Latvijas Automoto biedrību (LAMB), un kopš maija arī OCTA polises klientiem tas tiek piedāvāts trīs dažādos segumos.

Apdrošinātājs norāda, ka dati izmantoti apkopotā veidā un nesniedz informāciju par konkrētiem zīmola modeļiem.

 
Visi komentāri
 
anonimikis 29.septembris 2016 12:02
0 0 Atbildēt

modeļi vai zīmoli?

iAutolv 29.septembris 2016 12:07
0 0 Atbildēt

protams, zīmoli - labojam Balta kļūdu

Palaidniex 29.septembris 2016 12:28
2 0 Atbildēt

Visai interesanti - kāds sakars akumulatoram ar auto zīmolu?

It īpaši, ja auto vecāks un kumulators jau reiz mainīts...

smaka 29.septembris 2016 15:54
3 0 Atbildēt

Šim rakstam nav nekāda sakara ar auto zīmolu un īpaši ar to saistītām problēmām! Vienkārši Audi un Folksvagen ir populārākās markas Latvijā. Uzreiz pēc tam seko Volvo, Ford, BMW un Toyota. Pēc tam vēl daži francūži - Renault un citi.. Atiecīgi populārākās gluži loģiski arī biežāk apmeklēs servisu, jo to vienkārši ir vairāk! Sanāk, ka visizturīgākās ir Ssang Yong, Lada, Alfa-Romeo, Citroen utt. jo tām problēmu nav! :D

Un vispār kāds auto markai ir sakars ar akumulatoru? Kāds braukā ar oriģinālo akumulatoru no rūpnīcas vēl vai kā? Tas drīzāk liecina par konkrētās auto markas īpašnieku attieksmi. Kamēr auto pilnīgi nepielec, tā arī neliekas ne zinis par tā stāvokli! Ar ģeneratoru līdzīgs stāsts - kamēr nesāk degt aķa lampiņa, neviens neiespringst pamērīt lādēšanu un nomainīt sprieguma regulatoru! Par starteri arī veselu rakstu varētu uzrakstīt.. Daudz izsaka braukšanas stils un attieksme pret tehniku!

experc 29.septembris 2016 18:56
3 0 Atbildēt

izlasi vēlreiz.

ir ņemti šie populārie sūdi un no tiem ir analizēts kurš labāks, kurš sliktāks. un viss.

Turklāt, redzam, ka te ir tikai palīdzība uz ceļa - tātad, tie auto, kuri ir apstājušies, vai nevar sākt braukt. Tāpēc te nav nekādi citi defekti - turbīnas, kārbas, piekare, utt. Citiem vārdiem sakot - stulbs un bezjēdzīgs raksts.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti